Lewą /czerwoną/
Prawą /czarną/
Bez różnicy, obie dobre
przecież kubki już były i chyba są nawet w sklepie
widziałem pare postów o zegarkach klubowych myśle, że to fajny pomysł jeżeli były by za rosądne pieniądze i można by to było pociagnac dalej
Problem w tym, że porządne zegarki nie mają rozsądnych cen.. ja ze 2 lata temu nabyłem mechanicznego Timex'a. Można go nakręcić pokrętłem lub po prostu nosić i sam się nakręca.. jak się uprzeć to tarcze jakiś zegarmistrz wymieni na jakąś "klubową"
Ale.. wady: dla niektórych tykanie, pewnie waga i zapewne dla wszystkich cena (mnie kosztował 600zł)
Zaletą na pewno jest jakość wykonania i trwałość..
Zegarki automatyczne są oczywiście tańsze.. ale.. też muszą swoje kosztować, żeby się nie okazały po prostu badziewne. Ile? Na podstawie własnych doświadczeń mogę strzelić, że ze 200-250zł trzeba wyłożyć - miałem parę zegarków głównie Casio ale z tych tańszych bo zawsze było kasy szkodai nie żyły zbyt długo. Jeden przetrwał 5 lat (ale kosztował jakieś 350zł) i w końcu siadła bransoleta (zegarek jako taki nadal działa) - ale, że był tytanowy to mi zaproponowali ściąganie elementów (lub bransolety) na zamówienie (nie wiem czy słusznie) plus ceny nieco z kosmosu podali i termin bliżej nieokreślony..
Pomijając cenę.. zostaje kwestia wyboru z iluś tam modeli jakiegoś w miarę uniwersalnego co by się zainteresowanym spodobał.. plus bransoleta czy skórzane paski? wskazówki czy cyferki? I pewnie parę innych..
Plus jakiś zapewne zegarmistrz, który pewnie by miał podmienić tarcze na "klubowe" (które też będzie trzeba skądś wytrzasnąć).
Generalnie temat rzeka..
Problem podstawowy cena!
Problem drugi czas (zarówno na ustalenie jak by to ew miało wyglądać jak i na samą realizację.
No chyba, że tylko mi się to wydaje takie skomplikowane..
Mam nadzwyczaj prosty smak: zawsze zadowala mnie to, co najlepsze.
dobrać zegarek dla wszystkich to tak jak dobrać perfumy dla 100 przypadkowo kolejno spotkanych kobietale jak już to jak dla mnie - wskazówki + skóra
peter_220 masz racje temat rzeka i bardzo trudne do zrealizowania, żeby było dobrze i za dobre pieniądze i żeby każdy był zadowolony.Nie ukrywam, że fajnie by było mieć taki gadżet ale sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje
To właśnie jest zegarek automatycznyCzyli mechanizm dodatkowo wyposażony jest w wahnik, który wykorzystując ruch ręki naciąga sprężynę mechanizmu. Zegarki z mechanizmem automatycznego naciągu są najdroższą opcją.
Chodzi Ci z pewnością o zegarki kwarcowe, czyli tak zwane bateryjkiTe są najtańsze. Wiele firm sprzedających gadżety reklamowe ma takie zegarki w swojej ofercie. Ceny wahają się od 50 do 500zł. Oczywiście oferują umieszczenie loga na tarczy. Tylko pytanie jaką jakość oferują takie zegarki.
Od 5, czy 6 lat posiadam kwarcowy zegarek Timexa (wskazówkowy), kosztował mnie około 200zł, nigdy mnie nie zawiódł. Próby czasu nie wytrzymał tylko pasek i bateria, którą wymieniłem dopiero w tym roku.
Moim skromnym zdaniem zegarek klubowy, kojarzony z Alfą Romeo, powinien być wskazówkowy, oraz posiadać elegancką, klasyczną linię. Pasek, czy bransoleta to kwestia gustu, osobiście wolę pasek. Niestety ciężko będzie z realizacją tego gadżetu, tak mi się wydaje![]()