Czołem,
miałem przyjemność poświęcić dzień i 900km na trasie, by przyjrzeć się temu samochodowi - 2004, 145kkm.
http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-dist...C26844148.html
Względem oferty stan następujący -zacytuję stan auta opisany przez znajomego, który pomagał w ocenie:
1. Auto na pierwszy rzut oka prezentuje się znakomicie, jednak po pierwszym rzucie oka na lakier wygląda na to że błotnik lewy oraz drzwi, które były naprawiane zostały przed malowaniem przygotowane papierem ściernym o gradacji 80

ale sprzedający podkreślał że kolor jest idealnie dobrany.
2. Następnie zostałem poinformowany że "auto w Niemczech zostało na nowo pokryte klarem żeby się bardziej świeciło, sprzedająca wiedziała o tym jednak nie zawarła informacji w ogłoszeniu oraz w rozmowie telefonicznej.
3. Wszystkie dolne ranty wewnętrzne błotników mają już purchle więc 4 reperaturki są konieczne, tylni zderzak pęknięty do malowania.
4. Przejdźmy do meritum tego wspaniałego egzemplarza: Pomiar lakieru -> średni wynik dla całego auta to około 300 um (do 350um) w niektórych miejscach do i tu uwaga 2.13mm (drzwi kierocy)!!. Pytając czy drzwi były wymieniane Pani stwierdziła że nie ponieważ kupiła nowe w gorszym stanie niż miała. Opisywane uszkodzenie progu przez lewarek wyszło tylko na plus kupującego ponieważ w nienaprawianej części pojazdu uwidocznił się odłam szpachli jakieś 2 - 3 mm, ale sprzedająca stwierdziła że było gładkie

. Jedyną częścią nie lakierowaną na tym aucie poza fabryką była tylnia klapa i wnęki drzwi i tu pytanie chyba tylnia klapa nie potrzebowała dodatkowej lśniącej warstwy klaru.
5. Fotel kierowcy wytarty skóra do regeneracji nie tylko przez malowanie ale trzeba uzupełnić sztuczną skórą. Wnętrze zaniedbane jak na alfacholika: powycierane plastiki, skóra.
6. Zawieszenie to jedyny nie wzbudzający zastrzeżeń punkt.
7. Silnik wyciek oleju w tylnej części na pytanie co to za wyciek odpowiedź to nie olej silnikowy bo mi nie ubywa. Z przodu silnika też się poci ale już nie wnikałem bo po oględzinach blacharski nie było sensu.
8. Przednia prawa opona rozdarta od wewnętrznej strony.
9. Grzanie przedniego fotele kierowcy nie chodzi.
10. Dobre!!! Spryski ksenonów nie działają bo: " Wiesz ile to płynu bierze".
11. BTW. stan VIN z 2006 (wtedy dalsza historia znika) nie zgadza się z wpisami książkowymi. (37kkm w książce, względem 57kkm w systemie). Książka zatem wątpliwa.
Nie zdecydowałem się, także potencjalni zainteresowani niech jadą bogatsi o powyższe.