Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Temat: Dostęp do kodu od ICS

Marcin166
    Gość

Domyślnie Dostęp do kodu od ICS

Na początku chciałbym zdementować informację, którą ktoś kiedyś podał, że w Poznaniu kod do ICS można ściągnąć poniżej 100 zł w 15 minut. Dzisiaj dzwoniłem do Polcaru i usługa kosztuje 180 zł + wyjęcie ICSa 100 zł. Wysyłają do Turynu nr nadwozia i nr seryjny ICSa. Na podstawie tego Włosi przesyłają nową kartę z kodem do ICS. A moje pytanie jest takie: w jaki sposób można odzyskać kod do ICS przy stale działającym ICSie,innymi słowy czy ICS ma taką funkcję że pokaże jaki jest do niego kod? Dodam, że próbowałem CLIMA+DARK i podał informacje o wersji oprogramowania i srete tete, a kodu do ICS ani widu ani słuchu. Ma ktoś jakiś pomysł czy możną kod uzyskać przy włączonym ICSie?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    AR 166 2,4 JTD

Domyślnie

Witam
    W mojej alfie przyciskajac klime+dark odczytuje ICS code + navi code jak i pozostale dane, tzn. date i wersje oprogramowania.
    pozdrawiam

Marcin166
    Gość

Domyślnie

No u mnie data jest wersje oprogramowania są ale kodów nie ma. Dodam że nie posiadam navi, może dlatego nie pokazuje kodów, nie wiem, może zależy to od rodzaju ICSa.

Grizzly
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Marcin166
    No u mnie data jest wersje oprogramowania są ale kodów nie ma.
    U mnie też nie podaje kodów do ics i navi.
    W moim ics-ie kod był na firmowej naklejce z kodem paskowym na górze ICS-a

na stronie http://www.alfaowner.com/Forum/ jest opis jak sobie poradzić przy pomocy oprogramowania z internetu.

pozdrawiam

Marcin166
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Grizzly
    W moim ics-ie kod był na firmowej naklejce z kodem paskowym na górze ICS-a
    Dziwne, to po co kodować ICSa skoro kod miałby być na nim naklejony... Ale chyba tak czy siak czeka mnie rozbiurka, bo muszę mieć nr seryjny ICSa. Mam pytanko czy muszę rozłączyć akumulator żeby szczytać ten nr? Nie chciałbym jeździć bez ICSa do czasu aż przyślą mi kartę z kodem.

Grizzly
    Gość

Domyślnie

przewody są dość krótkie i ciężko dostać się do numeru bez wypięcia ICS z instalacji :cry:
    myślę iż wypięcie akumulatora jest niezbędne.( chyba że lubisz ryzyko :mrgreen: )

pozdrawiam i życzę powodzenia

Marcin166
    Gość

Domyślnie

Jeśli nie uda mi się włączyć ICSa to nic nie będzie działać? Najbardziej interesuje mnie nawiew!

gryzli74
    Gość

Domyślnie

Zanim zaczniesz się dobierać do ics-a zaglądnij na tą stronkę i poczytaj http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...-ics-code.html

Marcin166
    Gość

Domyślnie

Nie wiem czy ktoś z was kuma troszkę po niemiecku bo ja ni w ząb, ale z autem dostałem oprócz kodu z kluczykiem taki wydruk który się nazywa "Diesel Rauchgastest". Informacje podzielone są na 5 wierszy a pierwszy z nich ma tytuł "MeBprogramm Diesel", są tam dane mojego auta, nr nadwozia oraz dwa chyba klucze, a nazywa się to "schlusselnummer". schlusselnummer 2 ma 4 cyfry, a schlusselnummer 3 ma 3 cyfry. Tak sobie myślę, że może to jest kod do ICSa?

hajper
    Gość

Domyślnie

A mógłby ktoś poratować sposobem jak wyciągnąć ICS-a?