Było naprawdę SUPER a ludzie cudowni . Wielkie dzięki za spędzenie czasu z tak Wspaniałymi Ludzmi <piwo>
Było naprawdę SUPER a ludzie cudowni . Wielkie dzięki za spędzenie czasu z tak Wspaniałymi Ludzmi <piwo>
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Ja podpisuje sie pod slowami Daro w kazdej kwestji i Tobie przedewszystkim musze podziekowac przyjacielu... Dlatego, ze gdyby nie Ty to nie bylo by mnie na tym zlocie i nie poznalbym tych wszystkich wspanialych ludzi... Pozdrawiam raz jeszcze wszystkich i dziekuje organizatorom za caloksztalt i Tobie fred za super foty oraz dobre rady odnosnie GTV ( szyba wyregulowana) i oczywiscie trzymam kciuki za nowa i lepsza prace bo inaczej stac sie nie mozeNapisał DARO-RT
![]()
http://www.polskajazda.pl/Samochody/...omeo/GTV/32838
Alfy się psują... a niby z kobietami to nie ma problemów??????
House
Co do tego tematu to ja sprobuje cos zdzialac wkoncu mam w zwiazku z konwojami doswiadczenie i mozliwosci. i zamiast policji ja zaloze belke na moja Gtv-ke i moze namowie paru znajomych z okolicy zeby mi pomogli i wtedy bedzie profesjonalny pilotaz konwoju i nic zlego sie nie wydazy...Napisał AR_33
http://www.polskajazda.pl/Samochody/...omeo/GTV/32838
Alfy się psują... a niby z kobietami to nie ma problemów??????
House
House, ciesze sie ze moglem sie przydać
A co do konwoju to jesli tylko zalatwisz zgode z zarządu dróg publicznych na ponadgabaryt to ja jestem ZA :mrgreen:
Juz sobie wyobrazam : pilot z przodu na kogutach, asekuracje , z tylu auto z tablicą LONG VEHICLE a w srodku 60 alf :shock: ....hahahaadobre , dobre
fred
W kwestii Zlotu chciałbym jeszcze raz bardzo serdecznie podziękować w imieniu moim i mojej rodzinki za WSPANIAŁY weekend jaki spedziłem z Wami.
Szczególny szacun dla Roberta , Kasi, Freda i wszystkich innych zaanagażowanych w przygotowanie tego spotkania <hello>
Z mojego skromnego punktu widzenia ( a jeżdze na wiele Zlotów i w kraju i zagranicą) to spotkanie absolutnie nie miało charakteru spontanu , wszystko było logicznie poukładane , nie było dziur czasowych , nie było totalnej dezorientacji a wszyscy bawiliśmy się świetnie. Obserwując Was z boku ( pierwsze moje spotkanie) nie widziałem i nie słyszałem żadnych negatywnych komentarzy - wbrew przeciwnie :wink:
Zorganizowanie imprezy na lotnisku o charakterze sportowych nie jest łatwe ani proste - każdy może potwierdzić ,że zostało spełnione najważniejsze kryterium - BEZPIECZEŃSTWO NAS WSZYSTKICH a pamiętajmy o jednym , przecież poziom umiejętności w takiej grupie nie jest wyrównany!
Każdy mógł poprosić instruktora o wskazówki, każdy miał prawo do odmowy wykonania ćwiczenia bez konsekwencji.
Wsród Nas były dzieci , oraz osoby towarzyszace , które miały wyznaczone jasne podkreślam jasne strefy bezpiecznego poruszania się i dzięki temu mogli uczestniczyć z Nami jako obserwatorzy w poszczególnych próbach mało tego można było usiąść , zjeść i w żaden sposób nie czuć się skrępowanym - wszystko było pod reką bez żadnych ograniczeń, w każdej chwili można było liczyć na pomoc ORGANIZATORA !
JESZCZE RAZ WIELKIE BRAWA I PODZIEKOWANIA dla ORGANIZATORÓW
Incydent z stłuczką hmmm :roll: , Moi Drodzy , adrenalina zrobiła swoje, Policmajster też się do tego przyczynił ( biometr nie był korzystny w tym dniu ) - chłopisko chyba nie zdawało sobie sprawy,że jedzie za nim 60-stu podekscytowanych Alfaholiców ,którzy zamiast krwi mają benzynę :wink: , na szczeście tak naprawde nikomu sie nic nie stało a straty finansowe zostały w DŻENTELMEŃSKI sposób zminimalizowane.
Tak naprawdę poruszając się po drogach publicznych , jesteśmy narażeni na takie incydenty wiec nie bądźmy takimi hipokratami :wink: - czy zawsze grzecznie stosujemy się do ograniczeń na naszych drogach :mrgreen: ?.
Najważniejsze było zakończenie, czyli gest rozwiązania tego niefortunnego porannego zdarzenia - (hmmm rzucił mnie na kolana) - naprawdę jesteście zorganizowaną Wspaniałą Super Grupą - GRATULUJE 8) .
Jeszcze raz serdecznie dziękuje i życzę Wam (Nam) aby następny spot tego typu ( z próbami zrecznościowymi ) był conajmniej na takim poziomie organizacyjnym i technicznym szczerze bedę polecał Was wszystkim , którzy beda chcieli poznać fajnych ludzi , pobawić się bezpiecznie a przy okazji podszkolić swoje umiejętności.
Grzesiek (WHITE Dedra)
P.S.Komentarz bykraka=buraka , zamieszczony 2 godziny po spotkaniu jest najlepszym dowodem żę gość ma kłopoty z samym sobą albo jego oraganizowane imprezy nie dorównywały w żaden sposób tej i na wskutek totalnej frustracji - facio popuścił :mrgreen:
Szkoda ,że nie można ( a może można :roll: ) wydzielić tej pyskówki do jakiegoś "Hyde Parku" - chciałem dodać skrót z relacji na moim macierzystym forum (LKP) ale ze względu na cholernie krzywdzącą pierwszą (SIC) opinie - waham się :roll:
Może bedzie można coś z tym zrobić?![]()
Również dziękuję za super spędzony weekend!
Był to nasz pierwszy zlot, ale już wiem, że dzięki Wam wszystkim nie ostatni![]()
Wspaniałe samochody i jeszcze wspanialsi ludzie!
Dla mnie bomba!
Pzdr!
Bartas
Pozdro,
Bartas
Teraz napiszę ja - zwycięzcaDD
Przede wszystkim to cieszę się, że znów mogliśmy (Anita i ja) się z Wami spotkać.
Zarówno z tymi których widzieliśmy po raz pierwszy, jak i z tym z którymi nie raz się już w kapsle grało.. 8)
Był to mój w sumie 4 zlot Alfaholików. Dwa w Bielsku, jeden w Karwii i teraz Częstochowa.
I mogę z pełnym zdecydowaniem stwierdzić, że to był najlepszy zlot z tych na których byłem :!:
Myśle, że widać wyraźny progres w organizacji zlotów. Co prawda niemal każdy zlot organizują inne osoby, ale widać, że kolejni organizatorzy starają się poprawić kolejne punkty i punkciki programu.
Ten zlot miał nawet swoją niezależną stronę internetową.
Najważniejszą atrakcją tego zlotu było bez wątpienia lotnisko. Czyli było to co pisaliśmy po ostatnim zlocie w Karwii, że brakowało nam obcowania z samochodami. Tu mieliśmy tego dostatek.
Świetnie pomyślane próby, jak dla mnie to pełen wypas. Fakt, że można się czepiać, że było nierówno, był miejscami piasek, czy coś tam, ale proszę sobie przypomnieć jak prezentował się w zeszłym roku tor testowy Fiata w Tychach..
Prawda jest taka, że jak się człowiek wciągnął w wir zawodów, to ciągle mu było mało i chciał jeszcze raz i jeszcze raz jechać i walczyć z czasem. Aż żal że czas zawodów był ograniczony.
Bez tego typu atrakcji każdy inny zlot będzie po prostu gorszy i tego nie nadrobi się czymś innym.
Z innych przyziemniejszych rzeczy to zajebiste były te kiełbaski :!: Nie wiem ile ich zjadłem, ale naprawdę były smaczne. Tu Południe postawiło wysoko poprzeczkę Pomorzu :wink:
Duży szacunek dla krzychoo, który oddał swoją część zbiórki pieniędzy dla osoby, która wjechała w jego samochód :!:
Co do konkursu wiedzy o AR, który miałem przyjemność wygrać, to mam małą uwagę dotyczącą pytania, które otrzymał Bartas. "w jakich modelach oprócz GTA montowane były silniki 3.2?" Ja zrozumiałem, że poprawną odpowiedzią było wskazanie modeli GT i 166. Moim zdaniem odpowiedzią powinno być GT i GTV. To jak powinno być naprawdę :?:
Ogólnie jestem zawiedziony tym, że nie udało mi się wygrać wszystkich konkurencji w których startowałem:wink:
Na szczęście zwycięstwo w generalce jakoś osładza ten ból 8)
Następnym razem postaram się dać z siebie jeszcze więcej 8)
Tylko proszę organizatorów, żeby pozostali organizatorami, bo wtedy mam większe szanse na zwycięstwo.. :twisted:
Chciałem zauważyć, że to samo powiedziałem Kate pierwszego dnia zlotu po przybyciu do Oleńki. Takie rozwiązanie było zastosowane na pierwszym zlocie w BB i chyba całkiem dobrze się sprawdziło.Napisał AR_33
Przez takie wypowiedzi jak Twoja może w ogóle nie być takich imprez, więc zastanów się zanim następny raz przyjdzie Ci do głowy zasiąść przed klawiaturą komputeraNapisał BURak
![]()
Powiem Ci lancia1969, ze jesli Lancia Klub Polska organizuje rownie udane zloty to ja dla towarzystwa dla swojej Alfiny musze kupic Lancie, zeby sie i do Was przylaczyc :mrgreen:
Choc moze chocby jako "przyjaciel LKP" bym sie dolaczyl? :wink:
Poznalem Was juz kilku z LKP no i musze przyznac, ze... Włochem/Włoszką byle kto nie jezdzi![]()
BTW: ...logistycznie zadanie megatrudne, ale mozeby tak wspolnymi silami nas Alfaholikow i Lancisti na jednym zlocie zebrac? :twisted:
I tutaj Was zaskocze - obiektywnie mówiąc prawdeNapisał limak
ops: , LKP nie udało się jeszcze zorganizować Zlotu z próbami sportowymi - nie jest to wina naszego Zarządu i o zgrozo braku organizacji ,czysto ekonomiczne zapotrzebowanie większości - Lancisti większą wagę przywiązują do design-u :roll: niż walorów sportowyh nielicznych modeli :twisted: - ja tego nie rozumiem ale walczyć z całym światem nie bedę :twisted: Mój lekarz radzi mi abym sobie wmawiał że tolerancyjny jestem 8((( :mrgreen:
Zawsze jesteśćie mile widziani niezależnie od posiadanego samochodu - serdecznie zapraszamy.Napisał limak
THX - to już z tymi Włochami tak jestNapisał limak
![]()
Liczę na to gorąco i wierze że to się uda zorganizować.Napisał limak
Pewnie powtórze sie za któryms z pozostalych organizatorow ze bardzo nam milo czytac pochlebne wypowiedziCo nie znaczy ze konstruktywnych krytyk nie czytamy (a padło juz ich tutaj troche ...i dobrze)
Przyznam sie Wam ze byly takie chwile gdy rozwazalismy rezygnacje z dalszej dzialalnosci zlotowej. No ale to z przemęczenia![]()
Prawda jest taka ze lwią część przygotowan wykonał sam AR_33 a to siłą rzeczy musi sie odbic na pracy, rodzinie i zdrowiu (choć AR_33 ma zdrowie jak koń mechaniczny)
Nie zmienia to jednak faktu ze do organizacji nastepnego zlotu potrzeba bedzie troche więcej rąk.
lancia1969, niestety nie da sie podzielic tego tematu bo wiele wypowiedzi jest łączonych i dotyczy kilku spraw. Po prostu jesli chcesz podac gdzies linka to niestety wraz z krótkim wprowadzeniem
Poza tym.. nie zmieniajmy rzeczywistosci
fred