ale ja wciskam przycisk kierowcy a ten po stronie pasażera gaśnie.. też tak macie?
ale ja wciskam przycisk kierowcy a ten po stronie pasażera gaśnie.. też tak macie?
mam ten sam problem. Wydaje mi się, że to nie jest normalne jak ta szyba tak się zatrzymuje. Moje podejrzenia padają jednak na układ elektroniczny sterujący szybą a w sumie kontrolujący przepływ prądu chyba tam się coś wypala i już niewielki pobór powoduje rozłącznie. Jak będą miał chwilkę czasu to spróbuje ominąć ten układ.
Mam to samo z drzwiami pasarzera dodam ze demontowalem caly uklad podnoszenia szyb ktory przed demontarzem dzialal porawnie. Niestety nastal wieczor i nie bylo szansy na rozebranie boczku jutro sprubuje sie za to zabrac.
tez posiadam taki problem w swojej 146 z lewej strony
na dół szyba leci płynnie na dół ale do góry to musze pare razy nacisnac zeby sie do konca zamkła :/ szyba zwalnia i slychac cykniecie przekaznika ze rozłacza i musze nacisnac zeby sie zamykała
a do gasnacego podswietlenia to tez tak mamjak otwieram z lewego przycisku prawą szybe to prawe podswietlenie guzika gasnie
Moim zdaniem trzeba poprawić prowadzenie szyby a gdy szyba się przyciera w uszczelkach to normalne że sterownik rozłącza prąd i szyba staje
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Witam
Nie zgodzę się z tobą 75andrew155.
Zdemontowałem boczek nawet wyjąłem prowadnice,poluzowałem wszystkie śruby od środkowego prowadzenia i podczas podnoszenia szybę nadal przycina.Próbowałem podnieść ją ręką i użyłem dosyć dużo siły i to nie pomogło to musi być przyczyna niedoboru prądu,Przekażnik?Uszkodzona wiązka?Dodam że podnosi się stopniowo z dwuch sterowników kierowcy i pasarzera czyli sterowanie szybami jest ok.Szyba od strony kierowcy potrzebuje plastikowego zamka żeby sie prowadziła w ramkach po długich poszukiwaniach nie można dostać tego malństwa osobno trzeba zaopatrzyć się w cały mechanizm podnoszenia szyby koszt od 100zł w zwyż.Czy ktoś już uporał się ze skokowym podnoszeniem szyby?![]()