Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Temat: Problem z paskiem od alternatora "stoi w miejscu"

yaro1910
    Gość

Unhappy Problem z paskiem od alternatora "stoi w miejscu"

Witam. Jak w temacie mam problem z paskiem od alternatora. problem polegał na tym ze miałem wyciek płynu chłodzącego dolewałem wode co jakis czas ale przyszedł dzień że przez zagapienie zapomniałem dolać wode. temperatura skoczyła mi do 120 stopni zapaliła sie kontrolka od temperatury, poczym wyłączyłem silnik. jak odkręciłem kurek od zbiornika to zaczeło tryskać rdzą na wszystkie strony. auto stało tydzien czasu wyciek naprawiłem chciałe odpalić auto ale pasek od alternatora stoi w miejscu, i ani rusz, tak samo kontrolka od alternatora też sie świeci. jedynie co jak kręce rozrusznikiem na biegu to jest lekkie szarpnięcie paska ale to tylko tyle.

Pytanko do was co mi radzicie zrobić czy warto jeszcze naprawiac to czy kupić nowy silnik i co sie mogło stać? czy ten pasek stoi na korbowodzie czy co. prosze o szybką odpowiedz tutaj albo na gg 6247794. cały czas jestem online ale nie widoczny . z góry dziekuje

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał yaro1910 Zobacz post
    Witam. Jak w temacie mam problem z paskiem od alternatora. problem polegał na tym ze miałem wyciek płynu chłodzącego dolewałem wode co jakis czas ale przyszedł dzień że przez zagapienie zapomniałem dolać wode. temperatura skoczyła mi do 120 stopni zapaliła sie kontrolka od temperatury, poczym wyłączyłem silnik. jak odkręciłem kurek od zbiornika to zaczeło tryskać rdzą na wszystkie strony. auto stało tydzien czasu wyciek naprawiłem chciałe odpalić auto ale pasek od alternatora stoi w miejscu, i ani rusz, tak samo kontrolka od alternatora też sie świeci. jedynie co jak kręce rozrusznikiem na biegu to jest lekkie szarpnięcie paska ale to tylko tyle. pasek i

Pytanko do was co mi radzicie zrobić czy warto jeszcze naprawiac to czy kupić nowy silnik i co sie mogło stać? czy ten pasek stoi na korbowodzie czy co. prosze o szybką odpowiedz tutaj albo na gg 6247794. cały czas jestem online ale nie widoczny . z góry dziekuje
    Zdejmij pasek i sprawdź co się nie obraca.Proste.Zgadywać nie ma po co.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

yaro1910
    Gość

Domyślnie RE

Cytat Napisał lesio146 Zobacz post
    Zdejmij pasek i sprawdź co się nie obraca.Proste.Zgadywać nie ma po co.
    Znaczy sie domyślam sie co stoi ale chodzi mi o to czy jak sie silnik zatarł to jest możliwość naprawić to czy raczej silnik do wymiany. znam sie troche na samochodach ale jesli chodzi o takie sprawy to raczej jestem słaby

Użytkownik Ogier Avatar marktds
    Mieszka w
    Kamień Pomorski
    Auto
    146 1.9 JTD 99'

Domyślnie

ale niekoniecznie silnik się zatarł, tylko jakieś łożysko koła pasowego.....

Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto

Domyślnie

Znaczy sie domyślam sie co stoi ale chodzi mi o to czy jak sie silnik zatarł to jest możliwość naprawić to czy raczej silnik do wymiany. znam sie troche na samochodach ale jesli chodzi o takie sprawy to raczej jestem słaby
    To silnik nie obraca się a Ty piszesz o pasku???Znasz sie na samochodach jak piszesz a takie coś wypisujesz?

yaro1910
    Gość

Domyślnie

To silnik nie obraca się a Ty piszesz o pasku???Znasz sie na samochodach jak piszesz a takie coś wypisujesz?

KOLEGO czytaj ze zrozumieniem... Napisałem w pierwszym poście że pasek klinowy od alternatora stoi w miejscu a nie silnik... ... a silnik mógł sie zatrzeć bo jechałem na suchym zbiorniku na płyn chłodzący

- - - Updated - - -

Cytat Napisał marktds Zobacz post
    ale niekoniecznie silnik się zatarł, tylko jakieś łożysko koła pasowego.....
    wiesz co zrobie jutro zdjęcie i dokładnie pokaże na nim które koło stoi w miejscu ... jeśli wytłumaczyć słownie to "stoi w miejscu to większe koło po prawej stronie... podejżewam że to koło od wału korbowego
    Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 15-12-2012 o 22:24 Powód: niepodobają mi się takie zwroty

Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto

Domyślnie

[QUOTE=yaro1910;1046782]KOLEGO czytaj ze zrozumieniem... Napisałem w pierwszym poście że pasek klinowy od alternatora stoi w miejscu a nie silnik... ... a silnik mógł sie zatrzeć bo jechałem na suchym zbiorniku na płyn chłodzący

- - - Updated - - - KOLEGO pisz z sensem...

yaro1910
    Gość

Domyślnie

[QUOTE=lesio146;1046835]
    KOLEGO czytaj ze zrozumieniem... Napisałem w pierwszym poście że pasek klinowy od alternatora stoi w miejscu a nie silnik... ... a silnik mógł sie zatrzeć bo jechałem na suchym zbiorniku na płyn chłodzący

- - - Updated - - - KOLEGO pisz z sensem...
    tak bo pierw jechałem i mi sie silnik zagotował ... a potem jak auto stalo tydzień czasu i po tygodniu odpaliłem go jak mrozy zeszły to wtedy dopiero zauwazyłem że pasek stoi.

Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto

Domyślnie

[QUOTE=yaro1910;1047158]

tak bo pierw jechałem i mi sie silnik zagotował ... a potem jak auto stalo tydzień czasu i po tygodniu odpaliłem go jak mrozy zeszły to wtedy dopiero zauwazyłem że pasek stoi.
    Sorry ale nie mam pojęcia o co Ci w końcu chodzi.Raczej wszyscy którzy czytali ten temat myślą podobnie.

- - - Updated - - -

wiesz co zrobie jutro zdjęcie i dokładnie pokaże na nim które koło stoi w miejscu ... jeśli wytłumaczyć słownie to "stoi w miejscu to większe koło po prawej stronie... podejżewam że to koło od wału korbowego
    Stoi wał.

- - - Updated - - -

a potem jak auto stalo tydzień czasu i po tygodniu odpaliłem go jak mrozy zeszły to wtedy dopiero zauwazyłem że pasek stoi.
    Tu się obraca.Więc mimo chęci dopóki nie opiszesz składniej o co Tobie chodzi trudno się domyśleć w czym rzecz.
    Ostatnio edytowane przez lesio146 ; 16-12-2012 o 13:29

Użytkownik Znawca Avatar Wujek
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS

Domyślnie

yaro1910 napisał "czy ten pasek stoi na korbowodzie czy co."
    Nie wiem jak śmiesz pisac, że znasz się trochę na samochodach, bo albo się wcale nie znasz albo tylko troszkę.
    Wiesz jakie podzespoły ten pasek napędza i co to jest korbowód?
    Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
    Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
    Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
    Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
    Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
    Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest