Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: [166] Powódź w aucie !!!

Stanley
    Gość

Domyślnie [166] Powódź w aucie !!!

Szanowni Alfiacy podpowiedzcie jak ktoś ma jakiś pomysł skąd w mojej Alfie znalazło sie tyle wody z tyłu na podłodze w obu nazwe to wannach, były prawie do połowy napełnine wodą po ostatnich ulewach. Oczywiście kna była zamknięte. Czy to mozliwe , że przez uszczelki tyle wody by się przedostało?

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

a w bagazniku masz sucho ?

bo jeszcze się lubia uszczelka pokrywy bagaznika odwijać po lewej stronie przy kablach i tamtędy się tez czasami woda lała i przesączała po ścianie grodziowej do środka ...

moga to tez być uszczelki drzwi ... ale wsiądź do auta z tyłu zamknij drzwi o obejrzyj jak się mają uszczelki czy wszystko przylega...

z drugiej strony myśląc to jak byś miał takie szpary że ulewa by ci zalewała auto to podczas szybkiej jazdy byś słyszal straszne świzdy - szumy w drzwiach także jeśli tego nie słyszałeś to w zasadzie powinno być wszystko szczelne

Stanley
    Gość

Domyślnie

No własnie nic nie słychać , autko jest cichutkie , poprostu moje pytanie jest raczej pytaniem o to czy czasami Alfa nie ma jakis kanałów wodnych i poprostu gdzieś cos sie zapchało i woda swobodnie nie spływa, ale to wg mnie bardzo mało prawdopodobne, nigdy w innych autach z czyms takim sie nie spotkałem. Chyba zostanie mi kąpiel w yjni i oglądanie gdzie sie leje

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

powiem ci kolego że wertuję EPRa żeby się dopatrzyć jakiś spływów wody w tej części auta i nic nie mogę znaleźć ...

a powiedz ... tylko z tyłu była woda ? z przodu pod dywanikami masz sucho ?
    auto stoi na równym terenie ? wykluczyłeś spłynięcie w tylne rejony wody zupelnie z innego miejsca ?

Użytkownik Świeżak Avatar Dario_83
    Mieszka w
    Jedlnia Letnisko
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 2008 AR 156 2.4 JTD 2003

Domyślnie

Nie chcę tu wyjść na głupka :wink: bo nie znam się na 166, ale jak masz u siebie szyberdach to możesz mieć taką samą historię jak mój teść w 164. Miał zatkane kanaliki odprowadzające wodę właśnie z szyberdachu (też o nich nie wiedział) i w czasie ulewy zalało samochód. Może to jest przyczyną, a jak nie to nie mam pojęcia :wink:

kinga147
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Dario_83
    Nie chcę tu wyjść na głupka :wink: bo nie znam się na 166, ale jak masz u siebie szyberdach to możesz mieć taką samą historię jak mój teść w 164. Miał zatkane kanaliki odprowadzające wodę właśnie z szyberdachu (też o nich nie wiedział) i w czasie ulewy zalało samochód. Może to jest przyczyną, a jak nie to nie mam pojęcia :wink:
    dokładnie przez to samo przechodziłam

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

U mnie robiła się kałuża z tyłu, gdy maty uszczelniające pod boczkiem drzwi były odklejone. Kupiłem w sklepie klej do szyb i przykleiłem je z powrotem. Przestało przeciekac.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Stanley
    Gość

Domyślnie

Dzięki za sugestie , w wolnej chwili się za to wezmę.

Jurcio_8v
    Gość

Domyślnie

To będzie tak jak kolega bimski sugeruje. Do konstrukcji drzwi przyklejona jest biała mata wykonana z pianki. Trzeba ją podkleić i będzie spokój. Przerabiałem to samo tylko w przednich drzwiach.