pewnie się mścili za II ...
![]()
Bocian nie ważne w jakim to było kontekscie ale uważam że przegiąłeś, trochę zakrzywiasz historię na korzyść agresora. Mało ci polskich obozów smierci? Wracając do tematu, też mieszkam na granicy 2 państw i dało mi to do myślenia. Czesto stoją polizaje wypatrując polskich, ruskich i ukraińskich tablic, na szczęście Polaków trzepią przeważnie z poza powiatu zgorzeleckiego. Jakiś czas temu zostałem zatrzymany do kontroli i zdziwieni byli że nie mam zakupów. Nie rozumieli powodu mojej wizyty w niemczech. Odparłem że byłem się garnąć autobaną, bo w polsce TIRy jezdżą lewym pasem, przez co auto mi się zamula. Teraz będę nieco ostrożniejszy. Dodam że z nimi nie ma żartów, znajomy miał nieważny dowód osobisty zaledwie kilka dni. Dostał 25euro. Kto na to patrzy?
Ciągnąć temat dalej to nie prowokujcie bo itd dostanie nowe obowiązki i nikt rozsądny diesla nie kupi. Ma być w policyjnym państwie 1 500 000 000zł to będzie, widzieliście ile kupili nowych aut z fotoradarami... Nie wiecie ile mają starych. Lekką ręką podpisują szkodliwe dla zdrowia GMO to w sprawie pdfu, dpfu będąchcieli udowodnić że dbają o nasze zdrowie. Odnośnie alkoholu, w polsce poważne sankcje masz gdy dmuchniesz 0,5% w niemczech trzeba aż 1,2% Gdzie w niemczech dopuszczalne jest 0,5%, powyżej masz tylko mandat. No i kto tu chce być świętszy od papieża? Nikt, chodzi o wyciąganie pieniędzy od kierujących.
Ostatnio edytowane przez Andree ; 02-01-2013 o 12:46
Więc nie dostał mandatu za nicJeśli jest okres ważności, to po coś on tam jest
W Polsce też mógłby dostać
![]()
Po utracie ważności D.O. nic nie załatwisz:
- w banku
- w urzędzie
- gdziekolwiek gdzie musisz się legitymować d.o.
To jest tak, jakbyś tego dokumentu nie miał i tyle.
No może w drodze wyjątku ktoś by Ci akt zgonu wystawił na podstawie przeterminowanego D.O.![]()
![]()
Wracajac do DPF FAP EGR i innych wynalazkow.
Nikt nie sprawdza czy to fizycznie jest. Spaliny mają być w określonej normie. A są auta które są modyfkowane, podnoszona moc, moment, wycinane te cholerne filtry i w normach sie nadal mieszczą.
Na pewno nie każdyAle to Cię w ogóle nie usprawiedliwia w momencie kontroli
To tak samo, kto zagląda w dowód rejestr. często? A terminu badania technicznego jednak trzeba pilnować... jedyna różnica, to okres ważności (rok) więc ciężej zapomnieć![]()