To gratuluję nowego zakupu, oby Ci służyła jak najdłużej i cieszyła każdego dnia.
Dla kolegi Pieniacza :
(wychwalającego niemieckie wozy za bezawaryjność i szprechającego,że na forum co dzień 100 postów na temat usterek naszych alf)...
[Diesel] [TD, TDI] TRUDNO / CIĘŻKO ODPALA ZIMNY / CIEPŁY !!! [Diesel]
►Z cyklu "Dlaczego nie pali?" - najczęstsze problemy.
[TDI] Temat o notlaufie,czyli problemy z turbiną i nie tylko
[TDI] Słabe grzanie TDI
[TD] [Mk3]Dziwny problem z pedałem gazu.
[TDI] Dziwne stukanie, pyrkanie przy zwalaniu, hamowaniu
przez Łukasz85 ť Wt lis 20, 2012 20:14
[TDI VP] Co radzicie, zapieczone kierownice ALH
[TDI PD] 1.9 BLS Wyciek z okolic vacum/wzrastający poziom oleju
[TD] MK2 1.6 Wymiana turbosprężarki?
[TDI] Nie mogę odpalić![]()
[TDI] cieknąca pompa vacum
[TD] Golf II 1,6GTD gaśnie podczas jazdy
[TDI] MK4 1.9 TDI 90km, brak mocy...
[TDI] Golf IV 110km drży
[TDI] 1Z - zapowietrza sie bak w A4 B5
[TDI] Problem z odpaleniem WV Golf 1.9 TDI 101KM
[TDI] MK4 traci moc przy przyśpieszaniu (wyprzedzaniu)
[TDI] Silnik gaśnie w trakcie jazdy, trzeba odczekać 30 min
[TDI] Golf IV dymi na biało niebiesko
[TDI VP] remont ajm
[TDI PD] Arl - Problem z filtrem paliwa i cieknącym paliwem
to są tematy z zaledwie jednej strony... (ale na na naszym forum jest ich ponoć 100 dziennie, a więc chyba powinienem się schować za golfa IV ze swoją "gó...ną" Alfą Romeo ) parę tematów być może cIĘ kolego Pieniaczu zainteresuje... tam na pewno będą wiedzieć co dolega tWOJEMU biednemu samochodowi ... także Panowie cytując naszego kOLEGĘ "dajcie spokój kupcie niemieckie auto i bedziecie szczesliwi" ...
nie za bardzo wiem jak kolega proniemiecki śmiał napisać coś takiego w takim miejscu...i potem takie miśki w A4 na światłach próbują błysnąć ...widać to po tępych ryjach, oglądanych w lusterku wstecznym..;-}
ostatnio taki jeden dosłownie w a4 też chciał się popisać ale moja piękna 12-letnia Alfunia dała mu tylko powąchać swój wydech
kerni - gratuluję zakupu
- - - Updated - - -
kumpel ma Opla Vectrę bodajże 2007 albo 8. ostatnio coś mu padło i poruszał się po wawie nad wyraz przepisowo czyli 50km/h bo więcej nie mógł [rozpędzał się do tej astronomicznej prędkości dobre parę minut] . nawet serwis nie umiał zrobić. koszt naprawy 3000pln. a teraz do sedna wypowiedzi: jego znajomy powiedział aby sprzedał to gówno i kupił sobie japończyka bo on całe życie Honda lub Toyota.
Miałem, VB, nigdy więcej: kiepskie prowadzenie (kosmiczna podsterowność), kretyńsko rozwiązane prowadzenie linek do ręcznego dzięki czemu lubi zamarzać, problemy z elektrycznymi szybami. Kumpel do dzisiaj ma także VB. Dwa miesiące po zakupie padła mu pompa przy abs: samochód całkowicie losowo ehm. "łapał skurcz"- blokowały się wszystkie hamulce na max. Mechaniki w aso miesiąc mu dobierali właściwą pompę, bo jak się okazuje było jej kilka rodzajów.
wychodzę z założenia czy to alfa, bmw, honda, audi, czy polonez jak się dba o samochód tak się manormalną rzeczą, że żadko kogo stać na nowy samochód, z ktorym czasem są wieksze jaja niż z kliku-kilkunastoletnim , a rzeczą także normalną jest zużycie podzespołów z biegiem czasu i kilometrów niezależnie od marki
![]()