Teść ma SW 1.9 z qtronikiem,ale po chipie, bez dpfa i z wywalonymi klapami wirowymi,a spalanie ma niemal takie samo jak mój 1.9 z manualem...Za to subiektywne odczucie z przyspieszeń sa dużo lepsze w automacie, nie mówiąc o wygodzie...
Alfa 159 1.9 JTDm 170KM Trasa autostrada- leczyca poznan leczyca 385km predkosc 130km srednia na kompie 97km/h 20 lit ON. A po miescie dodam malym miescie jazda emeryta na bardzo krotkich odcinkach (zal autka) 9l /100km
![]()
Ostatnio edytowane przez lukasz159 ; 24-01-2013 o 22:13
Trasa Karpacz -Jarocin 250km srednie w komp 5,5 l/100km ,predkosc max 110km,bardzo rzadko 6 bieg wlaczony![]()
U mnie średnie spalanie 8,3 ostatnio pokazywało... i to tylko dlatego, że DPF się wypalał (0,2 można by zejść). Jeżdżę normalnie, ale chwilami depnę sobie, żeby się trochę pobudzić![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Nie wiem jak Wy jeździcie ja do pracy mam 6km i auto spala mi średnio 7,6(mam dpf'a)