O karwaTo ja mam dodatkowo plastikowego pilota do bramy (wielkość 80 & klucza) oraz metalową miniaturę F16
Czyli mogę się spodziewać niezłych otarć, większych niż "odziedziczyłem" po wcześniejszym właścicielu
![]()
O karwaTo ja mam dodatkowo plastikowego pilota do bramy (wielkość 80 & klucza) oraz metalową miniaturę F16
Czyli mogę się spodziewać niezłych otarć, większych niż "odziedziczyłem" po wcześniejszym właścicielu
![]()
iCAtronic - Elektronika samochodowa.
Odczytywanie Mastercode z Navi Connect+, bezpieczna aktualizacja oprogramowania oraz naprawa nawigacji po nieudanej aktualizacji.
http://www.icatronic.pl
Ja też mam wytartą konsolę i jakoś dziwnie porysowane to aluminium na kierownicy - pamiętasz cenę? Czy wymieniałeś też z tym kawałkiem, który jest przy gałce zmiany biegów?
Co jak co ale najbardziej mnie wkurza to pokancerowane aluminium na kierownicy i zastanawiam się czy tego nie da się wymienić, pytał ktoś kiedyś o coś takiego? Poprzednią właścicielką była kobieta, która musiała mieć mnóstwo ciężkiej biżuterii na rękach, bo nie wiem w jak inny sposób można porysować kierownicę![]()
Jeżeli masz aluminium to w pewnym sensie gorzej bo... "tego nie pomalujesz"W wersjach nie-distinctive był plastik i można to było fajnie odmalować na nowo. Wyjścia są teoretycznie trzy:
1. kupić cały komplet paneli w ASO ale podejrzewam, że kwota będzie czterocyfrowa
2. szukać używanych elementów na allegro, z tym że podejrzewam, że ciężko będziesz miał dobrać odcień.
3. okleić folią 3M, tylko tutaj pojawić się mogą dwa problemy. Po pierwsze ta folia czasem niezbyt dobrze reaguje pod wpływem dużych temperatur w aucie (np. w letnim słońcu) choć to podobno kwestia dobrego nałożenia. Po drugie podejrzewam, że masz te panele w takie "prążkowane" aluminium i nie jestem pewien, czy po nałożeniu folii ta faktura jakoś nie "wyjdzie".
Poszukaj na forum, bo sporo jest tematów o demontażu paneli, odnawianiu plastików, szukaniu odcieni panelu itp.
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź, alledrogo już przeszukałem i jedyne panele jakie znalazłem są plastikowei nie do końca pokiereszowane, widziałem kokpity alfy oklejone ale to mi się zupełnie nie podoba - nigdy nie będzie to wyglądało jak oryginał, poza tym to aluminium jest jeszcze na ozdobnych listwach na desce rozdzielczej z dwóch stron i na drzwiach (to chyba wszyscy wiedzą) i jak oklejać to już wszystko ale wtedy efekt będzie jeszcze gorszy...
tak się zastanawiam czy np. a Aso samego elementu na kierownicy by mi nie wymienili - o całości nie myślę, bo rzeczywiście może to być grubo ponad tysiąc PLNów.
Dopytam i dam znać, to może komuś taka wiedza też się przyda![]()
Z tego, co mi się kiedyś obiło o uszy sam ten element srebrny na kierownicę kosztuję jakoś ponad 300 zł, tylko że nie wiem czy chodzi o plastikowy, czy o aluminiowy i jaka jest różnica w cenie. Musiałbyś zadzwonić do ASO i po prostu dopytać. Wymienić to oni Ci to wymienią bez problemu, ale dodatkowo pewnie skasują. Nie ma jakiś strasznych problemów z samodzielną wymianą tego elementu - na forum, w dziale "zrób to sam" jest chyba nawet manual zamieszczony.
A może pewnym wyjściem z sytuacji jest poddać obróbce mechaniczne elementu z prążkowanego aluminium tak by otrzymać aluminium przecierane (takie jak w np. w TI). Aluminium jest miękkie i łatwo poddaje się obróbce, może dałoby radę coś estetycznego wykombinować?
żeby obrobić mechanicznie to i tak trzeba by było zdemontować, jak już przeszkadza mi taka kierownica trochę podrapana to zadowoli mnie jedynie oryginalnaJednak sam przy poduszce nawet z manualem chyba nie bedę grzebał.
to mogła by być dobra opcja: http://www.anodal.pl/Kolor.php
ja jednak pójde w innym kierunku, zainteresowany jestem hydrografiką, z kategorii metalKolor TYTANowy
![]()