Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 155

Temat: [Relacja] IV Ogólnopolski Zlot Klubu Miłośników Alfa Romeo

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał BYKrak
    gdyby nie domek G i nasze Alfy to wyjechałbym zaraz po zobaczeniu stanu organizacji zlotu w sobotę.
    Może było by to dobre rozwiązanie.

Cytat Napisał BYKrak
    Kolumna do dupy, wypadek 3 aut, z czego AR33 Piotrka najbardziej ucierpiała
    Tak jak już wcześniej napisali inni uczestnicy Zlotu za prowadzenie kolumny nie odpowiadali Organizatorzy, a szalony Policjant na motorze.
    Co do Kretto to pokazał, że jest facetem z charakterem (zresztą jak wszysc inni uczestnicy tego nieszczęśliwego zdażenia) powiedział trudno i bawił się dalej.

Cytat Napisał BYKrak
    ZERO ochrony i zabezpieczeń (karetka, straż pożarna) na lotnisku, jakieś rowery, motory wjeżdżające na tory zlotu podczas trwania przejazdów, aha i głupie tłumaczenia że tor przecież jest bezpieczny bo sami go rano organizatorzy sprawdzali, ŚMIESZNE bo WSZYSCY UMIEJĄ JEŹDZIĆ TAK JAK ONI I MAJĄ TAKIE SAME AUTA hahaha ale jakby coś się stało to ORGANIZATORZY nie ponoszą ŻADNEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI...
    Impreza była zabezpieczona najlepiej jak można to było zrobić za pieniądze którymi dysponowaliśmy. Karetka pogotowia spóźniła się i nie ukrywam tego bo miała być od godziny 10.30, jednak była i była wyposażona w pełen sprzęt do ratowania życia włącznie z apraturą do podtrzymania czynności życiowych.
    Tak jak wcześniej napisał Tobie Krzychoo na tego typu imprezach zawsze podpisuje się tego typu oświadczenia ( między innymi po to, aby uniknąć roszczeń od takich osób jak Ty). Co do straży pożarnej, przepisy dotyczące imprez zamkniętych wyraźnie na ten temat mówią Tak więc staży pożarnej nie musieliśmy zapewniać.

Cytat Napisał BYKrak
    Jak będę chciał sobie tak pojeździć to pojadę na pas startowy w Krakowie który nie jest używany, na jedno wyjdzie zero ochrony, pomocy i nikt oprócz mnie nie byłby odpowiedzialny za to co robię...
    Jeśli chodzi zaś o umiejętności jazdy, to właśnie w celu podniesienia tych umiejętności zostały zorganizowane wszystkie te konkurencje. Miałeś do dyspozycji na każdej konkurencji instruktora, który wyjaśnił by Tobie jak masz jechać lub co robić aby jechać lepiej (oczywiście jeśli tylko zechciał byś skożystać z ich usług)

Cytat Napisał BYKrak
    PROSZĘ ORGANIZATORÓW o przesłanie na forum wszystkich FAKTUR za wszystko za co zapłaciliście i mięliśmy do tego dostęp w ramach tych 170zł na osobę, każdy sobie obliczy podzieli i zobaczymy za co naprawdę zapłaciliśmy, bo 2 noce w domku i wynajem nieczynnego kawałka lotniska które widać było w jakim jest stanie technicznym KOSZMAR (można było chociaż POZAMIATAĆ SZKŁA) nie wynosiło chyba aż 170zł.
    Pełne rozliczenie Zlotu jak co roku zostanie zamieszczone w dziale dostępnym dla zarejestrowanych Klubowiczów.
    Dla Twojej ciekawości w ramach 170 zł. każdy uczestnik otrzymał możliwość spędzenia 2 pełnych dób na Cempingu "Oleńka", miał prawo uczestniczyć nie odpłatnie we wsystkich atrakcjach na lotnisku oraz brać udział w dwóch wieczornych imprezach integracyjnych.
    Jeśli uważasz, że lotnisko Rudniki jest lotniskiem nie czynnym to spróbuj je wynająć i zobaczymy co Tobie z tego wyjdzie :twisted:
    Co do zamiatania tereny to bawiliśmy się na obszarze 50 000 m 2 :!: ( słowie piędziesięciu tysięcy metrów kwadratowych ) i jeśli chcieli byśmy "przynajmniej" pozamiatać ten teren to wynajęcie firmy sprzątającej kosztowało by nas około 10 tyś. zł , no ale oczywiście mogliśmy jako Organizatorzy wziąść miotły , 3 miesiące urlopu bezpłatnego i pozamiatać ten teren

Cytat Napisał BYKrak
    Aha i po 2 małe kiełbaski na łebka, bo piwo które nam kupiliście juz było płatne i to drożej niż w sklepie, tym bardziej ze kupowaliście hurtowo, a przed zlotem płakaliście ze nie macie KASY i wszystko co bierzecie jest na cele ZLOTU, więc czekamy na faktrury
    Kiełbasy, były jeszcze do zabrania na zakończeniu Zlotu osobiście prosiłem aby uczestnicy zabrali ją ze sobą, bo inaczej się zmarnuje. Piwo nie my kupowaliśmy tylko restaurator, który udostępnił nam teren pod wieczorne spotkania ( z ławkami włacznie). nikt nikogo nie zmuszał do kupowania piwa w trakcie zabawy, mogłeś jak wielu innych uczestników przywnieść sobie swoje własne trunki.
    Nikt nie płakał, że brakuje nam pieniędzy, tylko martwiliśmy się o to że nie uda nam się dotrzymać wszystkich atrakcji Zlotu ze względu na to, że przy podziale kosztów brana była pod uwagę większa liczba uczestników.

Cytat Napisał BYKrak
    a za rok jak bedzie takie zamieszanie organizacyjne to wybaczcie pojadę gdzie indziej i na pewno będę bogatszy i lepiej się pobawie...
    Dla własnego bezpieczeństwa i spokoju innych będzie to najlepsze rozwiązanie

Cytat Napisał Starscream
    Co do zlotu, niestety muszę się zgodzić z przedmówcą, fatalna kolumna a resztę kolega już dokładnie opisał... Miłym akcentem była hamownia i za to brawo. Przepraszam, ale muszę to napisać-byłem na lepiej zorganizowanych i dużo tańszych zlotach Tylko proszę o jedno-mnóstwo ludzi było niezadowolonych z tego zlotu, więc teraz niech go na siłę nie chwalą...

A sprawa kasy-jeśli organizatorzy mieli zarobić OK, nie mam nic przeciwko, każdy chce dorobić, bo czemu i nie-fakt, że nikt mnie nie zmuszał do zapłaty i wyjazdu na ten zlot, ale inaczej by to wyglądało, gdyby od razu było napisane-20 zł (na przykład) od łepka za organizację i OK, więc Adasco nikt im nie żałuje niczego, ByKrak'owi chodziło i to, że nie widać było po zlocie tych pieniędzy, które zapłaciliśmy, dlatego pisał o rachunkach. Jedno mnie strasznie boli i tego nie przemilczę-gwizdanie i takie dość obsceniczne pokrzykiwanie na zlotowiczów..
    Starscream jak znajdziesz tańszy Zlot z taką ilością atrakcji to daj znać , chętnie się przejadę
    Co do zarabiania kasy na Zlocie:
    Nie będę pisął za innych, chociaż dobrze wiem ile poświęcili pieniędzy a przede wszystkim czasu, a w obecnych czasach właśnie czas przekłada sie na pieniądze.
    Ja osobiście przed Zlotem byłem dwa razy w Częstochowie w celu załatwienia wynajmu lotniska, biorąc pod uwagę, że mieszkam w Poznaniu za każdym razem robiłem średnio 600 km. robiłem to własnym samochodem i kupowałem paliwo za własne pieniądze. :!: :!: :!:
    Nie będę rozpisywa się ile mnie kosztowały telefony i ile wydeptałem ścieżek, aby tacy malkontenci jak BYKrak czy Starscream mogli sobie po narzekać na brak atrakcji za takie wielkie pieniądze, które musieli zapłacić
    Więc jeśli jeszcze raz usłyszę, że mogliśmy zarobić na tym Zlocie to naprawdę pomyślę że odebrało wam rozumy i nie potraficie logicznie myśleć 8)
    Starscream na zakończeniu Zlotu trzy razy przeprosiłem za moje krzyki. Nie wynikały one z tego, że chciałem kogo kolwiek urazić, a raczej miały na celu zwrócenie na siebie uwagi (szczególnie gwizdy) gdyż jest bardzo tródno dotrzeć do prawie setki osób, która jest rozsypana na przestrzeni 100 m.
    Jednak jeśli Ciebie Starscream uraziłem, bardzo Cię przepraszam.

Na zakończenie trochę faktów
    BYKrak jeśli sie nie mylę, to włąśnie Tobie Kate załatwiła nocleg w domku zaraz po tym jak stwierdziłeś, że jednak chcesz spać w domku a nie pod namiotem (bo początkowo miałeś taką właśnie opcję noclegu) no ale oczywiście organiazcja była do dupy :wink:
    Czy to nie Twój kolega zgłaszał pretensje na lotnisku, że chce się napić piwa i nie rozumiał dla czego na takich imprezach nie ma alkoholu :?: :?: :?:
    No i na koniec, czy to nie Ty prosiłeś mnie o to abym "odłożył" Tobie gadżety, abyś na pewno je mógł kupić :?:

Moja rada na przyszłość:
    BYKrak pozostań przy swoich pociągach, bo o Zlotach motoryzacyjnych nie masz bladego pojęcia i na dodatek nie masz na tyle dużo rozumu, aby nie obnosić się z tym brakiem wiedzy. Gdy byś chociaż przez chwilę zadał sobie tród i pomyślał, to zauawżył byś, że po mimo tego, że na torze był instruktor to i tak były ułożone tylko po dwie opony na sobie , a nnie jak to jest zwykle cztery lub pięć. Właśnie w celu uniknięcia uszkodzeń samochodów w przypadku zachaczenia lub wjechania w opony. No ale przecież organizowałeś już n ie jedną imprezę (kolejową) i mwiesz jak powinno to wszystko wyglądać. Mniej wrzasku więcej myślenia
    Pomijając mnie, obraziłeś tak wiele osób, że aż trudno uwieżyć że jeszcze masz odwagę pisać na tym forum, nie wspominając o całkowitym braku szacunku dla osób które poświęciły swój prywatny czas, po to aby takie osoby jak ty mogły się bawić.
    Jednak szczytem wszystkiego jest oskarżanie nas (organizatorów) o sprzeniewierzenie pieniędzy które ludzie wpłacili na Zlot.

P.S. BYKrak mam nadzieję, że będzie mi dane jeszcze Cię spotkać :twisted:

DARO-RT
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Fred
    DARO-RT, my rowniez dziekujemy ze byles i ze masz ochote byc znow mimo tego incydentu na prawym boku Obys znalazl dobrego blacharza
    Takie rzeczy się zdarzają ;-) naprawi się, a mam zaprzyjaźnionego blacharza ;-) i do następnego spotu lub zlotu rana się zagoi, Alfi będzie zdrowy :-D

Galeria boska, pozdrawiam :-)

A.R.T.S.
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał BYKrak
    Pawet156, Fred, może macie rację, za ostro to napisałem, ale pisałem rzeczy które słyszałem od większości ludzi, do toru nic nie mam, ale chodzi mi np o taki przypadek, ze nie mam doświadczenia w jeździe na 1/4 mili i tak szybkim hamowaniu
    ja po hamowaniach na ćwiartkę dzisiaj pożyczyłem opony bo moje są już do dupy
    i wiesz co.... wcale za to nie winię nikogo a nawet cieszę się że mogłem się bawić w warunkach takich jak były a nie na ulicy w mieście
    Nie wiem jak masz czelność jeszcze się odzywać na tym forum
    Zmieszałeś z błotem całą społeczność jaką chcemy tu stworzyć
    Z pełną świadomością dołączę się do tego co zostało napisane...
    ŻEBYM CIĘ WIĘCEJ NIE SPOTKAŁ!!!!!!

Mała
    Gość

Domyślnie

Hejka Wszystkim Oglądam fotki i aż mnie w żołądku ściska z żalu, że nie daliśmy rady w tym roku Dobrze, że Nasz Darpes stanął na wysokości zadania i godnie Nas reprezentował Za rok się bardziej postaramy :!: obiecuję
    Tylko słowo w tym temacie
    Cytat Napisał AR_33
    Pomijając mnie, obraziłeś tak wiele osób,
    Nawet ja się poczułam dotknięta...przypomniały mi się Nasze nieprzespane noce, trud i starania grupy osób aby wszystko zagrało...Ale cóż, jeszcze się taki nie urodził, który by wszystkim dogodził Jakby wszystko było ok, to na bank by się okazało, że zupa była za słona :roll: Pozdrawiam Wszystkich i do zobaczenia pewnie u Nas w czerwcu Tylko proszę, marudy niech zostaną w domkach

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar krzychoo
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 147 Q2 JTD 16V

Domyślnie

Cytat Napisał Fred
    Poniżej 5 galerii po 100 zdjęć (szkoda ze nie mogłem być "wszędzie" DD )
    Fred, nie wiem jak to zrobiłeś, ale najbardziej usyfione auto Zlotu (czyli moja Bella - no fakt, jest trochę fleja... ) wygląda jak czyste. Super foty!
    Alfa Romeo 147 Q2 JTD 16V '03

Były:
    AR 156 2.6 V6, AR 156 2.0 TS SW

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

proponuję aby na następnym zlocie przejazd na tor ,lotnisko był zaliczany do punktacji generalnej i przeprowadzony był w formie rajdu z mapką unikniemy takich sytuacji i nie będziemy zależni od policji.
    co do ochrony wystąpimy jako klub o zezwolenie na kałachy i niepokornych miejscowych /analfabetów/ poprostu zastrzelę/rzucanie na maskę i proszenie nie pomagało/
    co do szkieł piachu itd.kupimy 50 mioteł i przed konkurencjami kazdy z uczestników poprostu zamiecie swój kawałek./będzie opcja dopłaty do zlotu jak ktoś będzie chciał zapłacic za tą usługę/
    co do wrzasków roberta .....chyba utniemy mu język i będzie pokazywał wszystko na migi / żart/
    piwo ..to ileś go wypił ,ze tak walneło cię to po kieszeni?
    kiełbaska ....nie najadłeś się było ich tak dużo. następnym razem najmie się kelnera do namawiania aby jeść najlepiej postury pudziana
    a w sumie był ok.choć ja malkontent jestem
    pozdrowienia dla organizatorów
    ps.prosiłbym o czasy wszystkich konkurencji
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix
    ps.prosiłbym o czasy wszystkich konkurencji
    Tak jak napisałem wcześniej, do końca tygodnia wszystkie czasy będą podane
    Sorry, że odrazu nie siadłem do tego, ale musiałem się wyspać bo jakoś miałem mało czasu na ta czynność ostatnimi czasy, no i na dodatek muszę pracować ops: (po mimo tego że tak obłowiłem się na tym Zlocie :mrgreen: )

Cytat Napisał piotriix
    proponuję aby na następnym zlocie przejazd na tor ,lotnisko był zaliczany do punktacji generalnej i przeprowadzony był w formie rajdu z mapką unikniemy takich sytuacji i nie będziemy zależni od policji.
    Piotr, super pomysł :twisted:

Superjahu007
    Gość

Domyślnie

A tutaj 3 filmiki niestety tylko mojego autka :roll:
    - przejazd Agaty po torze - proszę się nie śmiać i krytykować to mój debiut reżyserski a jej na torze :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    http://pl.youtube.com/watch?v=Ps2faDArE-Q

Następnie tor z wnętrza auta:
    http://pl.youtube.com/watch?v=wqEsOtrhdDc

No i moja V-ka na hamowni:
    http://pl.youtube.com/watch?v=l0EP6Rz0aaw

Dorzucę jeszcze parę zdjęć ale to troszkę później.

DDEvil
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał AR_33
    Sorry, że odrazu nie siadłem do tego, ale musiałem się wyspać bo jakoś miałem mało czasu na ta czynność ostatnimi czasy
    no i za to masz niesamowitego minusa to wszystko przez Ciebie <biabelwesoly> a tak pozatym jak juz sie tak strasznie oblowiles to ja tez cos wam pomagalem moze nie zawiele ale chociarz jakas dzialecze odpalisz :?:
    A tak na powaznie na miejscu bykraka (z malej bo na moja szacunek napewno nie zasluzyl) wiecej bym sie na zlocie nie pokazywal bo poprostu nie mial by odwagi. Nie pisze ze nie mozna krytykowac bo mozna dobra krytyka nie jest zla ale to co on pokazal to jest poprostu brak szacunku i dobrego wychowania.
    Jak juz to powiedzialem bylo kilka niedociagniec ale ogolnie wszystko na duzy PLUS
    P.S na nastepnym zlocie postaram sie troszke wiecej pomoc w organizacji :mrgreen: chociarz widze ze to na dobre nie wychodzi :cry:
    Pozdrawiam

Administrator ds. społecznych Fachowiec Avatar Majkel
    Mieszka w
    Koszalin, Gdynia
    Auto
    Ducati Hypermotard 796

Domyślnie

Cytat Napisał AR_33
    Sorry, że odrazu nie siadłem do tego, ale musiałem się wyspać
    Pewnie przyszedles do domu i odrazu otworzyles butelke Ballantines'a którą sobie obiecales :mrgreen:
    Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
    Wcześniej:
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
    Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
    Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
    Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
    Lancia Delta 1.8 8V
    Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
    Alfa Romeo 164 2.5 TD VM