Witam serdecznie czy mogę prosić o wasze ocenę tego auta. Zastanawiam się czy jej nie kupić ale wasze opinie są też dla mnie bardzo ważne. Jak oceniacie to auto i czy warto?
Jak możecie tez to proszę o uwagi na co zwrócić uwagę przy oględzinach.
Bardzo dziękuje za pomoc
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++
Samochód zakupiony w Fiat Auto Poland w Bielsku-Białej, jestem drugim właścicielem, samochód posiadam od 4 lat. Alfę serwisowałem na bieżąco w ASO oraz serwisie specjalizującym się w grupie FIAT.
Wszystkie materiały eksploatacyjne wymieniane na bieżąco. Na częściach nigdy nie było oszczędzane, dlatego autko służyło mi bezawaryjnie, naprawy były przeprowadzane na oryginalnych częściach w jednym serwisie, dlatego cała historia serwisowa samochodu oraz pełna dokumentacja z każdego przeglądu i wizyty do wglądu w serwisie AUTO PARTNER w Bielsku-Białej www.autopartnersc.pl
W ostatnim czasie wymienione z kosztowniejszych rzeczy:
- kompletny rozrząd przy przebiegu 115 000
- wahacze oraz łączniki - 120 000
- sprzęgło oraz pompa sprzęgła przy przebiegu 132 000
- akumulator przy przebiegu 140 000
---------------------------------------------------------------
Wyposażenie dodatkowe między innymi:
- 6 airbag
- tempomat
- tapicerka Alfatex
- kierownica wielofunkcyjna
- klimatyzacja dwustrefowa
- komputer pokładowy
- zestaw głośników Helix Dark Blue
-czujniki parkowania
-el. lusterka,
-el. szyby (przód/tył)
Nie zgadzam się z opinią że Alfy to awaryjne samochody, swoją 156 sprzedaję tylko i wyłącznie dlatego że kupiłem nowszy model - Alfę 159, również krajowy i od pierwszego właściciela. Uważam, że zadbane egzemplarze, o pewnym pochodzeniu na bieżąco serwisowane, to samochody które są nie awaryjne i będą wdzięcznie służyły dając wielką frajdę z jazdy.
Silnik JTD , który jest pod maską jest bardzo dynamiczny i bardzo oszczędny, bez porównania jeśli chodzi o zużycie paliwa do JTDm który użytkuję w obecnym samochodzie.
Autko jest bezwypadkowe, garażowane, zadbane w bardzo dobrym stanie technicznym, posiada kompletną dokumentacje, książka serwisowa, 2 kluczyki scyzoryk
![]()