Strona 1 z 5 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Temat: Zakup Alfy 147

c.fafa
    Gość

Question Zakup Alfy 147

Witam moderatorów strony oraz wszystkich użytkowników forum.
    Jestem pod wrażeniem strony, wiedzy jej użytkowników oraz drobiazgowych odpowiedzi na pytania i porady dawane początkującym.
    Jako początkująca miłośniczka tej marki proszę Was o fachową radę i podpowiedzi dotyczące planowanego zakupu Alfy 147 /rocznik 2003-2005?/
    -czym powinnam kierować się przy wyborze tego modelu /oprócz ustalonych cech oraz ceny której nie mogę przekroczyć 15-17tys/
    -co powinno zwrócić moja uwagę przy zakupie
    -co powinnam sprawdzić przed transakcją kupna /ASO, policja/
    -czy lepiej kupować w komisie czy od prywatnego właściciela
    -czy polecacie ten model Alfy
    -może jakieś podpowiedzi - strony/linki z polecanymi egzemplarzami

Jak każda kobieta zwróciłabym uwagę na kolor lakieru /czarny/, estetykę wnętrza i tapicerki /skórzaną/, elementy wyposażenia oraz bezpieczeństwa, płynność prowadzenia auta..

Z góry dziękuję za pomoc
    c.fafa

Użytkownik Rowerzysta Avatar Blu_Montecarlo
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 147 QV

Domyślnie

Witaj,
    -Za taką kwotę rocznik 2003 maksymalnie,
    -tak jak przy zakupie każdego innego auta, trzeba zwracać uwagę na dosłownie wszystko,
    -najlepiej podjechać do ASO, lub inny serwis, aby sprawdzili auto w miarę dokładnie,
    -lepiej od prywatnego właściciela, a najlepiej od forumowicza ,
    -polecamy!
    -wiele osób poleca www.superalfa.pl , czyhaj na forum, odpuść komisy

Powodzenia w poszukiwaniach!

c.fafa
    Gość

Domyślnie

Witaj,dziekuję za błyskawiczną odpowiedz i pierwsze wskazówkiChętnie nabędę od forumowicza, a jest taki?Chciałabym kupić jak najszybciejPozdrawiamc.fafa

RevoArt
    Gość

Domyślnie

a może mogę dołączyć się do tematu? Ja zainteresowałem się 2.0 z tiptronikiem ale nie wiem nic na temat skrzyni, awaryjności a przede wszystkim podatności na zagazowanie. Ktoś mi coś podpowie?

michalp99
    Gość

Domyślnie

witam,
    Ja mam do sprzedania 147 z 2004, wiecej na priva. A przed zakupem powinnaś sprawdzić wszystko. Przede wszystkim zobaczyć VIN pojazdu, przybliży ci to jego historie.
    pozdrawiam

c.fafa
    Gość

Domyślnie

Witam,
    a mogę prosić o Twój mail? Czy to jest disel czy benzyna?
    Dziękuję za odpowiedz

Użytkownik Romeo Avatar Avari
    Mieszka w
    Włodawa
    Auto
    AR 147 2003r 1,9JTD 115KM

Domyślnie

1 kierować się tym jakie masz fundusze na utrzymanie auta. Benzyna jest droższa w utrzymaniu bo koszty są większe. Diesel jest tańszy w utrzymaniu patrząc na paliwo jednak może sprawić problemy przy awari jakiś podzespołów. Jednak 147 JTD 8v 115km to bardzo udana jednostka i polecana dla początkujących. Godna uwagi na pierwszą alfę jest 147 1.6 105km TS (benzyna).
    2 przy zakupie diesla zwrócić uwagę czy przy odpalaniu nie drga buda, czy nie kopci podczasz jazdy, czy nie świecą się kontrolki, czy zawieszenie nie skrzypi i na dołach nie stuka i trzęsie budą. I najważniejsze czy lampy nie zaparowane czy wszystki przyciski działają od szyby, światełka, sterowanie komputerem, ew. tempomat, klimatyzacja bo te najmniejsze rzeczy najbardziej wkurzają i są w/g mnie najdroższe. Podnieść dywaniki i sprawdzić czy nie ma pod nimi wody, sprawdzić podsufitke czy nie ma zacieków, nie odkleja się, działanie radia, czy wszystkie głośniki działają. Co do benzyny nie mam pojęcia bo nie mam i nie miałęm do tej pory.
    3 Sprawdzić numer VIN, pojechac na stację i jeszcze bardziej się upewnić, popatrzeć w papiery czy właściciel to na pewno sprzedający, zobaczyć kartę pojazdu czy nie ma w niej niepokojących adnotacji, ubezpieczenie, i przegląd sprawdzić czy aktualne i regularnie opłacane.
    4 lepiej u alfaholika, później u prywatnego a na końcu w komisie.
    5 Polecam 147 JTD 8v 115km. Jak dla mnie auto rewelacja prowadzenie wygląd i spalanie. Jednak co do wyboru modelu to Twój gust.
    6 Podpowiedzi: Napisz skąd jesteś wtedy poproś kogoś z forum z Twojego rejonu o pomoc przy zakupie alfy. Jako kobieta niestety ale możesz zostać potraktowana w dość zdawkowy sposób i może zostać wciśnięta Tobie kinder niespodzianka.

c.fafa
    Gość

Domyślnie

Dziekuję Avari - Twój szczegółowy opis zapamietałam i wykorzystałam przy zakupieDziekuję wszystkim za porady i oferty sprzedazy.Tak własnie przy Waszej pomocy zakupiłam czarną Alfę 147 JTD 115 km, rocznik - tak jak zasugerował Bue_MontecarloJest piękna, w dobrym stanie i super się ją prowadziZaczynam rozumieć fascynatorów tego auta.....

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

to tylko przedstawic auto w odpowiednim miejscu Ci pozostaje

Użytkownik Rowerzysta Avatar michael145m
    Mieszka w
    Żory, Kietrz
    Auto
    ALFA ROMEO 145 1.4 ts

Domyślnie

Co byście powiedzieli o tel alfie http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-dis...C26179395.html czy warto ja jechać zobaczyć ile faktycznie to auto pali przy ekonomicznej jezdzie.