Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 3456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 141

Temat: Przestroga dla wycinających DPF

janio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Adolvo Zobacz post
    chciałbym wiedzieć jak sprawdzą obecność dpf-u, jeśli pozostawi się puszkę.. normy zadymienia, jak pokazał test w Auto Moto, nie są przekroczone..
    Za pomocą programu diagnostycznego.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Adolvo
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    159SW 1.9 120KM Medium

Domyślnie

Cytat Napisał janio Zobacz post
    Za pomocą programu diagnostycznego.
    buehehehe.. no jaaaasne..
    może będą tak badali jak alkomatem co?.. każdy patrol obowiązkowo wyposażony w interfejs, komputer etc.. już to widzę..

janio
    Gość

Domyślnie

każdy patrol obowiązkowo wyposażony w interfejs
    A, dlaczego każdy? - widziałeś wyposażenie busów diagnostycznych Policji? Przecież nie każdy "patrol" jest wyposażony w wideo rejestrator, czy to znaczy, że nie ma kto mierzyć prędkości?

Mieszka w
    W-wa
    Auto
    159SW 1.9 120KM Medium

Domyślnie

A, dlaczego każdy? - widziałeś wyposażenie busów diagnostycznych Policji? Przecież nie każdy "patrol" jest wyposażony w wideo rejestrator, czy to znaczy, że nie ma kto mierzyć prędkości?
    ile jest tych busów na całą PL?.. ile mogą sprawdzić aut w ciągu jednego dnia?..
    poza tym to jest zupełnie co innego.. sprawdzenie prędkości lub głośności auta, to się tyczy każdego spotkanego pojazdu.. a dpf? to pewnie w przybliżeniu kilkanaście % w naszym kraju,
    jeśli jeszcze do tego ma dojść "wyławianie" diesla z tłumu, to zapewniam Cię, że prędzej kupią kolejnych 100 aut z radarami niż będą się bawić w sprawdzanie dpf-a

janio
    Gość

Domyślnie

ile jest tych busów na całą PL?.. ile mogą sprawdzić aut w ciągu jednego dnia?..
    Nie wiem, nawet jeśli tylko jeden dziennie, to jaka to dla Ciebie pociecha, jeśli, czego Ci oczywiście nie życzę, będziesz tym jednym, ergo będziesz wiedział, że może Cię to spotkać? Nie napisałem przecież, że będą się zajmować wyłącznie tym Przypominam, że odpowiedziałem jedynie na Twoje pytanie, że jest to możliwe, o czym mój kumpel przekonał się w dojczlandii, ale może tylko dlatego, że jechał Mesiem i akurat do Mesia mieli program

Mieszka w
    W-wa
    Auto
    159SW 1.9 120KM Medium

Domyślnie

Nie wiem, nawet jeśli tylko jeden dziennie, to jaka to dla Ciebie pociecha, jeśli, czego Ci oczywiście nie życzę, będziesz tym jednym, ergo będziesz wiedział, że może Cię to spotkać? Nie napisałem przecież, że będą się zajmować wyłącznie tym Przypominam, że odpowiedziałem jedynie na Twoje pytanie, że jest to możliwe, o czym mój kumpel przekonał się w dojczlandii, ale może tylko dlatego, że jechał Mesiem i akurat do Mesia mieli program
    pociecha taka, że wygrana w totka też jest ponoć możliwa..

dlatego wg mnie bez sensu straszyć przed wycinaniem dpf-a jeśli dookoła jest dużo innych, bardziej prawdopodobnych, ew. problemów i konsekwencji..

janio
    Gość

Domyślnie

pociecha taka, że wygrana w totka też jest ponoć możliwa..
    Dokładnie, dlatego miliony ludzi płacą ten "podatek od złudzeń"

dlatego wg mnie bez sensu straszyć przed wycinaniem dpf-a
    Przecież nikt tu nikogo nie straszy, przynajmniej ja niczego takiego nie zauważyłem.

jeśli dookoła jest dużo innych, bardziej prawdopodobnych, ew. problemów i konsekwencji..
    Sposób myślenia pt.: "Dlaczego akurat mnie, miałoby to spotkać"
    Adolvo, nikt Ci niczego nie zabrania, zrobisz jak będziesz chciał - "Twoje małpy, Twój cyrk"

MarekK
    Gość

Domyślnie

Trochę opatrznie zrozumieliście (zeszliście z tematu) mojej wypowiedzi.
    Nie chodziło mi o to, że kontrole się nasilą na szosie, czy coś takiego...
    W tym temacie niektórzy piszą wprost: "mam wyciętego..." Czyli jest łatwo do namierzenia kto, a w dowodzie będzie gdzie robił przegląd. Mi chodzi o proste nagonki na stacje diagniostyczne, które są mniej restrykcyjne. A wtedy ci ludzie będą niechętni dla kierowców, znajomych, itd. Odbije się to na tych co mają bardziej leciwe samochody, alfy też.
    Zwróciłem uwagę na bezpośredniość wypowiedzi: np. "wyciął mi przecież To...", po co tak. Ogólnie temat pożyteczny.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

chyba kupię sobie emblemat 2.2 JTS i będę go na magnesie montował przejeżdżając przez Szwablandię
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Rowerzysta Avatar Myszkin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    służbowe

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    chyba kupię sobie emblemat 2.2 JTS i będę go na magnesie montował przejeżdżając przez Szwablandię
    A masz dwie rurki z tyłu ?

Trafisz jeszcze na jakiegoś pulicaja - alfistę i będzie wtopa z wydechem. Pomijając już fakt, że musieliby być głusi
    "Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."

"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"