WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Panowie, mam pytanko. Otóż mogę nabyć z pewnego źródła AR159 3.2 Q4 z 2009r. z przebiegiem 90tyskm, sedanik, bezwypadkowa.
Pytanie dotyczy jak się sprawuje ten silniczek i czy ma jakieś typowe wady. Wiem, że spalanie będzie wysokie i z tym się liczę. Proszę o sugestie.
Ostatnio edytowane przez btomek ; 17-01-2013 o 13:17
A możecie powiedzieć coś więcej o tej białej benzynie z Krakowa?
Najbliższą sobotę mam wolną, więc mógłbym podjechać do Krakowa ją obejrzeć.
Na początku myślałem o 2.0 170KM, ale ostatnio nic ciekawego mi nie wpadło w oko. Nie mam za bardzo czasu jeździć i ostatnio wypatrzony w Krakowie egzemplarz ktoś zarezerwował i oczywiście kupił. Najbliższą sobotę mam wolną, więc mógłbym podjechać do Krakowa ją obejrzeć. Ale wolałbym, żeby to nie była stracona sobota...
Na razie mam problem z zagospodarowaniem Bravo 2007 (szkoda go sprzedawać, bo chociaż to podstawowa benzyna, to mam to auto od nowości), ale może żona zgodzi się go przejąć.
Tymczasem proszę o informację o tej 1,75 TBi i w ogóle o tej wersji. Czy ten przebieg może jakoś dyskwalifikować to auto? Wiem, że w Polsce kupuje się tylko auta poniżej 100 tys. km, ale moje obecne auto ma 125 tys. km i na razie na szrot się nie zgłasza.
Wiesz co - ja powiem tak - znam parę osób, które się liczyły z wysokim spalaniem tej jednostki, ale i tak ich to potem to przerosło. Licz się z BARDZO wysokim spalaniem. Ludzie wyzbywają się tych samochodów głównie z tego powodu. Gdyby ten silnik zadowalał się średnio 12-13 litrami /100 km, to byłby ciekawą opcją. Poza tym przy wielu poważniejszych naprawach, z racji ciasnoty pod maską, trzeba wyjąć motorownię...
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
No mnie cena Tomkowej Tbi też zaskoczyła - ale dobrze, niech tanieją
Ja kupiłem w październiku 2.0jtdm z 2010 roku u Tomka. Ma najechane 140kkm i na szrot zdecydowanie bym jej nie oddał - wszystko ok i jeśli bym zmieniał to tylko z sentymentu do benzyny.
Co do tbi - mój znajomy przez rok jeździł 2.4jtdm, potem miał okazje pobujać się krótko 1.75tbi i według jego relacji przyjemność z jazdy większa tbi - auto żwawsze.
Białe to i cena tańsza
Ostatnio mogłem mieć w lepszej cenie niż ta i TBi i 2.0JTDm ale nie brałem, bo u nas praktycznie niesprzedawalne![]()
---
Bezwypadkowe auta na zamówienie. | Ogłoszenia: trade-lux.otomoto.pl
Części eksploatacyjne do grupy FIAT/PSA
Biala 159 ,piekna sprawa,oczywiscie to rzecz gustu,ale popatrzcie w sprzedam auto na biala Camila ,poezja,kolego alfabereza kiknij wlasnie tam,co prawda to 2,4 ale piekna![]()