Dlatego pisze ze coś mi się nie zgadza, jak zatankuje na 3 stacji i pokaże coś kolo 81 to musi to być prawda, ze maja większy zbiornik.No i spalanie by wyszło przeciętne czyli okolo 13,5l
Dlatego pisze ze coś mi się nie zgadza, jak zatankuje na 3 stacji i pokaże coś kolo 81 to musi to być prawda, ze maja większy zbiornik.No i spalanie by wyszło przeciętne czyli okolo 13,5l
A może układ nieszczelny? :-) z reszta po jakiego grzyba tankować pod sam korek? Co to ma na celu?
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Ostatnio edytowane przez Evo666 ; 22-01-2013 o 23:51
Raczej odpada układ nieszczelny bo po wyjechaniu ze stacji nie było znaku benzyny, a po co pod korek, dla sprawdzenia spalaniaza miesąc zatankuje poraz trzeci i sie okaże ale nie wydaje mi sie zeby stacje przekłamywały.
Trasa: Żegocina - Kamieńsk (koło Piotrkowa Tryb), dystans jakieś 530km. Fatalne warunki drogowe - marznący deszcz i śnieg. Max prędkość na autostradzie: 100km/hm. Jazda głównie na IV biegu, rzadko V, częściej III. Na pokładzie 2 osoby i mnóstwo kilogramów śniegu i lodu. Opony: 215/55/16 Średnie spalanie: 5,8l/100km.
Pozdrawiam.
- Rafał
Zadziwiają mnie czasami pomysły coponiektorych. Stać 12 minut i tankowac? :-) tankowac pod korek żeby się dowiedzieć dokładnie ile setnych litra spala auto? Jak to mówią rodowici mormoni unfucking believable ;-)
Mi sie w końcu udalo porządnie przedmuchac moja belle. 928 km trasa Bielsko-Wronki-Tychy. Autostrada 150km/h, poza 60-80 km/h. Spalanie 6,6 l/100km.
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Ostatnio edytowane przez Evo666 ; 23-01-2013 o 23:24
Witam !
Nie chcę zaczynać nowego tematu, ale ile palą wasze belle z qtronicem i silnikiem 1.9 150KM ? Oczywiście chodzi mi o auto bez żadnych niedomagań ( silnik i skrzynia w 100% sprawne )
Moja coś dużo pije i nie wiem, co jest tego przyczyną -trasa to ok 7l miasto 10-11l.
Już to pisałem gdzieś, jak chcę "wymusić" jazdę na 4-ce to się nie da chyba że ponad 80km/h a tak się nie da po mieście...(ponad 2tyś obr ).
Wiadome jest, że jak się jedzie na trójce to spala wiecej ok, ale bez przesady
Nie mam tej opcji sport/winter ona podobno wymusza szybszą zmianę biegów na wyższe.
To jest raczej normalne spalanie dla 1.9 w qtronicu, przyzwyczaj się. Niestety ta skrzynia to nie jest mistrzostwo inżynierii, co przekłada się niestety także na wyższą paliwożerność. Zrób litraż, bo u mnie w 2.4 z automatem komputer regularnie zawyża o 1-1,5l na 100km. Być może u Ciebie będzie podobnie.
Tryb sport wciska Aflę na jeszcze wyższe obroty, więc spalanie dodatkowo wzrata (za to jest pier...nięcie). Za to Winter owszem, szybciej zmienia biegi i przyczynia się do mniejszego spalania. Gdybym miał auto w manualu, zmieniałbym biegi bardzo podobnie co automat w trybie Winter.
Piszesz na podstawie swoich doświadczeń, bo 2,4 to na pewno pali więcej od 1,9?