Cena ok.sporo roboty przy swapie,no i jeżeli mówimy o 155 to lepiej będzie pasował 16VTjak dla mnie o wiele lepszy niż 20V turbo
Cena ok.sporo roboty przy swapie,no i jeżeli mówimy o 155 to lepiej będzie pasował 16VTjak dla mnie o wiele lepszy niż 20V turbo
Dlaczego?na pewno mniej roboty przy swapie,mniej elektroniki posiada,silnik z epoki tych dobrych czasówi na pewno bardziej podatny na jakiekolwiek modyfikacje
no i mi bardziej podoba jego charakterystyka niż 20VT.
A po za tym to pierwszy krok do budowy Q42.0 16VT z Fiata Coupe,napędy i skrzynia z Delty i masz Q4
![]()
bardzo mnie zaciekawiłeś tm Q4, teoretycznie musiałbym mieć całe zawieszenie przod tył z Delty 4x4 tak?
w jakich autach oprócz kappy i fiacie coupe były montowane te silniki? skrzynie i te zawieszenie z delty lub dedry?
Ostatnio edytowane przez GrzesMis ; 30-01-2013 o 12:19
Dzieki za infozbieram info oraz kase, rozgladam sie za właśnie uturbionym silnikiem do AR, miałem robić kapitalny remont 2.0 ts 16v ale z tego co przeczytałem na forum to daremny trud;/
Najlepiej szukaj całej Dedry Integrale. Będziesz mógł sprawdzić jak napędy działają i czy działają, a to bardzo ważne. O Delcie zapomnij .Kupa szmalu do zapłacenia za nią. Dedrę na chodzie jeszcze można dostać. Co do silnika to 2,0 8V Lamprediego jest bardzo wytrzymałym silnikiem,ale łatwo można w nim przekręcić panewkę. Motor ma średnicę 84 i skok 90 i nie jest to silnik który lubi być pałowany do odcinki. Posiadacze o tym wiedzą. Co do 16V to na pewno więcej koni z niej wyciągniesz. Jeśli chodzi o silnik 20V to według mnie najlepszy wybór jeśli chodzi o moc, ale najwięcej roboty żeby go zamontować. Wybór należy do ciebie. Poszukaj kogoś kto to już robił i wszystkiego się dowiesz.
dajcie namiar na kogoś z forum kto bawił się we wkładanie któregoś z tych silników do 155
natknąłem się tez na informacje że były tempry 4wd prawda to?
Ostatnio edytowane przez GrzesMis ; 30-01-2013 o 14:20