Cześć!
Szukałem na forum i jakoś nie umiałem znaleźć instrukcji jak ściągnąć boczki z drzwi przednich i tylnych.
Chciałem nasmarować szyny ponieważ okna trochę ciężko się przesuwają.
Może ktoś mi napisać jak się za to zabrać?
Cześć!
Szukałem na forum i jakoś nie umiałem znaleźć instrukcji jak ściągnąć boczki z drzwi przednich i tylnych.
Chciałem nasmarować szyny ponieważ okna trochę ciężko się przesuwają.
Może ktoś mi napisać jak się za to zabrać?
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...przod_tyl.html
to słabo szukał kolega....
Jakby kolega nie widział, to jest do 156![]()
zobacz jak wygląda twój boczek a boczek ze 156. Wyjmujesz zawleczke przy klamce odkręcasz imbus wyjmujesz syczek z obudową klamki, dwie śruby na dole, głośnik trzyma się na 4 śrubkach przy otwieraniu szyb wyciągasz gumkę tam są 2 śruby, po wyjęciu całej centralki masz dodatkowo dwie śruby trzymające cały panel dwa zatrzaski z lewej strony i 2 z prawej plus jeden na środku. Nie widzisz zadziwiającego podobieństwa?? A masz jeszcze dwie śrubki nad kieszonką pod kapturkami takimi
Ostatnio edytowane przez jacek83 ; 07-01-2013 o 11:45
Nie miałem porównania z 156 więc nie wiem.
Skoro mówisz, że jest podobnie to dziękuje ci za pomoc![]()
Sprawa prosta kolego jest z tym.
Kilka UWAG:
A) Uważaj na chromowane ramki głośników zeby ich nie połamać.
B) osłony głośników pasuja tylko w jednej pozycji- boczek ma taka szpare wycięta a osłona głośnika taki dzyndzel , który jak to w zyciu bywa powinien wejść w tą szpare
-Musisz zdemontować gumke pod rączką od zamykania drzwi i pod gumką masz 2 srubki.
-Jak wyjmiesz tą rączkę to zobaczysz kolejne 2 śruby na torxa zdaje sie.
-Na dole drzwi masz chyba 3 śruby kolejne.
- pod chromowaną klamką (lub klamke i boczek trzyma jedna śruba- nie pamietam) od otwierania tez będzie śruba- musisz zdjąć zaślepkę i wyjać klamkę i odpiać tweeterka
-W kieszeni drzwi masz okragłą zaslepke (lub dwie) pod która jest kolejna śruba.
-Pod taka gumką okragłą od nawiewu masz też śrubeczke.
-Oraz po wyjęciu głośnika kolejne 2 śruby na torx będzie do odkręcenia.
- pamietaj o odpieciu lampki w drzwiach.
Jak odkrecisz wszystkie musisz złapać za kieszeń w dzwiach a drugą ręką za miesce w ktore montujesz panel od szyb i energicznie ale z wyczuciem szarpnąc i boczek masz w dłoniach.
Przy zakładaniu zwróć uwage na uszczelkę w okolicach szyby aby CI sie nei podwineła.
To chyba tyle. Powodzenia.
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 07-01-2013 o 12:31 Powód: literówki, brak składni, zdania zle zbudowane, mozerna ortografia:)
[C