Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Temat: [AR147 JTD] Przysłona wlotu powietrza chłodnicy

Użytkownik Romeo Avatar KlaudioOs
    Mieszka w
    Koszęcin
    Auto
    Alfa Romeo 2003' 147 1.9 JTD 140KM BOSE

Domyślnie

nie kupuj od tego pietrowapl bo to oszust troche, nie ma żadnych osłon aktualnie na stanie, szczególnie tej co poslałeś, sam w niedziele zakupiłem, walcze o zwrot pieniędzy bo nie ma żadnych osłon, a sprzedaje, dostawe ma miec po świętach albo po nowym roku, nie chce mi oddać pieniędzy bo mowi że jak mu przyjda to mi wysle. odradzam! a spinki takie w motoryzacyjnym kupisz po 50-80gr.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barat
    Mieszka w
    Czerniejewo/Września/Gniezno i czasem Konin
    Auto
    Była [A147 1.9JTD 115KM], jest [E39 530i 231KM]

Domyślnie

Dzięki za info - ale ja podałem tylko przykładowo (kształt). Na pewno jednak będę miał to na uwadze (i ten tip ze spinkami też).
    Nie mniej jednak cały czas myślę czy to termostat ... chyba kupię kabel do alfy ...
    @ Mój ALF

Użytkownik Romeo Avatar Avari
    Mieszka w
    Włodawa
    Auto
    AR 147 2003r 1,9JTD 115KM

Domyślnie

A masz możliwość wykręcenia termo i sprawdzenia w wodzie czy otwiera??
    Bo przy twoim tempie jazdy jednak spaść nie powinna temperatura.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar fkkamil
    Mieszka w
    Kraków/Dęblin
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115KM Progression

Domyślnie

Jak utrzymuje niższą to zapewne nie domyka się wtedy kiedy trzeba tylko kilka stopni niżej. Sprawdź z jakiego roku masz termostat. Jeśłi oryginał sprzed 2006r (jak sie myle to poprawić) to temp otwarcia 82st, po tym roku wszystkie mają 88st. Miałem tak samo, trzymał mi wg kompa 76st, ewidentnie za wsześnie się otwierał. Vernet założony i od tej pory lato w kabinie.

Użytkownik Fachowiec Avatar LukaSS
    Mieszka w
    Biała Podl./Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere

Domyślnie

Cytat Napisał KlaudioOs Zobacz post
    nie kupuj od tego pietrowapl bo to oszust troche, nie ma żadnych osłon aktualnie na stanie, szczególnie tej co poslałeś, sam w niedziele zakupiłem, walcze o zwrot pieniędzy bo nie ma żadnych osłon, a sprzedaje, dostawe ma miec po świętach albo po nowym roku, nie chce mi oddać pieniędzy bo mowi że jak mu przyjda to mi wysle. odradzam! a spinki takie w motoryzacyjnym kupisz po 50-80gr.
    - Witam, krótkie pytanie: kiedy dostanę osłonę? Jeśli nie ma Pan jej na stanie to kiedy będzie? Proszę o konkretną odpowiedź (jest sobota, a ja kupiłem ją w pstatni poniedziałek ).

- Niestety osłona jest chwilowo niedostępna. Oczekujemy dostawy w przyszłym tygodniu. (odpowiedz z ostatniego piątku).

Użytkownik Romeo Avatar KlaudioOs
    Mieszka w
    Koszęcin
    Auto
    Alfa Romeo 2003' 147 1.9 JTD 140KM BOSE

Domyślnie

no to co jest grane? fajny rozgardiasz skoro mi napisał że najwcześniej po świętach .. mało, nie chce mi oddać kasy

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barat
    Mieszka w
    Czerniejewo/Września/Gniezno i czasem Konin
    Auto
    Była [A147 1.9JTD 115KM], jest [E39 530i 231KM]

Domyślnie

No nic - dziś przy 2*C przejechałem w Wrześni do Konina. Obroty koło 2000, ogrzewanie ustawione na 21*C i wskazówka temperatury maksymalnie doszła przed 3 kreskę (tą poniżej 90*C) - ale większość czasu była trochę niżej. Po zaparkowaniu pod blokiem dotknąłem chłodnicy - była gorąca ... znaczy termostat otworzył się - ciekawe, czy się zamknął.
    Na dniach sprawdzę kompem dzięki uprzejmości alfisty z Kleczewa Jeśli faktycznie się nie zamyka, to czeka mnie wymiana :/
    @ Mój ALF

Użytkownik Ogier Avatar malutki
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR 147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Ja dziś sprawdzałem kwestię temperatury u siebie, tak zapobiegawczo, ponieważ u mnie wskazówka cały czas trzyma się 90stopni, jak przyklejona.

Podłączyłem komputer i przejechałem trasę z Zabrza do Jaworzna, A4 - ok 50km. 95% trasy temperatura oscylowała w przedziale 85st, 86st, 87st. Jeżdżę normalnie, do 120km/h i więcej jak 87,3st nie udało mi się osiągnąć. Ale myślę, że wszystko jest okej, a przynajmniej mam taką nadzieję

Osłony pod silnikiem nie posiadam (trzeba nabyć), a Alfa pali tyle ile powinna

Użytkownik Ogier Avatar mikolajpn
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115HP Distinctive

Domyślnie

Mam dokładnie takie same odczyty. Okolice 86-87st. Też nie mam osłony pod silnikiem Więc osoby które mają w trasie temp 70st. muszą zaakceptować to że mają coś (pewnie termostat) uszkodzone a nie łudzić się że "jtd tak mają"

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Kamil_K
    Mieszka w
    Rogów k/Łodzi
    Auto
    147 1.9 JTD 8V (2005r. FL)

Domyślnie

dzis rano temp. -10stC, po 15km jazdy wskazówka na 60st, w aucie ciepło, z nadmuchu leci prawie gorące, zatrzymałem się, maska do góry i za wąż od chłodnicy a on normalnie ciepły, żeby nie powiedzieć że gorący, zamknąłem maskę i dalej w drogę, po 30km wskazówka pokazywała 70st, nie udało się podejść pod 90st na odcinku 30km (nie miasto, średnia prędkość przelotowa 80-120km/h)