I obrotomierz wyskalowany do 7000 rpm?![]()
I obrotomierz wyskalowany do 7000 rpm?![]()
ja kupiłem żonce do pracy Lancie Ypsilon 1,3 JTD, do pracy ma 4km w jedna strone, spalanie obecnie na wys 5,4L/100km, od trzech lat i 30kkm oprócz peknietej sprężyny McPersona, zadnych awarii
dlaczego ten silnik??
brak jakichkolwiek rolek, napinaczy, i innych pierd*ł
rozrzad na łancuch
3L oleju
tanie materiały ekspoatacyjne
niezawodny
oszczedny
na takim silniku w doblo zrobiłem 300kkm bez zadnych napraw
dlaczego te auto??
Swietne małe ale wielkie autko, przesuwana tylna kanapa, można powiększyć bagażnik lub zwiekszyc miejsce na nogi w tylnej kanape, duzo ilosc miejsca z przodu, dobra widocznosc, swietne wspomaganie, dobra manewrowosc, mało rzeczy do zepsucia w komorze silnika, niskie koszty utrzymania, 90% czesci do silnika i zawieszenia to Punto, Grande Punto
pzd.
Ostatnio edytowane przez george11 ; 09-01-2013 o 19:18
Znajomy mi własnie polecał Lancie ale troche przy mała jak na moje potrzeby i 3d ogólnie spoko fura![]()
Nie chcę być świnia,ale są ludzie co im nie pomoże i będą gasić natychmiast silniki turbodoładowane jak nie ma z tym problemu to super.
Zapomniałeś dodać wysokoprężne doładowane![]()
![]()
Gratuluję zakupu. Miałem okazję pojeździć punciakiem po Italii, tylko z mocniejszym silnikiem i dawał radę w 4 osoby, a parę tysięcy km nawinęliśmy. Wnętrze dość ergonomiczne. Sam zastanawiałem się nad zakupem dla żony bo straciła chwilowo służbowe, ale powiedziała, że jeśli samochód to tylko kombi (spodziewamy się dziecka). I kupiłem jej AR 156 SW z silnikiem 2,4 jtd 20v 175 KM. Stwierdziła jednak, że to za dużo mocy dla niej i zabrała mi focusa 2,0 tdci 140 KM :-) Pomogłem jej podjąć decyzję naświetlając jaka to alfa awaryjna i że mi będzie na pewno łatwiej zająć się serwisowaniemI tak stałem się posiadaczem pierwszej w życiu Belli.
Sorry za OT.
Udanej eksploatacji Punciaczka.