Szkoda kasy aby lać przereklamowane paliwo. Później są takie problemy![]()
Szkoda kasy aby lać przereklamowane paliwo. Później są takie problemy![]()
Strasznie sprzeczne opinie są na temat paliw. Niektórzy piszą, że leją tylko V-Power/Verwa itp, a w innym narzekacie, że jednak nie są one wcale takie idealne. Z doświadczenia wiem, że jeśli są tak sprzeczne opinie w jakiejś kwestii to przyczyna leży gdzie indziej.
Ostatnio edytowane przez lukosław ; 24-12-2012 o 14:52
Kolego ja zawsze twierdziłem że nie są lepsze te paliwa, sam kiedyś takie zatankowałem (shell) i rozsadziło mi przewody paliwowe. Od tamtej pory leję normalne paliwo(bliska), bez dodatków i nie miałem nigdy więcej problemów z paliwem zimą.
lukosław nie zapominaj, że stacja stacji nie jest równa. Od ponad pół roku tankowałem TYLKO na Shell-ach. Jeśli stacja ma duży obrót, nie opłaca jej się kombinować z paliwem. A czasem zatankujesz na mało uczęszczanej stacji chrzczone dziadostwo i jest problem. A przecież to Statoil czy Shell... Tylko komu chce się potem jeździć po sądach?
Nie wiem czy jest sens walki z wiatrakami, trzeba mieć dowód zatankowania(paragon,fv) i najlepiej próbkę tego samego paliwa które lało się z dystrybutora.A znając życie wątpię aby za każdym uzupełnianiem zbiorników mieli idealnie takie samo paliwo. A nie wiem czy to wystarczy aby wygrać![]()
Tankujac wzbogacone paliwo nie wazne Shell Orlen czy inne nie ma pewnosci ze nie zalega u nich letnie bo sie nie sprzedaje. Ja od sierpnia lalem tylko zwykly Shell, najciezsza noc -15 odpalal bez problemu, teraz zatankowalem zwykly ON na Orlenie bo mam karte ze znizka, wczoraj -13 odpalil bez problemu. Nigdy nie dolewam dodatkow, zawsze tankuje do pelna. Autem jezdze bardzo duzo, w 5 miesiecy zrobilem juz prawie 14tys, zero problemow, oby tak dalej. Czasami tez mi cos zawyje przy odpaleniu ale potem jedzie dobrze, oczywiscie przestrzegam podstawowych zasad jazdy dieslem zima, a parkuje pod chmurka
Ja Alfę i Fiata tankuję na BP. I nigdy nie miałem problemów z odpalaniem - nawet w największe mrozy. W ostatnie mrozy będąc pod Grudziądzem zatankowałem Fiata gazem na Orlen. Na drugi dzień tragedia. Przez ponad 20 km próbowałem przejść na zasilanie gazem. Gaz był chyba jakiś podrobiony ,, zawilgocony". Tankując od paru ładnych lat na BP nigdy nie miałem problemów z paliwem. Na Orlenie tak - uważam ze jest to przereklamowana marka. Na innych stacjach raczej nie tankuje, więc nie mam zdania.
wedlug mnie to wszystkie sa przereklamowane ale w sumie jak tankowalem wczesniejsze auto peugeota 307 to tylko na BP i nigdy nie mialem problemow.Teraz juz dawno nie tankowalem na tym BP i sam juz nie wiem gdzie i co lac.Nie leje zwyklego eko to widze opinie ze eko jest lepszy niz Verwy, V-Powery itp.Jak lalem eko to znowu opinie ze nie lej eko bo to dziadostwo lej lepszego diesla.Glowa mi juz puchnie od tych komentarzy na forum odnosnie paliw
Ostatnio edytowane przez Czarny_28 ; 25-12-2012 o 12:22
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
Jednym zdaniem: człowiek na błędach się uczy. Tylko szkoda że zazwyczaj na własnych![]()