Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Temat: Doradźcie auto do 16 tysi

Użytkownik Alfa i Omega Avatar currahee
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995 r.

Domyślnie

Cytat Napisał tomkap
    Ja polecam Opla Vectre. 98 rok kupiony za 9000zł
    To bardzo tanio. Jak '98 to już po lifcie i wcale taki brzydki nie jest, szczerze mówiąc (jak Opli nie cierpię) to jest nieliczny Opel, który mi się podoba
    FORZA ITALIA !

grzegorzf
    Gość

Domyślnie

Ja też polecam Vectrę B. Szczególnie słabszego diesla (82PS) Mój przejechał juz 330.000 i na razie śmigA w zasadzie bez większych nakładów finansowych. Silnik na łańcuchu rozrządu więc znikają Ci koszty wymiany pasków tak jak w Alfie. Alfa nie nadaje sie do takich rocznych przebiegów. Zdecydowanie za wół roboczy służy mi Vectra, a Alfa jest tylko drugim autkiem w domu.

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał bobryt
    ludzie. jakby człowiek chciał opla czy japońca rejestrował by się na forum Alfy? nie róbcie siary! Gdzie wasz patriotyzm? Może odrazu mu napiszcie "nie kupuj alfy"? :roll:

Jeśli nie potraficie komuś polecić Alfy Romeo to najlepiej darujcie sobie ten wątek

chcemy go uczciwie przestrzec , najgorsze w alfie jest to że jak się psuje , to i tak kochasz tą francę i ciężko jest ją sprzedać, wiem to z autopsji , momentami już chcę ją sprzedać , ale za chwilę się zastanawiam czym będę jeździł w takim razie :?
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

tomkap
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bobryt
    ludzie. jakby człowiek chciał opla czy japońca rejestrował by się na forum Alfy? nie róbcie siary! Gdzie wasz patriotyzm? Może odrazu mu napiszcie "nie kupuj alfy"?

Jeśli nie potraficie komuś polecić Alfy Romeo to najlepiej darujcie sobie ten wątek
    Nie wszyscy muszą chyba być zaśliepieni włoskim markami. Mamy demokrację
    Uważam także, że Alfa nie jest dla każdego. Odradziłem np. kupno swojemu teściowi, który miał niemieckie auta, wiedząc że mógły sobie nie dać rady mieszkając na wsi gdzie prawie nikt nie widział Alfy i nie mając pojęcia o mechanice.
    Tak jak koledzy napisali. Alfa nie nadaje się jako wół roboczy, z delikatnym zawieszeniem i szczególnie z silnikiem TS i daremną niemiecką elektroniką.

Kosiar
    Gość

Domyślnie

jeżeli auto ma robić tyle km to ja bym polecał forda focusa w dieslu poprzedniej generacji auto nie sprawia dużych problemów nie jest ani piękne ani brzydkie jest ekonomiczne a zarazem dynamiczne ma sporo miejsca i łatwo się nim jeździ w mieście

Mr_Bungle
    Gość

Domyślnie

Ludzie złoci, 30 tysięcy rocznie to nie dużo. Kolega powinien szukać 155 lub 156 kierując się nie modelem/silnikiem/mocą a stanem i spokojnie znajdzie coś, co mu będzie spokojnie smigało. A Wy mu od razu: kup diesla, najlepiej niemca Panie. Tylko takiego, którego buda składa się tylko z kątów prostych :roll:

Nie mówiąc już o tym, że trzeba wziąśc pod uwagę, że wszystkie używane auta psują się niejako z definicji.

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

polecam ci nissana .silniki mają na łańcuszku stosunkowo mało palą dobrze znoszą lpg .taki japonski wół roboczy.części zbliżone do cen alfy a nawet niektóre tansze .za 16000 możesz nawet kupić z 2000 r z lpg. sam widziałem takiego na giełdzie w lublinie .wygladał całkiem przyzwoicie .
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Mik3sz
    Gość

Domyślnie

Jako importer furakow zza Odry w pieniadzach ktore chcesz przeznaczyc na auto masz naprawde duzy wybor, a 30 tys rocznie to nie jest tak duzo. Jezeli ma byc tanio i ... tanio pomysl nad Ibiza w SDI/TDI w tej kasie mozesz dostac 2001/2002 rok w calkiem niezlym stanie, nie daj sie skusic na jakies Pastuchy czy A4 - koszty serwisowania nie są małe, a niskie spalanie to nie najważniejsza rzecz. Kilka osob polecalo Vectre B ... moge sie wypowiedziec jako uzytkownik i "znawca" tego auta ze bylbym ostrozny w zakupie - na pewno szukalbym sprawdzonego auta, bolaczki Vectry to tuleje plywajace zawieszenia tylnego czesto wybijajace sie na naszych drogach oraz wrazliwa na jakosc paliwa pompa w dieslach, ktorej koszty naprawy wahaja sie od 800 do 1800 zl.
    Na moje szukalbym jakiejs 156 z 99/00 roku w JTD - mimo opinii calkiem niezle autka.

Popatrz na moje ogłoszenie w dziale sprzedam LYNK

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

ludzie to w jakim stanie są te wasze alfy ze nie polecacie do takich przebiegów.. zadbana technicznie bez problemu zniesie takie dystanse i nie widze zadnego problemu.. trzeba tylko dobrze poszukac a potem mozna sie cieszyć wygodą i przyjemnoscią prowadzenia

tomkap
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Alfista
    ludzie to w jakim stanie są te wasze alfy ze nie polecacie do takich przebiegów.. zadbana technicznie bez problemu zniesie takie dystanse i nie widze zadnego problemu.. trzeba tylko dobrze poszukac a potem mozna sie cieszyć wygodą i przyjemnoscią prowadzenia
    No zniesie ale jak długo? Swoją drogą ciekawe jaki przebieg moze wytrzymać TS zanim zacznie się sypać. W mojej do przebiegu 150000 wymieniono/naprawiono: alternator, pompę wspomagania, termostat,rozrusznik, przepływomierz, krokowiec. Puściły olej uszczelniacze i wysiadł czujnik wału oraz tlenu. Były też problemy ze skrzynią.
    Właściwie sądzę że każdy samochód po 10000km może to spotkać, ale Alfę jakby bardziej Oczywiście zawieszenie 156 nie nadaje się na kiepskie drogi, jeśli ktos dużo zamierza po takich jezdzić.