Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: 147 1.6 TS 120 km - świeci sie kontrolka poduszki powietrznej,wczesniej tego nie bylo

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    147 1.6 T.Spark 120 KM

Domyślnie 147 1.6 TS 120 km - świeci sie kontrolka poduszki powietrznej,wczesniej tego nie bylo

jak w temacie. moze tez mi ktos powie jak sie robi serwisowanie na postoju czy cos takiego, bo mi sie to gdzies o uszy obilo. dzieki

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

No to idziemy w domysły bo piszesz jakoś niejasno. Chodzi o podłączenie pod komputer i kasowanie błędu? Jeśli tak to kluczyk w pozycji MAR - podłączenie kabla i sprawdzenie kodu błędu. Błędy nie pojawiają się same z siebie więc warto odczytać co mogło go spowodować. Najczęstszą przyczyną się rozłączające się na nierównościach (dziury, wyboje) kostki. Gdy odczytasz o którą poduszkę chodzi sprawdzasz jej kostkę czy jest dobrze wciśnięta. Czasem styki trochę śniedzieją i warto kilka razy kostkę rozpiąć i spiąć, lub prost przeczyścić styki. Po takie zabawie kasujemy błąd. Jak nie wróci, to znaczy że zrobiliśmy to prawidłowo .

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    147 1.6 T.Spark 120 KM

Domyślnie

cholera, tylko ze ja nie mam zadnego kabla, nie wiem tez gdzie go podpiac i jak to skasowac, jest jakis samouczek? podajcie lina. i gdzie sie do tych kostek dostac. a jakbym tak wszystkie kostki powyjmowal kolejno i powkladal to moze by tez zadzialalo? czy lepiej sie nie bawic w to. a tak w ogole to ktos jest tu z Zamoscia(lubelskie) to moze by pomogl.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar largo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa 147 1,9 jTD 2004r 154 KM (fabr 115KM)

Domyślnie

Pod siedzeniem kierowcy masz kostkę, która jest "luźno" podpięta. Możliwe, że się poluzowała lub wyczepiła.

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

Kabelek kosztuje 36zł: http://viaken.pl/pl/polecane/interfe...tyku-obd2.html
    Program multiecuscan w wersji demo jest darmowy i wystarcza w zupełności do tego co będziesz potrzebował zrobić: http://www.multiecuscan.net/
    Złącze do kabla masz po lewej stronie (musisz odkręcić klapkę) pod kierownicą.

Złącze OBD2 zaznaczone na fotce:

Podłączenie i konfigurację znajdziesz w instrukcji programu i kabla.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

i jest jeszcze taki zwyczaj na forum ..że za tak wyczerpującą i bezinteresowną podpowiedź która nie skończyła się wskazaniem ,, było na forum...opcja szukaj itd " ... należy się nie wątpliwie kol. drift-r podziękowanie za post ..w lewym dolnym rogu.Czasami mnie zaczyna wkurzać to że wertujemy całe forum za kogoś aby mu znaleźć podpowiedź.. a dana osoba nawet nie napisze jak rozwiązał problem i jaka była usterka w rzeczywistości. Oczywiście piszę zupełnie ogólnie i nie dotyczy to kol. Daniela który podziękował za podpowiedź.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    147 1.6 T.Spark 120 KM

Domyślnie

mimo wszystko troche to przytyk do mnie bo pod postem, ale ja podziekowalem przed tym ostrzezeniem i napomnieniem, wiec merytorycznie sie do mnie nie tyczy. nie wiem ale to chyba da sie sprawdzic kiedy sie podziekowalo a kiedy byl powyzszy post. nie mniej jednak sie z tym zgadzam ze sie dziekuje bo to jest normalne ze jak ktos swoj czas w realu poswieca to chociaz wirtulane dziekuje sie nalezy.

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Daniel Qoolik Zobacz post
    to chyba da sie sprawdzic kiedy sie podziekowalo
    Da się jak najbardziej - wchodzisz na profil osoby, która otrzymała podziękowanie i w jej profilu w ostatniej zakładce masz info kto kiedy i za co jej podziękował

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Daniel Qoolik Zobacz post
    mimo wszystko troche to przytyk do mnie bo pod postem, ale ja podziekowalem przed tym ostrzezeniem i napomnieniem, wiec merytorycznie sie do mnie nie tyczy. nie wiem ale to chyba da sie sprawdzic kiedy sie podziekowalo a kiedy byl powyzszy post. nie mniej jednak sie z tym zgadzam ze sie dziekuje bo to jest normalne ze jak ktos swoj czas w realu poswieca to chociaz wirtulane dziekuje sie nalezy.
    Daniel...sorry..ale na prawdę źle mnie zrozumiałeś.Nawet nie pomyślałem o tym aby to dotyczyło Ciebie.Do głowy mi przyszło takie ogólne skojarzenie patrząc na wklejone i zaznaczone zdjęcie ..że ktoś jakieś kilka minut poświęcił.Sam miałem kilka przypadków że się trochę naszukałem , wkleiłem linki itd....piszesz z gościem paręnaście postów.. a tu ,, ani me ani be....". A należałoby chociaż wyjaśnić jak się dany temat zakończył..tak z ciekawości.Zresztą nie mam najmniejszej ochoty występować w charakterze osoby pouczającej kogokolwiek..nie mam takich kompetencji .Daniel..spoko..sorry za zamieszanie.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    147 1.6 T.Spark 120 KM

Domyślnie

wszystko wiec jest teraz wyjasnione.pozdrawiam.