Ale nic nie piszecie jak tam pracę się posuwają.
Ale nic nie piszecie jak tam pracę się posuwają.
powoli do przodu, tak jak pisałem zamówiłem nowe listwy wtryskowe wraz z przewodami (prawdopodobnie jedno z drugim jest zespolone, sam nie wiem a nikt mi nie wyjaśnił) będą na piątek bo wędrują sobie z Włoch, obecnie czyszczone są wszystkie kolektory by ładnie się prezentowały. Jeśli nie będzie większych niespodzianek, część zamontuję w piątek i porobię fotki. Wiecie może z jakim momentem dokręcać kolektory te dolne oraz górny?
No to czekamy na dalszy postęp prac i zdjęcia.
kolektor dolotowy : 19-24 Nm
- - - Updated - - -
przewody na listwie są z tworzywa sztucznego termozgrzewane do elementów stalowych, czyli po rozebraniu musisz montowac nowe, nigdzy nie rozbierałem tego więc to tylko teoria, a po co chcesz rozbierac to ?? cieknie czy przygnieciony przewód??
2xIMOLA; 33 16V;164 3.0 12V ;155 V6 - było
33 16V- aktualny biały obiekt do dopieszczenia
www.LKAR.pl - Lubelski Klub Alfa Romeo
tak też myślałem że są zgrzewalne, a wszyscy znajomi, mówili na pewno przewody się ściąga stanowią oddzielna część listwy wtryskowej, więc chciałem to sprawdzić i gumę zewnętrzną która chroni przewody, przeciąłem by zobaczyć jak one wyglądają i przy okazji zahaczyłem lekko o sam przewódChciałem wszystko rozebrać i poczyścić bo listwy fatalnie wyglądały, jedna była cała zżarta przez rdze
Tak przy okazji wyczyściłem kolektor i pomalowałem literki
![]()
robiłeś może jakieś zdjęcia przedniego zawieszenia ??
No kolektorek bajeczka!
apropo listwy wtryskowej , to w 145/146 były juz oddzielne przewody więc może z tąd taka zmyłka.
połączenie przednich amortyzatorów ze zwrotnicą,