Dzisiaj z rana szukalem tego zestawu (krzyzak i kielich) i przy okazji poduszke skrzyni. Nigdzie w Bialym tego nie mieli. Masakra.........
Dzisiaj z rana szukalem tego zestawu (krzyzak i kielich) i przy okazji poduszke skrzyni. Nigdzie w Bialym tego nie mieli. Masakra.........
A tutaj sprawdzałeś?...
www.autosklep24.pl
@malin2k5. Post wyżej o tym pisałem.
@smiertek. Ja już od dawna tajle do samochodów kupuję przez sieć i u sprawdzonych dostawców. Nie lubię się użerać z staczami za ladą, którzy sprzedają tajle to sejów, golfów i innych kors (nic nie mam do wymienionych) i twierdzą, że czegoś nie ma z tego powodu, że nie słyszeli.
Każde forum ma swoich zaprzyjaźnionych, którzy wiedzą co i jak w danej marce.
dzięki za informację
chyba to rzeczywiście przegub wewnętrzny, ale w początkowej fazie, bo narazie raz trzęsie delikatnie, raz nie.
sprawdzalem na autosklep- nie ma w ofercie..na allegro jest dostępny za okolo 140zl, pasuje do 147,159, 156.
jak z wymianą tego przegubu w 159? droga zabawa?
Autosklep nie musi mieć tego na stronie, ale na pewno da Ci ofertę na złożone zapytanie.
Wymiana w 156 - dla sprawnego 30minut /100->.
Dziś sprawdziłem swój, 5kkm na nim przejechane, opaska uciekła, smar wypłukało i do wymiany jak go dobije![]()
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie
W 156 2,4JTD skomplikowane to nie było , tu nie wiem ale myślę że jeżeli ktoś ma trochę pojęcia o mechanice to powinien sobie z tym poradzić.
Jeżeli masz jakiś sprawdzony warsztat sprawdź tam ile Cię skasują. W Świdnicy jest koleś, który zajmuje się głównie przegubami i wałami napędowymi, zostawiłem tam półoś i na drugi dzień odebrałem zmontowany zapłaciłem 250zł ale pojeździłem 80tyś i wszystko było oK.
156 Sportwagon 2,4JTD 2000r - była
159 Sportwagon 1,9JTDM 2006r - teraz
Jak ktoś ma trochę pojęcia, to sam to ogarnieJa z braku czasu zostawiłem mechanikowi wymiana gumy, nowy smar, koszt 60 PLN
![]()
wymieniłem krzyżaki wewnętrzne na nowe oryginalne i wibracje nadal są co prawda mniejsze ale nadal są
- - - Updated - - -
czy macie jeszcze jakieś propozycję na ten problem???
pozostaje półośka do wymiany. Widocznie krzyżak nie dał rady bo kielich jest zjechany
Kielichy zmień. Raczej nie wymienia się tylko jednej części z zestawu, bo uszkodzony krzyżak działa niekorzystne na kielich i odwrotnie.
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie