Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Temat: Problem z odpaleniem po mroźnej nocy

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

Szkoda kasy aby lać przereklamowane paliwo. Później są takie problemy

Użytkownik Świeżak Avatar lukosław
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Stelvio 2.0 280KM

Domyślnie

Strasznie sprzeczne opinie są na temat paliw. Niektórzy piszą, że leją tylko V-Power/Verwa itp, a w innym narzekacie, że jednak nie są one wcale takie idealne. Z doświadczenia wiem, że jeśli są tak sprzeczne opinie w jakiejś kwestii to przyczyna leży gdzie indziej.
    Ostatnio edytowane przez lukosław ; 24-12-2012 o 14:52

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

Kolego ja zawsze twierdziłem że nie są lepsze te paliwa, sam kiedyś takie zatankowałem (shell) i rozsadziło mi przewody paliwowe. Od tamtej pory leję normalne paliwo(bliska), bez dodatków i nie miałem nigdy więcej problemów z paliwem zimą.

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

lukosław nie zapominaj, że stacja stacji nie jest równa. Od ponad pół roku tankowałem TYLKO na Shell-ach. Jeśli stacja ma duży obrót, nie opłaca jej się kombinować z paliwem. A czasem zatankujesz na mało uczęszczanej stacji chrzczone dziadostwo i jest problem. A przecież to Statoil czy Shell... Tylko komu chce się potem jeździć po sądach?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    Tylko komu chce się potem jeździć po sądach?
    Nie wiem czy jest sens walki z wiatrakami, trzeba mieć dowód zatankowania(paragon,fv) i najlepiej próbkę tego samego paliwa które lało się z dystrybutora.A znając życie wątpię aby za każdym uzupełnianiem zbiorników mieli idealnie takie samo paliwo. A nie wiem czy to wystarczy aby wygrać

Użytkownik Rowerzysta Avatar tasiek
    Auto
    159 1.9 JDTM 8v '07

Domyślnie

Tankujac wzbogacone paliwo nie wazne Shell Orlen czy inne nie ma pewnosci ze nie zalega u nich letnie bo sie nie sprzedaje. Ja od sierpnia lalem tylko zwykly Shell, najciezsza noc -15 odpalal bez problemu, teraz zatankowalem zwykly ON na Orlenie bo mam karte ze znizka, wczoraj -13 odpalil bez problemu. Nigdy nie dolewam dodatkow, zawsze tankuje do pelna. Autem jezdze bardzo duzo, w 5 miesiecy zrobilem juz prawie 14tys, zero problemow, oby tak dalej. Czasami tez mi cos zawyje przy odpaleniu ale potem jedzie dobrze, oczywiscie przestrzegam podstawowych zasad jazdy dieslem zima, a parkuje pod chmurka
    http://www.forum.alfaholicy.org/signaturepics/sigpic18915_1.gif

Użytkownik Maniak resoraków Avatar daro1906
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 16 V Distinctive

Domyślnie

Ja Alfę i Fiata tankuję na BP. I nigdy nie miałem problemów z odpalaniem - nawet w największe mrozy. W ostatnie mrozy będąc pod Grudziądzem zatankowałem Fiata gazem na Orlen. Na drugi dzień tragedia. Przez ponad 20 km próbowałem przejść na zasilanie gazem. Gaz był chyba jakiś podrobiony ,, zawilgocony". Tankując od paru ładnych lat na BP nigdy nie miałem problemów z paliwem. Na Orlenie tak - uważam ze jest to przereklamowana marka. Na innych stacjach raczej nie tankuje, więc nie mam zdania.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

wedlug mnie to wszystkie sa przereklamowane ale w sumie jak tankowalem wczesniejsze auto peugeota 307 to tylko na BP i nigdy nie mialem problemow.Teraz juz dawno nie tankowalem na tym BP i sam juz nie wiem gdzie i co lac.Nie leje zwyklego eko to widze opinie ze eko jest lepszy niz Verwy, V-Powery itp.Jak lalem eko to znowu opinie ze nie lej eko bo to dziadostwo lej lepszego diesla.Glowa mi juz puchnie od tych komentarzy na forum odnosnie paliw
    Ostatnio edytowane przez Czarny_28 ; 25-12-2012 o 12:22

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    Rozwiązanie mojego problemu:
    Rozgrzałem garaż do ok +5 st. przez kilka godzin oraz filtr paliwa małą farelką do czerwoności (wcześniej kombinowałem jakby go oczyścić, ale mam MANN - jakiś nierozbieralny) Bella zapaliła tak elegancko jak nigdy wcześniej. Zalałem do pełna zwykły diesel z niemarkowej lecz sprawdzonej stacji, dodałem skydd, pochodziła pół godziny jałowo, po czym zrobiłem 100 km i zadowolony wróciłem do domu. Dziś rano przy -8 st. zapaliła bez problemu, na początku wskoczyła na 1000 obr/min, po rozgrzaniu naturalnie się unormowało.

Na przyszłość - koniec tankowania "ulepszonych paliw" w zimie. Znajoma miała w tym samym czasie problem z benzynową Kia Rio, tankowała na Statoil.

jaktob77 u mnie to nie chciało działać ;/ W ogóle to załatwiłem sobie też prostownik rozruchowy, jednak taki kozak, że jak go podpinałem do sieci to momentalnie wywalało korki.
    Mi w moim pierwszym JTD-ku tez raz przymarzło auto po 20km stało dosłownie pół godzinki i zonk ale kilka prób i odpaliła i prosto na stacje zakupiony dodatek.dolane paliwko do pelna i spokój.
    Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
    Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
    Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
    Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
    Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)

Moje Panie http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Jednym zdaniem: człowiek na błędach się uczy. Tylko szkoda że zazwyczaj na własnych