Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Temat: Brelok a deska.

Budyń
    Gość

Domyślnie

O karwa To ja mam dodatkowo plastikowego pilota do bramy (wielkość 80 & klucza) oraz metalową miniaturę F16 Czyli mogę się spodziewać niezłych otarć, większych niż "odziedziczyłem" po wcześniejszym właścicielu

Użytkownik Alfa i Omega Avatar iNTELL
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159 SW 1,9JTDm, 156 SW 1,9JTD, Spider 3.0 V6, Audi A8 3,7 V8

Domyślnie

Cytat Napisał Falcon40 Zobacz post
    Sama konsola czy z wymiana?
    Sama konsola - ja nie daję nikomu dotykać moich alf, wymieniam sam
    iCAtronic - Elektronika samochodowa.
    Odczytywanie Mastercode z Navi Connect+, bezpieczna aktualizacja oprogramowania oraz naprawa nawigacji po nieudanej aktualizacji.
    http://www.icatronic.pl

alfa 159
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Budyń Zobacz post
    O karwa To ja mam dodatkowo plastikowego pilota do bramy (wielkość 80 & klucza) oraz metalową miniaturę F16 Czyli mogę się spodziewać niezłych otarć, większych niż "odziedziczyłem" po wcześniejszym właścicielu
    W miejscu gdzie brelok ma kontakt a alu nakleiłem prostokącik ze zwykłej przeźroczystej taśmy samoprzylepnej. Prawie jej nie widać a serce nie boli

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kambizes55
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    159 JTDm 16V SW Q-T Distinctive

Domyślnie

Cytat Napisał akuki Zobacz post
    Moja konsole juz wymieniałem bo mnie to strasznie drażniło jak było porysowane CENA KOSMOS ALE EFEKT JEST...
    Ja też mam wytartą konsolę i jakoś dziwnie porysowane to aluminium na kierownicy - pamiętasz cenę? Czy wymieniałeś też z tym kawałkiem, który jest przy gałce zmiany biegów?
    Co jak co ale najbardziej mnie wkurza to pokancerowane aluminium na kierownicy i zastanawiam się czy tego nie da się wymienić, pytał ktoś kiedyś o coś takiego? Poprzednią właścicielką była kobieta, która musiała mieć mnóstwo ciężkiej biżuterii na rękach, bo nie wiem w jak inny sposób można porysować kierownicę

Użytkownik Znawca Avatar mariuszoles
    Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

Jeżeli masz aluminium to w pewnym sensie gorzej bo... "tego nie pomalujesz" W wersjach nie-distinctive był plastik i można to było fajnie odmalować na nowo. Wyjścia są teoretycznie trzy:
    1. kupić cały komplet paneli w ASO ale podejrzewam, że kwota będzie czterocyfrowa
    2. szukać używanych elementów na allegro, z tym że podejrzewam, że ciężko będziesz miał dobrać odcień.
    3. okleić folią 3M, tylko tutaj pojawić się mogą dwa problemy. Po pierwsze ta folia czasem niezbyt dobrze reaguje pod wpływem dużych temperatur w aucie (np. w letnim słońcu) choć to podobno kwestia dobrego nałożenia. Po drugie podejrzewam, że masz te panele w takie "prążkowane" aluminium i nie jestem pewien, czy po nałożeniu folii ta faktura jakoś nie "wyjdzie".

Poszukaj na forum, bo sporo jest tematów o demontażu paneli, odnawianiu plastików, szukaniu odcieni panelu itp.

Mieszka w
    Płock
    Auto

Domyślnie

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź, alledrogo już przeszukałem i jedyne panele jakie znalazłem są plastikowe i nie do końca pokiereszowane, widziałem kokpity alfy oklejone ale to mi się zupełnie nie podoba - nigdy nie będzie to wyglądało jak oryginał, poza tym to aluminium jest jeszcze na ozdobnych listwach na desce rozdzielczej z dwóch stron i na drzwiach (to chyba wszyscy wiedzą) i jak oklejać to już wszystko ale wtedy efekt będzie jeszcze gorszy...
    tak się zastanawiam czy np. a Aso samego elementu na kierownicy by mi nie wymienili - o całości nie myślę, bo rzeczywiście może to być grubo ponad tysiąc PLNów.
    Dopytam i dam znać, to może komuś taka wiedza też się przyda

Użytkownik Znawca Avatar mariuszoles
    Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

Z tego, co mi się kiedyś obiło o uszy sam ten element srebrny na kierownicę kosztuję jakoś ponad 300 zł, tylko że nie wiem czy chodzi o plastikowy, czy o aluminiowy i jaka jest różnica w cenie. Musiałbyś zadzwonić do ASO i po prostu dopytać. Wymienić to oni Ci to wymienią bez problemu, ale dodatkowo pewnie skasują. Nie ma jakiś strasznych problemów z samodzielną wymianą tego elementu - na forum, w dziale "zrób to sam" jest chyba nawet manual zamieszczony.

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

A może pewnym wyjściem z sytuacji jest poddać obróbce mechaniczne elementu z prążkowanego aluminium tak by otrzymać aluminium przecierane (takie jak w np. w TI). Aluminium jest miękkie i łatwo poddaje się obróbce, może dałoby radę coś estetycznego wykombinować?

Mieszka w
    Płock
    Auto

Domyślnie

żeby obrobić mechanicznie to i tak trzeba by było zdemontować, jak już przeszkadza mi taka kierownica trochę podrapana to zadowoli mnie jedynie oryginalna Jednak sam przy poduszce nawet z manualem chyba nie bedę grzebał.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar liked
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    AR BRERA 2006 2,4 jtdm

Domyślnie

to mogła by być dobra opcja: http://www.anodal.pl/Kolor.php
    ja jednak pójde w innym kierunku, zainteresowany jestem hydrografiką, z kategorii metal Kolor TYTANowy