Płyn uzupełnij :-)
To żaden wyczyn
Ja ostatnio miałem tyle
Załącznik 81954
"Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."
"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"
Panowie, sorry za offtop, ale czy każda alfa ma czujnik niskiego poziomu płynu do spryskiwaczy?
Pytam, bo u mnie się skończył i nic nie krzyczał- po prostu leciało powietrzeMoże mam coś skopane?
No dobra... żeby nie było: Ciechanów-Wrocław 6.4 z wypalaniem DPF'a... 90-100 km/h bo to było w dzień zakupu auta i się strasznie wszystkiego bałemheheh
W dodatku jechałem w nocy i czułem się jakbym jechał ze 150km/hAle przy wyprzedzaniu nie oszczędzałem
![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Jechałem w nocy, dwie osoby.
Nie była to trasa, lecz normalna droga między miejscowościami czasem przez miasto, kawałek obwodnicą.
Dystans taki jak na foto tj. 152km, po zrobieniu zdjęcia pozostało mi jeszcze ponad 100km do przejechania
Jechałem normalnie spokojnie, większość czasu na 4 biegu, momentami 5. Miejscami były mgły więc nie jechałem szybko, co zresztą widać po spalaniu.
Jeśli wiedziałem że za chwilę będę musiał hamować, noga z gazu i auto samo zwalniało bez używania hamulca![]()
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
Mój rekord to spalanie 4,8l/100km na trasie Dąbrowa Górnicza(centrum) - Kraków(starówka), przez Olkusz. W aucie dwoje dorosłych i dziecko. Ale silnik to 1.9jtdm 120KM... Niestety nie mam zdjęcia na potwierdzenie![]()
Mój w 1.9 16v to 4,8 l/100km na trasie Mińsk Mazowiecki-Łódź-Mińsk Mazowiecki. Dodam tylko, że jechałem A2, ale to było za czasów gdy kończyli autostradę po Euro i większość czasu wlokłem się za tirami z prędkością 70-80km/h