Podjedź do warsztatu masz w Bydgoszczy wyczyszczą ci bak. http://www.liqui-moly.pl/index.php?o...Itemid=85&id=3
Podjedź do warsztatu masz w Bydgoszczy wyczyszczą ci bak. http://www.liqui-moly.pl/index.php?o...Itemid=85&id=3
Moim zdaniem nie warto ryzykowac. Lepiej wylej wszystko. Stracisz 100 zl a bedziesz mial spokojna glowe. Ewentualnie mozesz "to" wlac do jakiegos starego auta.
w triasie czy karbonie można było takie chopsztosy preferować..wyczyść zbiornik bo to nie maluch(kiedyś kolega zalał mi 6l. on...kazałem zalać do pełna 98..3 m-ce świeczkami waliło w maluszku...jakbym miał 3miesięczne św. zmarłych)
..myślisz,że komputer dobierze skład mieszanki ?.."a może frytki do tego? "
http://moto.money.pl/wiadomosci/publ...,0,630118.html
a to dla kolegi co mu się oktany w ON nie zgadzają.;-}
(tylko proszę potem nie pisać mi tu,że to składowa itd...link ten wkleiłem dla ludzi inteligentnych ;-} )
Ostatnio edytowane przez Alexandrex ; 17-12-2012 o 09:28
Napisał lesio146
Dzieki za dobra radeNapisał lesio146
Poniewaz jestes obeznany w temacie, napisz ile wynosi liczba oktanowa mieszanki ON z benzyna, o ktorej mowa. Podpowiem, ze liczba ta bedzie spadac wraz ze wzrostem ilosci ON wymieszanego z benzyna.
Moze zamiast krzyczec glosno "Bzdura!" - niczym poslowie opozycji do premiera - wyjasnilbys dlaczego kolega nie powinien jezdzic na ww. mieszance. Uwazam, ze na pewno byloby to bardziej pozyteczne niz wyglaszanie tez w rodzaju "To jest amelinium! Tego nie pomalujesz!"
Przy tak niewielkiej ilosci ON w benzynie nie powinno byc problemow. Oczywiscie 100% pewnosci daje zlanie paliwka - kazdy silnik jest inny, generalnie im bardziej wyzylowany tym bardziej podatny na spalanie stukowe.
Zeby nie byc goloslownym:
Miedzy liczba oktanowa i cetanowa istnieje nastepujaca zaleznosc:
LO = 120 - 2LC
Sprzedawane w Polsce oleje napedowe powinny miec liczbe cetanawa rowna przynajmniej 51. Tak tez jest w rzeczywistosci - http://www.orlen.pl/PL/DlaBiznesu/Pa...eselUltra.aspx
Wiec LO oleju napedowego wynosi 18 (a nie zero).
Teraz zeby obliczyc LO mieszanki 10% on 90% benzyny wykorzystamy metode (najprostsza, ale do takich obliczen powinna wystarczyc)
LO_miesz = v_on*LO_on + v_benz*LO_benz
czyli
LO_miesz = 0,1*LO_on + 0,9*LO_benz = (w zaokragleniu) 5 + 85 = 90
a gdy z olejem zmieszana jest benzyna o LO 98
LO_miesz = 0,1*LO_on + 0,9*LO_benz = (w zaokragleniu) 5 + 88 = 93
Ostatnio edytowane przez radek-j ; 17-12-2012 o 14:01
Łał!!!!!!!!!!!
Czytałem ten temat z wypiekami.
Tylko dalej nie wiem czy ma wylać czy wyjeździć.
Moja Bella
Co jasno pokazuje, że spokojnie można to wyjeździć pod warunkiem zalania do pełna 98. Albo jeszcze lepiej (ale niestety drożej - chociaż niech kolega zatankuje skoro taki był mądry) to pojechać na shell i zalać V-power Racing, 100 oktanów. Wyjdzie na to samo, co zwykła 95. Najlepiej niech naleje "z dolewką".
Nawiasem mówiąc, zastanawia mnie jak on zmieścił do wlewu pistolet od ON.
Nie rozumie po co jest ten temat. Ktos zalal do baku rope i teraz wynikla debata czy wylac czy wyjezdzic. Warto dla 20 litrow czyli 100 zl ryzykowac? Ja bym sie nawet nie zastanawial tylko wylal odrazu i po klopocie. I co Alfa stoi od wczoraj bo zalozyciel tematu zastanawia sie dalej co zrobic?
jak to jak zmiescil bagnet? Pewnie chcial zaoczczedzic i mial na chacie w karnisterku i zanim zczail to juz zalalmoj ojciec zrobil to samo w oplu, po robocie wjechalismy na stacje i mu bagnet nie pasowal, to wzial pedzel z bagaznika odchylil klapke w srodku i zalal z 8l ON. Jak juz zczail to dolal z 15l PB i jakosc nic sie nie stalo, i w jezdzie nie bylo zadnej roznicy typu szarpanie czy cos. Ale polecam wyczyscic bak, bo sami wiemy ze alfa to nie opel 8-zaworowy
![]()
Ostatnio edytowane przez karol90 ; 17-12-2012 o 20:48
On ma racje 5 litrów nie zrobi wielkiej różnicy, pod kor PB i bez pedału w podłodze, co 100 kilometrów dolewać żeby procent spadał i nie trzeba nic wylewać, poza tym na niektórych orzeczeniach jest liczba Oktanowa ON, jutro w robocie poryję i znajdę.
No i też jestem ciekaw jak wlazł pistolet z ON do małej dziury PB ????