Strona 14 z 20 PierwszyPierwszy ... 4567891011121314151617181920 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 199

Temat: Przemyślenia spowodowane wolnym czasem.

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Dlatego się powtórzę... AR to nie samochód dla ludu...

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Cytat Napisał Masa625 Zobacz post
    nie mówiąc o Porsche,
    Tak sie składa, że byłem czynnym użytkownikiem forum porsche, jeszcze z czasów jak smigałem 944 i uwierz mi, że kiedy wprowadzili pierwszego diesla do tego suva, to wielu ludzi na forum robiło cyrki jeszcze większe jak tutaj, a tam grupa trochę bardziej "niezwykła" chocby ze względu na ceny tych aut.
    I też było mnóstwo tematów gdzie ludzi sie licytowali co to oni nie zrobią jak wprowadzą diesla ...
    Co do audi meśków itd ... czasy świetności AR a audi to rózne okresy - i tyle. Taka prawda, poza tym i target inny.
    Nawet dziś - wystarczy popatrzeć w jaki target uderza AR czy cała grupa Fiat, a w jaki np VAG

Co do silnika ... hejtowałem diesle, stwierdziłem, że kupie i zobacze o co w tych dieslach chodzi ... no i prawda taka, że już na wiosne 156 wyląduje w bazarze. I będzie to mój ostatni diesel z jakiejkolwiek stajni.
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

Cytat Napisał mattom Zobacz post
    a tam grupa trochę bardziej "niezwykła" chocby ze względu na ceny tych aut.
    Zapraszam na audiostereo.pl, kto nie był = nie widział do czego zdolni są ludzie na forach internetowych - akurat stopień agresji, samouwielbienia i bezkrytyczności rośnie wykładniczo z wiekiem i stopniem majętności.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

gdyby nie traktory w 156 to dziś już dawno by nie było Alfy Romeo..

znów zaczynacie wojne pb vs on, bezsensu bo nie o tym jest ten wątek..

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    gdyby nie traktory w 156 to dziś już dawno by nie było Alfy Romeo..
    Nikt temu nie przeczy (chociaż może trochę przerysowałeś) - ja tylko twiedzę, że właśnie ci, którzy kupili 156/147 w JTD w głównej mierze stanowią grupę dla której to była pierwsza i ostatnia Alfa. W 159 były te same silniki JTD, co w 156 (albo i lepsze), a takiego sukcesu nie było.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    W 159 były te same silniki JTD, co w 156 (albo i lepsze), a takiego sukcesu nie było.
    Te same były tylko z zasady działania i nazwy (choc tez nie do końca), więc czasami warto coś poczytac zanim sie napisze, że "te same". Jednak plug&play nie pasują...

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

To nadal diesle Fiata w technologii Common Rail - i o ile co jakiś czas padają tutaj kalumnie pod adresem Twin Sparków 16V w towarzystwie peanów na temat 8V, to nie przypominam sobie, żeby ktoś tutaj podnosił rwetes na temat różnic JTD 8V i 16V. Wiem dodatkowo, że w 159 mają oznaczenie JTDm, ale dlaczego to już mnie kompletnie nie interesowało. I klienta, który z Alfy zrezygnował, zapewne również . Chociaż pasjonaci VW/Audi operują jakimiś dziwnymi kodami 1.9 TDi, dla przeciętnego Polaka 1.9 TDi to 1.9 TDi i co najwyżej warianty mocy jest w stanie rozróżnić...

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Spoko, Radziu też jestem "hardkorem" bo mam/miałem w 156 coś co nazywa sie twin spark Prawda jest brutalna. Jak Fiat na siłe pchał sie z silnikiem ts do modeli 147/156, których żywotnosc jest na poziomie niezadowalającym zwykłego Kowalskiego, to że tak sie zapytam z czym do ludzi? Przez 8 lat lansowac i nic nie poprawiac w silniku, który nagminnie (nawet jako nowy) sprawiał problemy, musiało zaowocowac sytuacją jaka mamy dzisiaj. W tym czasie inni odjechali i to daleko.... Wystarczy spojrzeć na Audi czy Bmw (celowo przytoczyłem te dwie marki), w których silników benzynowych w całej gamie było znacznie wiecej jak również, normalny silnik benzynowy turbodoładowany o mniejszej pojemnosci np. 1.8t. Dlaczego inny producent mógł? Niestety, czas nie staje w miejscu i trzeba sie z tym pogodzic iż niektóre marki odjechało i to sporo jeżeli chodzi o silniki benzynowe, które w praktyce sprawiają znacznie mniej problemów, ale ALFISTA tego nie dostrzega. Któż to jest ten cały alfista? To ten co nie widzi nic innego wokoło siebie i na siłe próbuje komus coś wmówic? Przepraszam, ale obudźmy się bo czas leci a my dalej jesteśmy w tym samym miejscu...

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

BMW odjechało Alfie od mniej więcej 1985 r. straaaaaaaaaaasznie, a to co się udało VW zrobić z Audi to jest w ogóle mistrzostwo świata. Fiat się nie nadaje do zarządzania markami premium, Ferrari sobie jakoś radzi, ale to głównie dlatego, że ma bardzo dużą autonomię.

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Spoko, Radziu też jestem "hardkorem" bo mam/miałem w 156 coś co nazywa sie twin spark Prawda jest brutalna. Jak Fiat na siłe pchał sie z silnikiem ts do modeli 147/156, których żywotnosc jest na poziomie niezadowalającym zwykłego Kowalskiego, to że tak sie zapytam z czym do ludzi? Przez 8 lat lansowac i nic nie poprawiac w silniku, który nagminnie (nawet jako nowy) sprawiał problemy, musiało zaowocowac sytuacją jaka mamy dzisiaj. W tym czasie inni odjechali i to daleko.... Wystarczy spojrzeć na Audi czy Bmw (celowo przytoczyłem te dwie marki), w których silników benzynowych w całej gamie było znacznie wiecej jak również, normalny silnik benzynowy turbodoładowany o mniejszej pojemnosci np. 1.8t. Dlaczego inny producent mógł? Niestety, czas nie staje w miejscu i trzeba sie z tym pogodzic iż niektóre marki odjechało i to sporo jeżeli chodzi o silniki benzynowe, które w praktyce sprawiają znacznie mniej problemów, ale ALFISTA tego nie dostrzega. Któż to jest ten cały alfista? To ten co nie widzi nic innego wokoło siebie i na siłe próbuje komus coś wmówic? Przepraszam, ale obudźmy się bo czas leci a my dalej jesteśmy w tym samym miejscu...
    Przepraszam bardzo kto komu coś próbuje wmówić?
    My jeździmy AR i się z tego cieszymy i sobie chwalimy.
    To właściciel niemieckiego wozu zawsze przyjdzie i psioczy na nasze auto.
    My do swojego gniazda nie sr.. przepraszam .. kupy nie robimy.
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA