Zobacz wyniki ankiety: Wybieram smycz...

Głosujących
243. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Lewą /czerwoną/

63 25.93%
  • Prawą /czarną/

99 40.74%
  • Bez różnicy, obie dobre

81 33.33%
Strona 48 z 102 PierwszyPierwszy ... 38394041424344454647484950515253545556575898 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 1019

Temat: Projektujemy gadżety..

Użytkownik Romeo Avatar Mask
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Cytat Napisał Abidibi1509 Zobacz post
    a ja tak trochę z innej beczki... a co myślicie o gadżecie w postaci różnych tapet na pulpit, telefon, itd w logiem Alfaholików? Myślę, że fajna ozdoba komputera lub telefonu i to za darmo, bo można by znaleźć kogoś, kto specjalizuje się w grafice i stworzyć na forum miejsce, gdzie można by pobierać takie rzeczy
    Lubię to! :-)

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Legnica [DL]
    Auto
    ....

Domyślnie

Cytat Napisał Abidibi1509 Zobacz post
    a ja tak trochę z innej beczki... a co myślicie o gadżecie w postaci różnych tapet na pulpit, telefon, itd w logiem Alfaholików? Myślę, że fajna ozdoba komputera lub telefonu i to za darmo, bo można by znaleźć kogoś, kto specjalizuje się w grafice i stworzyć na forum miejsce, gdzie można by pobierać takie rzeczy
    Cytat Napisał Mask Zobacz post
    Lubię to! :-)
    Lubie to!

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Cytat Napisał odorek Zobacz post
    Lubie to!
    moze zdjecia miesiaca moga byc jako tapety do pobrania

a co myslicie o kubkach termicznych?
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Użytkownik Pirat drogowy Avatar n.lukasz
    Mieszka w
    Marklissa
    Auto
    Alfa 147 1,9 JTD 2002, Hexagon V6

Domyślnie

przecież kubki już były i chyba są nawet w sklepie

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Cytat Napisał n.lukasz Zobacz post
    przecież kubki już były i chyba są nawet w sklepie
    faktycznie moj blad
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Użytkownik Embrion Avatar Sawcziano
    Mieszka w
    Szklarki/Przemków
    Auto
    Alfa Romeo SW 2,4 JTD 150KM

Domyślnie

widziałem pare postów o zegarkach klubowych myśle, że to fajny pomysł jeżeli były by za rosądne pieniądze i można by to było pociagnac dalej

Użytkownik Świeżak Avatar peter_220
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Auto
    AR 75 2.0 TS/ AR 164 3.0 V6 Super 24V

Domyślnie

Problem w tym, że porządne zegarki nie mają rozsądnych cen.. ja ze 2 lata temu nabyłem mechanicznego Timex'a. Można go nakręcić pokrętłem lub po prostu nosić i sam się nakręca.. jak się uprzeć to tarcze jakiś zegarmistrz wymieni na jakąś "klubową"
    Ale.. wady: dla niektórych tykanie, pewnie waga i zapewne dla wszystkich cena (mnie kosztował 600zł)
    Zaletą na pewno jest jakość wykonania i trwałość..

Zegarki automatyczne są oczywiście tańsze.. ale.. też muszą swoje kosztować, żeby się nie okazały po prostu badziewne. Ile? Na podstawie własnych doświadczeń mogę strzelić, że ze 200-250zł trzeba wyłożyć - miałem parę zegarków głównie Casio ale z tych tańszych bo zawsze było kasy szkoda i nie żyły zbyt długo. Jeden przetrwał 5 lat (ale kosztował jakieś 350zł) i w końcu siadła bransoleta (zegarek jako taki nadal działa) - ale, że był tytanowy to mi zaproponowali ściąganie elementów (lub bransolety) na zamówienie (nie wiem czy słusznie) plus ceny nieco z kosmosu podali i termin bliżej nieokreślony..

Pomijając cenę.. zostaje kwestia wyboru z iluś tam modeli jakiegoś w miarę uniwersalnego co by się zainteresowanym spodobał.. plus bransoleta czy skórzane paski? wskazówki czy cyferki? I pewnie parę innych..
    Plus jakiś zapewne zegarmistrz, który pewnie by miał podmienić tarcze na "klubowe" (które też będzie trzeba skądś wytrzasnąć).

Generalnie temat rzeka..
    Problem podstawowy cena!
    Problem drugi czas (zarówno na ustalenie jak by to ew miało wyglądać jak i na samą realizację.

No chyba, że tylko mi się to wydaje takie skomplikowane..
    Mam nadzwyczaj prosty smak: zawsze zadowala mnie to, co najlepsze.

Użytkownik Ogier Avatar Aleks_K
    Mieszka w
    Wałbrzych
    Auto
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS

Domyślnie

dobrać zegarek dla wszystkich to tak jak dobrać perfumy dla 100 przypadkowo kolejno spotkanych kobiet ale jak już to jak dla mnie - wskazówki + skóra

Użytkownik Embrion Avatar Sawcziano
    Mieszka w
    Szklarki/Przemków
    Auto
    Alfa Romeo SW 2,4 JTD 150KM

Domyślnie

peter_220 masz racje temat rzeka i bardzo trudne do zrealizowania, żeby było dobrze i za dobre pieniądze i żeby każdy był zadowolony.Nie ukrywam, że fajnie by było mieć taki gadżet ale sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał peter_220 Zobacz post
    Można go nakręcić pokrętłem lub po prostu nosić i sam się nakręca..
    To właśnie jest zegarek automatyczny Czyli mechanizm dodatkowo wyposażony jest w wahnik, który wykorzystując ruch ręki naciąga sprężynę mechanizmu. Zegarki z mechanizmem automatycznego naciągu są najdroższą opcją.

Zegarki automatyczne są oczywiście tańsze..
    Chodzi Ci z pewnością o zegarki kwarcowe, czyli tak zwane bateryjki Te są najtańsze. Wiele firm sprzedających gadżety reklamowe ma takie zegarki w swojej ofercie. Ceny wahają się od 50 do 500zł. Oczywiście oferują umieszczenie loga na tarczy. Tylko pytanie jaką jakość oferują takie zegarki.

Na podstawie własnych doświadczeń mogę strzelić, że ze 200-250zł trzeba wyłożyć - miałem parę zegarków głównie Casio ale z tych tańszych bo zawsze było kasy szkoda i nie żyły zbyt długo. Jeden przetrwał 5 lat (ale kosztował jakieś 350zł) i w końcu siadła bransoleta (zegarek jako taki nadal działa) - ale, że był tytanowy to mi zaproponowali ściąganie elementów (lub bransolety) na zamówienie (nie wiem czy słusznie) plus ceny nieco z kosmosu podali i termin bliżej nieokreślony..
    Od 5, czy 6 lat posiadam kwarcowy zegarek Timexa (wskazówkowy), kosztował mnie około 200zł, nigdy mnie nie zawiódł. Próby czasu nie wytrzymał tylko pasek i bateria, którą wymieniłem dopiero w tym roku.

Moim skromnym zdaniem zegarek klubowy, kojarzony z Alfą Romeo, powinien być wskazówkowy, oraz posiadać elegancką, klasyczną linię. Pasek, czy bransoleta to kwestia gustu, osobiście wolę pasek. Niestety ciężko będzie z realizacją tego gadżetu, tak mi się wydaje

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia