Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: [156] z dieslem

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

dobrze sie zastanow jezeli masz swoja zadbana to lepiej zalozyc lpg niz kupowac diesla w ciemno no chyba ,ze kupisz od jakiegos szalenca takiego jak my tu na forum :mrgreen:
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Starscream
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał komin23
    witam obecnie jeżdze 2.4 jtd nie jestem zadowolony , non stop coś sie psuje a nadodatek dużo pali , srednie spalanie przy spokojnej jeżdzie w granicach 8 do 10 l na trasie mniej ale ja większoś jerzdze po miescie wczesniej miałem fiata mare 1.9jtd bez poblemowo 40000 tys zrobiłem i obecnie żona jeżdzi bravo1.9 jtd już 60000 tyś i sprawuje sie super pali w granicach 5 l moim zdaniem wolał bym 1.9 jtd ale są ludzie co sobie chwalą 2.4 jtd niestety z moich znajomych któch znam nie chwalą sobie tego silnika ( moja alfa gasnie podczas jazdy miesią czasu już jeżdze po servisach i rozkładają ręce ,przy kupnie powkręcaj ją troche na obroty szczegulnie na trójce od 1000 obr 4000 zobacz jak sie zachowuje i sprawdz jak pali na rozgrzanym siniku ,pozdrawiam i życze dobrego zakupu

to coś chyba źle trafiłeś, ja mam 2.4 JTD, trasa 6l/100 miasto 8l/100, śmiga jak marzenie i oprócz eksploatacji nic przy nim nie robiłem. Zrobiłem już 12 tys. km, więc śmiało mogę polecić ten silnik. Co do spalania, nie jeżdżę wolno, więc tym bardziej jestem zadowolony. A pragnę zauważyć, że to nie jest mały silnik, więc nie spali jak 1.9...

***mach***
    Gość

Domyślnie

Ja swoją 1.9 jtd 115 KM przejechałem jakies 50 000 km w 2 lata, nigdy nic się w silniku nie stało. Wymieniałem tylko filtry, olej i inne eksploatacyjne sprawy + rozrząd. Pali mi 7-7,5 bez względu czy miasto, trasa czy autostrada. Jak kupowałem samochód to dałem jakies 50% drozej niż chodził w tym czasie ten rocznik i myśle że dzieki temu silnik jest w idelanym stanie.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

Cytat Napisał Tacka
    kurcze robie kolo 20 tys rocznie bo wciaz w rozjazdach a wlasciwie w rozlotach po europie ale gazu jakos nie nie znosze nie chce mojej malutkiej tego robic byloby mi przykro i glupio juz wole zeby trafila w dobre rece bo jest kochana wierna i niezawodna ...wiem ze sa ludzie co smigaja na gazie i sobie chwala i ja to rozumiem ale jestem na nie w tej kwestii alfa zwlaszcza taka i gaz nie jakos nie pasuje mi to za pierona
    moze trafiles na zly egzemplarz?? Nie mozesz wrzucac wszyzstkich 2.4 do jednego wora..

Co myslicie o 2.4 MJ 175km??

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Pabianice

Domyślnie

Moje 2,4 JTD uważam za bardzo dobry wybór. 7-8 l/100 miasto z klima , trasa niewiele ponad 6, a przyjemność z jazdy ogromna i piękna praca pięciu garów - bezcenna. Jak juz masz ochotę na diesla to idź na całość. Byłem przeciwnikiem - jestem zwolennikiem diesla, a gazu nie lubię i nie chwalę bo miałem i nigdy więcej!

Paweł156
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Tacka
    co to znaczy stary najpierw szukaj potem pytaj
    oznacza to, ze takie tematy już były wielokrotnie poruszane a zakładanie kolejnego tylko powiela to co było
    wkleiłem Ci linka gdzie mogłes znalezc troche tekstów o jtd wiec nie rozumię co sie tak pieklisz
    p.s.
    jestem moderatorem tego działu wiec staram sie trzymać tu jako taki ład

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KKrzysztof
    Mieszka w
    Starogard Gdański
    Auto
    Mercedes CLK W208

Domyślnie

moją 2,4 mam od niedawna pierwsze dwa pomiary pokazały 8,7 l/100km ale dopiero zaczynam wiec się muszę nacieszyć. Obecnie Diesel ma sens jak chcesz mieć coś szybkiego jak ekonomia to tylko benzyna + LPG zobacz jakie są ceny Oleju napędowego. A koszty eksploatacji diesla na pewno większe.
    Ja miałem poprzednią 1,8 TS i tez byłem zadowolony paliła 10,3 litra pomiar dokonany na 12 000 km wiec wiarygodny.
    zapraszam na nasz kanał o samochodach
    https://www.youtube.com/channel/UCNv...J62Gm0itanaAsg

mOOn
    Gość

Domyślnie

Ja od czterech miesięcy jeżdżę 2,4 JTD i mierzyłem ją na dystansie 1800km w trybie 40% miasto-60% trasa bo tak jeżdżę na codzień. Wyszło 7l/100km z włączoną klimą. Jak szukałem to chciałem tylko 2,4 i teraz nie żałuję. A do gazu jakoś nie mam przekonania ale to moje prywatne zdanie.

BartRom
    Gość

Domyślnie

Od pół roku mam 2.4 JTD z 2001 najładniej pracujący diselek jakiego znam, owszem trzeba było uzbroić się w cierpliwość i wpakować kilka tysiączków w naprawy i wymiany części eksploatacyjnych na początku (wymieniłem wahacze przednie, stabilizator, olej, filtry oleju i powietrza, przepływomierz, chłodnicę (ale to już przez własną głupotę bo zahaczyłem przy parkowaniu o zarośnięty pieniek). Później jednak Alfa się odpłaca i daje tyle radochy ile nic innego nie może Ci dać. Polecam 2.4. Moja pali średnio 7,3 w cyklu mieszanym 6 w trasie i Max 8.5 w mieście.