Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Stuki po Odpuszczeniu gazu w trakcie jazdy 166 FL 2.4 20v??

Użytkownik Romeo Avatar jacek83
    Auto
    alfa romeo 166 2.4 jtd 150km 2001r

Domyślnie

Nie mówię o jeździe po łuku tylko przy parkowaniu, szybkie energiczne ruchy kierownice, jeśli jest cisza to górny jest o.k. Kolego 123ravo123 nie potrafię sobie wyobrazić luzu wahacza górnego który uderzałby o sprężynę, chyba że jest w stanie agonalnym i lata jak chce. Ale takie zużycie materiału odzywałoby się przy każdej nawet najmniejszej nierówności.

Użytkownik Rowerzysta Avatar land
    Mieszka w
    Cisów, Mataro
    Auto
    AR 166 2.4 JTD 20v 175km

Domyślnie

Proponuję szukać używanej półośki i ją wymienić.... Jeśli poduszki silnika są miękkie to może jeszcze stukać osprzęt silnika o blachy! P.s. chętnie odkupię ten wymieniony kielich. Wiadomość na Priv.

- - - Updated - - -

Proponuję szukać używanej półośki i ją wymienić.... Jeśli poduszki silnika są miękkie to może jeszcze stukać osprzęt silnika o blachy! P.s. chętnie odkupię ten wymieniony kielich. Wiadomość na Priv.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Pawlus873
    Mieszka w
    Okolice Zamościa
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150km

Domyślnie

Witam Was a wieć bylem dzis u dobrego i zyczliwego mechanika i wyniuchał mi luz na krzyzaku na dugiej półosi zrobilismy tak jak myslalem podnieslismy auto do gory ja siadelem do srodka odpuszczalem gaz a on nasluchaiwal a później wymacał spory luz na krzyzaku wewnętrznym na długiej półosi a wiec to to jest tą przyczyna. Musze zamówic krzyzak i zabrac sie do roboty o rezultatach poinformuje pozdrawiam!

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar 123ravo123
    Mieszka w
    Hajnówka
    Auto
    BYŁA: Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2000r 136km JEST: Alfa Romeo 156 2.5v6 98r

Domyślnie

Cytat Napisał jacek83 Zobacz post
    Kolego 123ravo123 nie potrafię sobie wyobrazić luzu wahacza górnego który uderzałby o sprężynę, chyba że jest w stanie agonalnym i lata jak chce.
    Tez sie zdziwilem ;] Szkoda ze zdjec nie mam ... Teraz moge tylko powiedziec ze odradzam firmę FAST ;]

Użytkownik Świeżak Avatar Cezy
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    166 2.4jtd 2001r

Domyślnie

Miałem podobny problem. Tylko, że w moim przypadku skończyło się na holowaniu alfinki. Stukało, stukało, aż się frez zciął. Ale tak kijowo że z frezu na krzyżaku zostało z trzy milimetry dobrego frezu, reszta była łysa jak kolano, a na półosi był tak zmęczony, że nie opłacało się próbować zakładać nowego przegubu. Jak zobaczyłem ceny nowych półosi to zaniemówiłem trochę. Więc postanowiłem obrócić krzyżak(założyć go odwrotnie) tak aby użyć pozostałych przy życiu trzech milimetrów frezu. Dzięki temu krzyżak był ładnie wycentrowany na półosi. A potem najzwyczajniej w świecie ładnie i starannie go obspawałem. Spawałem na raty, aby nie przegrzać zbyt dużej części półosi. Dlatego też spawałem migomatem, a nie elektroda. Zrobiłem już na tym ponad 20 tys i jest spoko. A półoś pracuje tylko na frezie przegubu zewnętrznego. W tym, że prawdę mówiąc na przegubie wewnętrznym nie wiele mimo wszystko ta półos pracuje. No może 1cm możliwości przesuwu. Tylko, że niestety druga półoś też już się odzywa...

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Pawlus873
    Mieszka w
    Okolice Zamościa
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150km

Domyślnie

Kurde słabe to troche w tych alfach te przeguby po prsotu duza moc a jakos wykonania materiałów slaba troche no i tu sie zaczynaja schody;/ Może zaspawaj i tą drugą półoś. U Ciebie jest fajnie bo jest normlany przegub wewnetrzny a nie taki jak ja mam pływajacy krzyzak troche głupie rozwiazanie no ale cóz...

- - - Updated - - -

http://allegro.pl/my_page.php?uid=19971023 tu jest gosc co regeneruje wielokliny nie wiem jak on to robi ale moze akurat dobrze robi??