Witam kolegow AlfistowMam pewien problem i chcialbym sie dowiedziec, czy moze ktos z was mial podobny. Nie dziala mi kierunkowskaz,ale tylko jeden(lewy). Awaryjne dzialaja normalnie,tak jak i prawy kierunek. Ma ktos jakis pomysl?
Witam kolegow AlfistowMam pewien problem i chcialbym sie dowiedziec, czy moze ktos z was mial podobny. Nie dziala mi kierunkowskaz,ale tylko jeden(lewy). Awaryjne dzialaja normalnie,tak jak i prawy kierunek. Ma ktos jakis pomysl?
Witam
Rozwiązań może być kilka sprawdź
1.bezpieczniki
2.żarówki
3.przerywacz kierunków
4.kostki łączeniowe
5.włącznik przy kierownicy
6.podjedź do dobrego elektryka ;
Rozszerzenie pdf jest niedozwolone podaj mail na PW wyślę Ci schemat
albo jeszcze inaczej w temacie instrukcja do 145/146 kolega podał już link to jest to samo co ja mam http://91.90.63.31/alfa145/main.htm
Pozdrawiam
ps. czyt. regulamin, zawsze dołącz model w temacie bo się admin wqrzy
Ja mam tak samo :roll: Awaryjne są elegancko lewy jest a prawy działa tylko jakieś 2min gdy auto dłużej stoi nie odpalane :?
"Tu nie chodzi o to żeby być lepszym czy szybszym, mieć niezawodne auto, środek do przemieszczanie z punktu A do punktu B, chodzi o to żeby mieć Alfa Romeo, reszta się nie liczy..."
Były :
AR 146 1.9 TD
AR 156 1.8 T.S.
Aktualnie :
AR 159 2.4 JTDm
dzieki za podpowiedzi,ale wydaje mi sie,ze przekaznik mozna chyba wykluczyc,bo wtedy by nie dzialaly obydwa kierunki,nie? Odnosnie [145] zapomnialo mi sie ;p
Kolego nie tak do końca. Jak widzisz na schemacie przerywacz N13 jest inny niż przerywacze w maluchach i poldkach tzn. tam prąd szedł bezpiecznik, przerywacza do włącznika przy kierownicy i dalej na żarówy , a u nas idzie bezpiecznik włącznik przerywacz bezpiecznik żarówa ( jest podział na lewy kierunek i prawy w samym przerywaczu) sprawdził bym go i wyczyścił złączkę szczególnie na trzech przewodach ,jednym z żółtym i dwa z białym paskiem) sprawdź to przecież nic nie kosztuje,przerywacz N13 jest po lewej stronie od kierownicy nad skrzynką z bezpiecznikami (ten największy chyba czarny)musisz ściągnąć kilka plastików kokpitu
Pozdrawiam
Witam u mnie było coś podobnego, po wizycie u elektryka okazało się że wszystko jest okey tylko w jednym miejscu jest zaśniedziały kabel i styka z drugim, kazał włączać awaryjne na około 15 min i wtedy kierunek wskoczyRobimy tak czasami i działa.Pozdrawiam
![]()
Wiem,wiem gdzie sie znajduje bo juz go czyscilemA jesli chodzi o sprawe z awaryjnymi to tez to zauwazylem. Natomiast chodzilo mi o wyeliminowanie przyczyny takiego stanu,ale jak dziala to juz narazie majstrowac nie bede
![]()