-
alfa 166
siema chłopaki, Sebastian z tej strony. Wieloleni mechanik samochodowy pojazdów alfa romeo. Zarzekałem sie ze po woielu latach meczarni z tymi autami nigdy nie kupię alf., Kupiłem teściowi alfe 166. Nie jeździła. Miała urwana śrubę napinacza paska pk, uszkodzona nagrzewnicę, przeżartą uszczelkę pod głowicą i wiele wiele innych. Doszedłem juz w miarę do ładu z tym auem, tylko.......ostatnio pojawił sie dość dziwny problem. Alfa chodzi dobre 5 minut czy to ciepła czy zimna i nagle zaczyna sie dławić jakby paliwem sie zalewała, az przygasa. pogazuje jej, przedławi, przepchnie i znowu 5 min ok. Nie ma też takiego przyspieszenia jak miała. Mój motronic m1.5.5 ma czasem dziwne błędy jakb z "du*y" nie zwiazane z tym co sie dzieje. Podejrzewam ze sam sterownik płata figle. adaptacje, resety, kasowania nic nie pomagają. słyszałem ze jest tu ktoś na forum kto je programuje i wgrywa nowszy soft który naprawia poranne niskie obroty , braki mocy itd. kolega mówił ze to niejaki bubu321. moze mnie ktoś pokierować, skontaktować, pomóc? pozdrawiam.
-
czy ktoś pokieruje mnie do bubu 321?
-
Na początek witam w klubie.
Sebastian , jeżeli już wiesz o jakiego alfaholika chodzi napisz poprostu do niego na PW.
-
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia