Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Nqs not programmed

ALUTIM147
    Gość

Exclamation Nqs not programmed

Witam wszystkich! Mam duży problem i nie mogę go wyeliminować. Mianowicie gdy włączam zapłon miga mi licznik kilometrów, komputer świeci za jaskrawo, widać na nim tylko 12 AM komputer piszczy i wyświetla się napis NQS NOT PROGRAMMED i gdy odpalam alfę zegary gasną. Nie ma podświetlenia, choć w dzień widać jak pulsuje nadal licznik kilometrów i działa normalnie. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki wszystko ok, na kompie nie pokazuje błędów poza brakiem pozycyjnych i jakimś błędzie podgrzewania tylnej szyby ale to ponoć nie ma nic wspólnego Proszę o pomoc w tej kwestii. Nie wiem co teraz robić... Poradzono mi żeby spróbować podpiąć nowe zegary. Ale nie wiem czy to wina zegarów?? Przecież jak przekręcam zapłon to świeca!! Dopiero jak odpalę gasną.... PROSZĘ O POMOC W ROZWIĄZANIU ZAGADKI!!!

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

wrocław widzę w profilu - pogadaj z bubu - może styknie zwykłe proxy zrobić

grzebane było w przebiegu ?
    aku dobry ?
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 28-01-2013 o 09:31

Użytkownik Alfa i Omega Avatar PHOENIX
    Mieszka w
    Podolsze, Poland
    Auto
    BRERA 2,4 JTDm 2008 ; 156 Sportwagon 1,9 JTD 2004r. + 147 1,6 TS 2001 r była

Domyślnie

tez miałem tak , ale problem u Mnie ustąpił po odłączeniu aku , i ponownym podpięciu kompa , (licznik mi zaczął migać zaraz po podłączeniu FES-a) , a po tym resecie przestał , przypuszczam ze jakiś błąd w połączeniu kabla do diagnostyki , ( ale tylko przypuszczam ) , może u Ciebie tez wszystko sie uspokoi w taki sam sposób - spróbuj
    jeśli pomogłem w jakimś poście nie zapomnij podziękować za niego

"Życie dane jest raz człowiekowi i trzeba przeżyć je tak, by nie płonąć ze wstydu za lata przeżyte bez celu."

Il mio terzo amore Alfa Romeo

ALUTIM147
    Gość

Domyślnie

Ja nic przy przebiegu nie grzebałem. Po odłączeniu aku sprawdzałem bezpieczniki czy się nie przepaliły i po ponownym podpięciu akumulatora wyskoczył błąd NQS i gasną zegary po odpaleniu auta. Bylem u chłopaków w Ibisie na paprotnej, podpięli kompa robili osiowanie proxy i wszystko im wyszło poprawnie, a problem pozostał nadal Nie wiem gdzie szukać przyczyny takiego stanu rzeczy...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar PHOENIX
    Mieszka w
    Podolsze, Poland
    Auto
    BRERA 2,4 JTDm 2008 ; 156 Sportwagon 1,9 JTD 2004r. + 147 1,6 TS 2001 r była

Domyślnie

ja tez nie grzebałem przy liczniku , podpinałem najnormalniej w świecie kompa do niej , i tak mi się stało ,

poza tym jestem bardzo dużym przeciwnikiem kręcenia licznikiem , tym którzy to robią , powinna bella wywinąć psikusa i dodać zamiast ująć kilometry
    jeśli pomogłem w jakimś poście nie zapomnij podziękować za niego

"Życie dane jest raz człowiekowi i trzeba przeżyć je tak, by nie płonąć ze wstydu za lata przeżyte bez celu."

Il mio terzo amore Alfa Romeo

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Strzelce Krajeńskie/Kruszwica
    Auto
    ALFA ROMEO 147 1.9jtd

Domyślnie

a stało się to tak z dna na dzień ? po odłączeniu aku ??
    możliwe że komp umarł :/
    Kolejna alfa kolejne problemy

ALUTIM147
    Gość

Domyślnie

Tak to stało się z dnia na dzień,(rano po odłączeniu aku, sprawdzeniu bezpieczników i ponownym podpięciu aku) na komputerze, tym środkowym wyświetlaczu gdzie wyświetla temperaturę i godzinę Świeci się cały czas napis 12 AM i nie zmienia się czas stoi w miejscu. A komputer nie reaguje wcale na przycisk ten przy gałce od włączania wycieraczek, ani menu nie pokazuje spalania itp. rzeczy! Po przekręceniu zapłonu deska ładnie świeci, na komputerze wyświetla napis NQS NOT PROGRAMMED! Ale grzanie świec normalnie reaguje, wyświetla na komputerze, ze drzwi otwarte tez pokazuje lecz gdy już odpalę to po 2sek zegary gasną Ale w dzień gdy się przyjrzysz to widać ze komputer reaguje jak otwieram drzwi to pokazuje otwarte drzwi,przepalona pozycje itp. Nie wiem co to może być??

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia