Jeśli Ci "huczy" pompa to zainteresuj się przewodem idącym od pompy pod nagrzewnicą. Jeśli jest tam gdzieś mokro to przewód ciśnieniowy do wymiany. Tak najszybciej temu zapobiegniesz (miałem taki problem, ale mi na prawdę głośno huczało). Sama wymiana płynu pewnie nic nie da, chyba że masz go bardzo mało.
Jaki płyn? Zwykły do przekładni automatycznych (chyba czerwony). Jak dasz mi na wysyłkę (11zł) + 10zł za płyn to Ci wyślę mój nowy, nieotwierany, pełny. Bo kupiłem niepotrzebnie dwa, a zalałem układ do pełna niecałym jednym (chyba 0,5-litrowy).
Płyn hamulcowy powinieneś lać taki jak był lany wcześniej (teoretycznie). Choć ja u siebie dolałem jakiś kupiony w tesco i nie ma problemów (sprzęgło jest już stare i czasami marudzi, ale nie jest to dokuczliwe).
Odnośnie ABS - podobno w 155 działa on z opóźnieniem, jest niedopracowany. Ewentualnie może gdzieś nie styka coś w skrzynce z bezpiecznikami jeśli Ci mruga kontrolka na panelu (patrz instrukcja). Wiele osób uważa, że najlepiej jest mieć go wyłączonego, bo wtedy poprawia się siła hamowania (ktoś to sprawdzał na forum i rzeczywiście tak jest). Tylko wtedy liczą się też Twoje umiejętności. Musisz pamiętać, aby hamować pulsacyjnie na śliskich nawierzchniach. Ja mam wyłączony ABS i jest bardzo ok.