ile jest tych busów na całą PL?.. ile mogą sprawdzić aut w ciągu jednego dnia?..
poza tym to jest zupełnie co innego.. sprawdzenie prędkości lub głośności auta, to się tyczy każdego spotkanego pojazdu.. a dpf? to pewnie w przybliżeniu kilkanaście % w naszym kraju,
jeśli jeszcze do tego ma dojść "wyławianie" diesla z tłumu, to zapewniam Cię, że prędzej kupią kolejnych 100 aut z radarami niż będą się bawić w sprawdzanie dpf-a
Nie wiem, nawet jeśli tylko jeden dziennie, to jaka to dla Ciebie pociecha, jeśli, czego Ci oczywiście nie życzę, będziesz tym jednym, ergo będziesz wiedział, że może Cię to spotkać? Nie napisałem przecież, że będą się zajmować wyłącznie tymPrzypominam, że odpowiedziałem jedynie na Twoje pytanie, że jest to możliwe, o czym mój kumpel przekonał się w dojczlandii, ale może tylko dlatego, że jechał Mesiem i akurat do Mesia mieli program
![]()
Dokładnie, dlatego miliony ludzi płacą ten "podatek od złudzeń"
Przecież nikt tu nikogo nie straszy, przynajmniej ja niczego takiego nie zauważyłem.
Sposób myślenia pt.: "Dlaczego akurat mnie, miałoby to spotkać"
Adolvo, nikt Ci niczego nie zabrania, zrobisz jak będziesz chciał - "Twoje małpy, Twój cyrk"![]()
Trochę opatrznie zrozumieliście (zeszliście z tematu) mojej wypowiedzi.
Nie chodziło mi o to, że kontrole się nasilą na szosie, czy coś takiego...
W tym temacie niektórzy piszą wprost: "mam wyciętego..." Czyli jest łatwo do namierzenia kto, a w dowodzie będzie gdzie robił przegląd. Mi chodzi o proste nagonki na stacje diagniostyczne, które są mniej restrykcyjne. A wtedy ci ludzie będą niechętni dla kierowców, znajomych, itd. Odbije się to na tych co mają bardziej leciwe samochody, alfy też.
Zwróciłem uwagę na bezpośredniość wypowiedzi: np. "wyciął mi przecież To...", po co tak. Ogólnie temat pożyteczny.
chyba kupię sobie emblemat 2.2 JTS i będę go na magnesie montował przejeżdżając przez Szwablandię
Pozdrawiam.
- Rafał
"Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."
"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"