Również planuję kupić championy, kiedyś miałem w innym aucie i były bardzo ciche, bardzo elastyczne pióro.
Również planuję kupić championy, kiedyś miałem w innym aucie i były bardzo ciche, bardzo elastyczne pióro.
nie wiem co sie stalo ale odksztalcilo mi sie pioro wycieraczki od kierowcy i nie zbiera wody.Patrzylem jak pracuje i jest tak wygiete ze srodek wcale nie przylega do szyby.Nie wiem czy od tego ze cale auto skulo mi lodem??Jeszcze w niedziele i wczoraj bylo OK i zbieralo prawidlowo.Probowalem dociskac ramie zeby dogiac nieco je ale nic to nie dalo.Chyba musze kupic nowe piora.Mam nadzieje ze to cos da.Chyba ze cale ramie od lodu sie odksztalcilo??Chyba zamowie te motgumy o ktorych pisaliscie.Dziwne to dla mnie bo prawe pioro dziala prawidlowo,a lewe nagle kaplica
witam,
po oryginalnych piorach, ktore wytrzymaly najdluzej, mialem BOSCH'a (padly po ok 5000 km jak pisalem w moim poprzednim poscie kilka stron wczesniej) kupilem przez przypadek piora KAGER (polecane z 1 miejscem w tescie TVN Turbo, ale tego dowiedzialem sie pozniej). Uzytkuje je od max 2 miesiecy. Nie dosc, ze nie ukladaja sie na szybie tak jak trzeba, nawet przy wyzszych temp zostaja brudne slady na szybie to teraz gdy temp sa ujemne halasują strasznie dodatkowo zbierajac 75% tego co powinny na calej szybie. Dla mnie kolejne pieniadze wyrzucone w bloto.
Czas sprobowac czegos innego ... moze sugerujac sie Waszymi pozytywnymi opiniami na temat champion'ow ? Tanie nie sa, ale moze.
Pozostaje ciagle tani MotGum.
ps. Oryginal - tak
BOSCH - nie
KAGER - nie
pozdrawiam
seba
Ostatnio edytowane przez SebaF ; 23-01-2013 o 07:37
Mam motgumy od 15tys km. Domagają się wymiany, ale jeszcze dają radę. Zaczynają skakać ma mokrej szybie, słabo zbiera wycieraczka pasażera na krawędzi szyby.
Te 60zł trzeba po prostu wydać raz na kilkanaście tys km.
"For me the most important thing in a car is fun. It has to make you happy" Jeremy Clarkson
ja dziś jadę kupić te http://allegro.pl/wycieraczki-serwis...901100544.html
Motgumy miałem dwa lata - wczoraj na mrozie pękła spinka :/
Tak jak pisał Arien słabo od pasażera na krawędzi zbieranie
Obawiam sie tylko ze zaloze nowe motgumy i bedzie to samo..