Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Temat: Pożegnanie Alfy

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Jastrzębie Zdrój
    Auto
    była AR 146 1.6 TS 99r, jest Lancia Lybra 1.8

Domyślnie

Cóż życie zmusza do różnych wyborów....kto wie może ja kiedyś też będe musiał się rozstać z moim skarbem ale zawsze będzie mi bliska i ta marka i ci ludzie którzy są w nią zapatrzeni tak jak ja.
    Zaraziłem się wirusem alfa

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

MaxiBB, fajnie że możesz popróbować różnych marek, różnych... smaków :wink:
    Człowiekowi się oczy otwierają jak sam sprawdzi jak się różnymi autkami jeździ.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

KUBAS
    Gość

Domyślnie

To podobnie jest u mnie.. tylko ze ja sprzedajk auto na częsci można by powiedziec, ale wsumie kolega Siwy chyba wciagnie całą bude od mej 155 i na tym się zakonczy przygoda z Alfa Romeo jak narazie...
    mam zamiar kupic albo jakiegos Nissana alebo Seacika...ale to tylko dlatego ze potrzebuje jak narazie auta które mnie napreawde nie ""zawiedzie...""
    pomału i tak będe zbierał albo na jakas hmm albo 145 znów albo 33... :roll:
    co do spotkan klubowych i funkcjonowania w klubie to oczywiscie nadal bede brał w nich udział...a wsumie to zapewne będe głównym krzykaczem co do spotkan w naszym rejonie..

Pozdrawiam

MaxiBB
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bimski
    Cytat Napisał MaxiBB
    Cytat Napisał bimski
    Witam w klubie. DD Z taką różnicą, że moja to 523.
    heh 2.3 dobre silniczki - przynajmniej taka opinie slyszalem

pozdrowka
    523 z roku 2000. To jest 2.5, tylko że zdławione do 170 koni. Później jeszcze było 525, które chyba miało 192 konie z silnika o identycznej pojemności, nie wiem dokładnie. To temat na zupełnie inne forum i inną dyskusję. Co do silnika, zastrzeżeń żadnych nie mam. Tylko czasami chciałoby się nieco więcej, albo chociaż szperę. :mrgreen:
    Sorki kolego za moja niewiedze - w tym temacie dopiero sie ucze, po czasie zawsze chce sie wiecej

Masz racje ze to rozmowa na inne forum

Pozdrowka

MaxiBB
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ozzy
    MaxiBB, fajnie że możesz popróbować różnych marek, różnych... smaków :wink:
    Człowiekowi się oczy otwierają jak sam sprawdzi jak się różnymi autkami jeździ.
    Święte słowa kolego ozzy

MaxiBB
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Marek
    Cóż życie zmusza do różnych wyborów....kto wie może ja kiedyś też będe musiał się rozstać z moim skarbem ale zawsze będzie mi bliska i ta marka i ci ludzie którzy są w nią zapatrzeni tak jak ja.
    Dokladnie ja musialem kupic autko do lawety dobre i zeby wstydu jezdzic nie bylo wiec wybralem co wybralem (jak sie przejechalem to juz wyjscia nie bylo).

A tak poza tematem ostatnio sprzedalem Alfe 1.6TS i normalnie miala takiego buciora ze sam zdziwiony bylem jak ladnie to jedzie, teraz sprzedaje 2.0 ale ona jezdzi raczej normlanie (wiadomo ze lepiej niz 1.6) ale jak na taka moc to tamten egzemplarz byl naprawde zrywny, jaki z tego moral - ze faktycznie duzo zalezy od kondycji silnika i co najwazniejsze od ogolnego stanu samochodu (poprzedni wlasciciel, ksiazka serwisowa itd.).

Alfe sprzedawalem ze lza w oku ale nigdy nie ograniczalem sie do jedenj marki i staralem nie przywiazywac za bardzo (nom ale raczej zadko mi to wychodzilo .

Pozdrowka

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

To są tkz użytkownicy a nie miłośnicy marki ...................za przeproszeniem :wink:

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

MaxiBB
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał 75andrew155
    To są tkz użytkownicy a nie miłośnicy marki ...................za przeproszeniem :wink:
    Kolego nie wiem czy cie dobze rozumiem ale ty postaraj sie zrozumiec mnie: jestem milosnikiem motoryzacji a nie fanatykiem marki podobaja mi sie wszystkie samochody zadbane po ktorych widac ze wlasciciel dba o nie i wklada w nie nie tylko kase ale takze serce, tak naprawde nie jestem zacietym milosnikiem zadnej konkretnej marki. Pozdrawiam wszystkich milosnikow oraz uzytkownikow

Użytkownik Rowerzysta Avatar limak
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    AR146 1.4 TS 16V

Domyślnie

Cytat Napisał MaxiBB
    Bede machal napewno bo sentyment zostal
    Szacunek dla wszystkich ktozy dbaja o swoje autka.
    ...mam kolege, ktory BMW E30 jezdzi, stan taki, ze nie jedna sporo mlodsza fura moglaby sie od niego uczyc jak dbac o auto... i mowi, ze jesli nie moglby jezdzic BMW - jezdzilby Alfą DD
    ...moja w tym zasługa 8)))

BMW, maja cos w sobie... to fakt... ale ja nigdy sie za kierownica BMW nie widzialem. Jezdzilem, prowadzilem, sporo kilometrow zrobilem, ale to nie to...

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Cytat Napisał MaxiBB
    Kolego nie wiem czy cie dobze rozumiem ale ty postaraj sie zrozumiec mnie: jestem milosnikiem motoryzacji a nie fanatykiem marki podobaja mi sie wszystkie samochody zadbane po ktorych widac ze wlasciciel dba o nie i wklada w nie nie tylko kase ale takze serce, tak naprawde nie jestem zacietym milosnikiem zadnej konkretnej marki. Pozdrawiam wszystkich milosnikow oraz uzytkownikow
    Własnie tak napisałem jesteś jeden z wielu przejściowych użytkowników Alfy Romeo . Dla mnie moja Alfa Romeo jest samochodem użytkowym a nie eksponatem w muzeum i nigdy marki auta nie zmienię tylko wybór następnego modelu jest dość trudny

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995