Strona 36 z 63 PierwszyPierwszy ... 262728293031323334353637383940414243444546 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 625

Temat: Wszytkie informacje odnośnie termostatów silników JTD , TS i V !!!

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    A po co takie druciarstwo odstawiać?
    Nie tylko na naszym forum to zaobserwowałem, lecz na innych, w których przwijają się silniki JTD też ten pseudo termostat był montowany. Nie odzwyałem się, ale czekam na moment aż komus się odechce tego druciarstwa w postaci np. zaciętego tego czegoś w postaci drugiego termostatu - czego nie życe nikomu. Wiemy jak sie to może skończyc w przypadku jtd.

Użytkownik Fachowiec Avatar maly_777
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 FL SW 1.9 16V

Domyślnie

Ja mam tak zrobione. Akurat wtedy zadecydowały względy ekonomiczne i brak części na już. Ale mam pytanie. Dlaczego akurat ten pseudo ma się zaciąć? A oryginalny nie może?

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał maly_777 Zobacz post
    Ja mam tak zrobione. Akurat wtedy zadecydowały względy ekonomiczne i brak części na już. Ale mam pytanie. Dlaczego akurat ten pseudo ma się zaciąć? A oryginalny nie może?
    Coś takiego jak zamienniki znasz? Ten pseudo termostat, bo jak nazwac wkład termostatu w gumowej rurze biegnącej do chłodnicy pomijacjąc fakt iż producent tego tam nie przewidział, ma takie same szanse na zacięcie jak stary orginał, a nawet bym powiedział iż większe (zależy z czego wzięte). Mmnie już sam fakt druciarstwa odrzucił, mimo iż mieciąc później (dosłownie), alfe sprzedawałem to czegoś takiego nowemu kupcowi nie zafundowałem. Tak wiem jestem inny, ale ja utrzymuje auto na innym poziomie. Zapraszam na zloty.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar gitart
    Mieszka w
    Pszczyna
    Auto
    147 1.9 JTD

Domyślnie

A po co takie druciarstwo odstawiać?
    Chyba wiadomo....

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Jak kogos nie stać na utrzymanie samochodu w przyzwoitym stanie technicznym to powinien najzwyczajniej kupić inny samochód (np. fiat 126p - on nie ma termostatu). W fiacie Stilo można sobie takie cuda wianki rzeźbić, ale w alfie najzwyczajniej nie wypada...
    Ostatnio edytowane przez Maciek-156 ; 31-12-2012 o 09:00
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar gitart
    Mieszka w
    Pszczyna
    Auto
    147 1.9 JTD

Domyślnie

Jak kogos nie stać na utrzymanie samochodu w przyzwoitym stanie technicznym to powinien najzwyczajniej kupić inny samochód (np. fiat 126p - on nie ma termostatu). W fiacie Stilo można sobie takie cuda wianki rzeźbić, ale w alfie najzwyczajniej nie wypada...
    Myślę,że ta rozmowa powinna się skończyć w tym momencie bo uszczypliwość co po niektórych nie zna granic.
    Chyba nie o to w tym chodzi...prawda?

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Fiat 126p jak najbardziej ma termostat http://allegro.pl/termostat-fiat-126p-i2909863933.html
    Czemu to a Alfie nie wypada robić sobie doświadczeń, a np. w Stilo już można ? Dość często spotykam się z takimi określeniami i przyznam, że jakoś tego nie potrafię zrozumieć To jest czyjś prywatny przedmiot i może sobie go nawet na sracz przerobić. A swoją drogą, to czasami przez takie jak to kreślono "druciarstwo" wychodzą całkiem ciekawe rozwiązania. Czasami znacznie przewyższające to co daje fabryka.
    Ale ok. dość tego OT
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Ciekawe czy byłbys skłonny kupić od kogos samochód tak podziergany, pełen modyfikacji dokonanych przez domorosłych wynalazców? Kazdy stary alfista powie ci, że jak chciałbyś sobie z alfy zrobić sracz to trzeba było jej nie kupować - jak nie potrafisz tego zrozumieć to już twoja sprawa. Ja osobiście nie jestem zwolennikiem żadnych nioryginalnych modyfikacji (nawet instalcji LPG), a juz zdecydowanie jestem wrogiem druciarstwa -części do alf nie brakuje, więc nie widzę potrzeby takiego dziergania
    AR156 1.6TS 2000

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Co cię obchodzi czy takie mody sprzeda i komu sprzeda - jego wola. A i może ten co kupi akurat lubi takie modyfikacje - jego wola ? Ty nie kupisz, bo ci to nie odpowiada - twoja wola. Będziesz chodził za kimś i wytykał go palcem, bo nie podoba się TOBIE JEGO samochód ?
    Ja to pojmuję jako wpierdzielanie się na czyjś dywan i to z zabłoconymi buciorami. I kolega dobrze tutaj napisał, że uszczypliwości tego typu powinno się zostawić dla siebie. Czy ty lubisz LPG, modyfikacje, to właśnie twoja sprawa i G to kogoś obchodzi. Po co to pisać ? Nie czytaj jeśli cię to nie obchodzi, jeśli tego nie lubisz. Tu milczenie jest złotem...
    I szczerze Ci powiem to co powie stary alfista - to akurat mam najgłębiej w....
    Z resztą co to jest stary Alfista ? Wyrocznia ? Czy sztuczny podział na niezdefiniowanych lepszych i lepszych ?

P.S.
    "Kazdy stary alfista powie ci, że jak chciałbyś sobie z alfy zrobić sracz to trzeba było jej nie kupować " - Wymyśliłeś co prawda prosty ale jednak paradoks. Zdanie wewnętrznie sprzeczne. Jak mogę z Alfy zrobić sobie sracz nie będąc w jej posiadaniu ?

Eeeee, rozpisałem się bez sensu o niczym... Sorry kolegów za OT.
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał @sdero Zobacz post
    ...Eeeee, rozpisałem się bez sensu o niczym... .
    Co racja, to racja, a na zasadnicze pytanie:
    Ciekawe czy byłbys skłonny kupić od kogos samochód tak podziergany, pełen modyfikacji dokonanych przez domorosłych wynalazców? ...
    nie odpowiedziałeś......
    AR156 1.6TS 2000