Nie będzie to padniete koło dwumasowe,troche za mocno sie trzęsie jak na zawieszenie silnika.
Nie będzie to padniete koło dwumasowe,troche za mocno sie trzęsie jak na zawieszenie silnika.
Witam,
dołącze sie do tematu.
Szarpało moją alfką podczas zapalania (1.9 jtd -115 KM), stąd wymienilem dwu mas przy okazji wymiany sprzęgła a teraz poduszki na oryginały . I nic nie pomogło. Silnik przy zapalaniu podskakuje, a na jałowym czuć drgania na kierownicy i fotelu .
Poradźcie koledzy co robić dalej, czy to może zawory czy pompa paliwa?
dzieki za info
Mario
To diesel! Nie wydaje mi sie żeby silnik wysokopreżny z 4 cylindrami mógł pracować jak widlasta 8 w benzynie to troche musi sie trząść!
---------- Post added at 14:33 ---------- Previous post was at 14:28 ----------
Poza tym macie panowie komonrail to wyklucza wade pompy paliwa której zadaniem w takim układzie jest tylko stworzenie wysokiego ciśnienia,może zbyt lejące wtryski powodują slaby zapłon paliwa i stąd większe drgania podobne do tych zimą po odpaleniu zimnego silnika.
Znalazłem tez troche żartobliwą odpowiedz:
1,9 trzesie sie ze strachu że nieda rady a 2,4 ze śmiechu :-)
Może koło pasowe wału, wyrobiona guma
Jak tam zakończyła sie sprawa z drganiami?
No wlasnie. Bo mam taki sam problem. Przebieg 130kkm. Sprzeglo juz troche ciezko chodzi, ale nie slizga sie, dwumasu nie slychac. Jedyny problem to drgania na kierownicy jedynie na biegu jalowym, niewazne czy zimny czy cieply silnik? Nie wydaje mi sie zeby to byl problem wtryskow. Auto pali na dotyk oraz przyspieszenie ma bardzo dobre. zaczac od sprawdzenia poduszek?
No i ja się dołączę. Mam takie same objawy jak wy z tym ze to delikatne drgania. I przy gaszeniu auta trochę bardziej drży. Sprzęgło chodzi ciężko powoli przymierzam się do wymiany ale jeszcze nie ciągnie.