Panowie gdzie w okolicach Katowic można podpiąć autko pod komputer? Ma ktoś z Was sprawdzone (dobre i tanie) miejsce?
Ja mam. Pisz na PW
fred
w katowicach AUTOITALIA na rozdzienskiego 501381844 lub 5160235530 moim zdaniem sa naprawde niezli pozatym niedrodzy polecam![]()
ja byłem ,,GANINEX''na rozdzieńskiego podpięcie pod kompa coś 78zł ale idzie się dogadać z diagnostami :wink:
Ech ten GaninexDrożyzna
![]()
U mnie podpięcie kosztuje 4paka <piwo>
fred
troszke drogo :? [oficjalnie]ale sie dogadałem jak pisałem wyżejtymbardziej że nikt niemógł usunąć przyczyny usterki
Tylko szkoda ze jtd jeszcze nie rozpracowalesNapisał Fred
bo mam prolem ktory musialbym sprawdzic najprawdopodobniej (wedlug instrukcji cos z wtryskami chyba sie dzieje) ale jak to autko kupowalem sparwdzali na kompie i nieby wszystko bylo ok a tu taki zonk najpierw sprzeglo a teraz chyba wtryski.
Zapalila mi sie kontrolka cos jakby w ksztalcie silnika 2 razy i oby razy zapalily sie w momencie wyprzedzania jak mialem na 4 tym biegu i przycisnalem gaz do dechy. i kontrolka ta doslownie tylko zapalila sie i zgasla i tak 2 razy na przejechane 2500 km.
w instrukcji pisze cos w tym stylu :
AWARIA SYSTEMU STEROWANIA SILNIKIEM (wersje JTD) (czerwona)
W normalnych warunkach jazdy po obróceniu kluczyka w wyΠàczniku zapΠonu w poΠo˝eniu MAR
lampka sygnalizacyjna w zestawie wskaêników zapala si´, ale powinna zgasnàç po kilku sekundach.
Je˝eli lampka sygnalizacyjna pozostanie zapalona lub zapali si´ podczas jazdy samochodu razem z komunikatem
+ symbol wyÊwietlony na wyÊwietlaczu oznacza nieprawidΠowe funkcjonowanie ukΠadu wtrysku
z mo˝liwoÊcià spadku mocy silnika, zΠego prowadzenia samochodu i zwi´kszonego zu˝ycia paliwa.
W tych warunkach mo˝na kontynuowaç jazd´ z umiarkowanà pr´dkoÊcià nie obcià˝ajàc silnika. Zwróciç
si´ jak najszybciej do ASO Alfa Romeo.
tylko tyle ze ona doslownie mignie na pol sekundy i tyle.
I dodal ze zaczynam twierdzic ze 156 to worek bez dna :/
ale i tak bede nia jezdzil![]()