No to po przejechaniu 20 km na odciniuniach 1000 - 1500m wyszło mi 15 l/100 ;P
No to po przejechaniu 20 km na odciniuniach 1000 - 1500m wyszło mi 15 l/100 ;P
Wstawie zdjecie ale wczesniej podjade do diagnosty i zapytam czy byl w srodku;-) i czy wynik jest miarodajny.
1772kg / pelny bak, pusty bagaznik, (kola waza 104kg i to nie wliczajac odwaznikow;-)
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
to ja swojej nie waze.Wole myslec ze jest mniej niz wiedziec ze ma nadwage
Może wyskoczę z pytaniem abstrakcyjnym... ale może są jakieś sposoby, żeby zejść z wagi? Po lifcie przecież nasze Belle schudły ponoć... jest jakaś lista części, dzięki którym tak się stało?
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie opłacałoby się w ten sposób odchudzać auta... ale może przy okazji jakiejś awarii będzie się opłacało kupić część poliftową?![]()
zmień alusy na stalowe koła. Róznica 20 -30 kg na komplecie![]()
Zmień zwrotnice na poliftowe. Też lżejsze...
Muszę niestety potwierdzić z własnego przykładu marność paliw BP. Lałem dotychczas Ultimate'a, skuszony punktami (sporo było tych promocji, Jokerów itp.). W niedzielę wsiadam do Alfy, odpalam tralala, za chwile gaśnie i dętka. Co się okazało? Boski Ultimate zamarzł przy -16 st.! Skończyło się na rozgrzewaniu filtra opalarką i dolewaniu wspomagacza. Po tym bez problemu autko się obudziło.
Ja rozumiem gdyby był to zwykły ON, ale po coś dopłacam do tego Ultimate. Chociaż nie, zwykłego ON też nie rozumiem, że przy tak stosunkowo nie bardzo niskiej temp. zamarzało. Parę lat temu mialem też diesla i w górach przy -25 nie było problemu, i to przy paliwie z wiejskiego dystrybutora.
Mało tego, nalałem zamiast tej BPowskiej kapy Orlenowską Vervę i nie dość, że nie ma absolutnie żadnych problemów z rozruchem mimo podobnie niskich temperatur, to czuć różnicę w kulturze pracy silnika, szczególnie zimnego, ale ogółem także. To tylko kolejny dowód na to, jakiej jakości są paliwa chyba największej sieci stacji w PL. To właśnie chyba tłumaczy masę promocji, udogodnień itp. ze strony BP. Czymś muszą przyciągać.
Tu zakończę mój wywódOd tego tygodnia BP omijać będę SZEROKIM łukiem i wam także polecam
![]()
Hmmm ja leję Ultimate i silnikowi lepiej... ale -16 stopni jeszcze nie doświadczyłem.