Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Temat: Alfa + gaz?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Stąporków/Kielce
    Auto
    AR159sw 1.9 JTDm '07

Domyślnie

JTS na LPG to tylko 5 generacja. Wtrysk gazu poprzez wtryskiwacze od Pb. Chyba że jakieś rozwiązanie pośrednie, gdzie silnik pracuje na obu paliwach.
    Przypadek pierwszy http://www.vialle.com.pl/lpdi.html
    Przypadek drugi, na przykładzie TSI http://www.fakt.pl/Czy-do-silnika-TS...,142956,1.html

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Zbrosławice / Gliwice
    Auto
    Kilka

Domyślnie

Cytat Napisał jedynakm Zobacz post
    JTS na LPG to tylko 5 generacja. Wtrysk gazu poprzez wtryskiwacze od Pb. Chyba że jakieś rozwiązanie pośrednie, gdzie silnik pracuje na obu paliwach.
    Przypadek pierwszy http://www.vialle.com.pl/lpdi.html
    Przypadek drugi, na przykładzie TSI http://www.fakt.pl/Czy-do-silnika-TS...,142956,1.html
    Wtrysk przez wtryskiwacze benzyny to VI generacja, piąta to faza ciekła ale pośrednio, własnymi wtryskami.
    Do Alfy Vialle nie opracowało wsparcia dla jakiegokolwiek silnika w technologii VI gen. Mało tego - do grupy VAG zrobili już ze dwa lata temu 1.2, 1.4 i 1.8 - i tyle. Następnych silników nie widać i nie zanosi się chyba.

Użytkownik Znawca Avatar ArturR_1975
    Mieszka w
    Chełmża kole Torunia
    Auto
    Alfa 156 2.5 V6 24V CF3 Progression FL 2005 Vialle LSi: Była AR 156 1.6/1.8 T.S 98/2005r LPi Vialle

Domyślnie

Moja Alfa jeździ na gazie fabrycznym Vialle V Gen LPI (Holandia) i kultura silnika niezmienna. Alfa pali tyle samo LPG co PB. Czego więcej chcieć, jeżdżę za pół ceny!

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Zbrosławice / Gliwice
    Auto
    Kilka

Domyślnie

Cytat Napisał ArturR_1975 Zobacz post
    Moja Alfa jeździ na gazie fabrycznym Vialle V Gen LPI (Holandia) i kultura silnika niezmienna. Alfa pali tyle samo LPG co PB. Czego więcej chcieć, jeżdżę za pół ceny!
    Po pierwsze - Twoja Alfa nie posiada wtrysku bezpośredniego i mówisz o instalacji V generacji. Po drugie - jeśli pali tyle LPG co benzyny - masz czym się martwić, bo jeździsz na za ubogiej mieszance.

Mieszka w
    Chełmża kole Torunia
    Auto
    Alfa 156 2.5 V6 24V CF3 Progression FL 2005 Vialle LSi: Była AR 156 1.6/1.8 T.S 98/2005r LPi Vialle

Domyślnie

Cytat Napisał SebastianS Zobacz post
    Po pierwsze - Twoja Alfa nie posiada wtrysku bezpośredniego i mówisz o instalacji V generacji. Po drugie - jeśli pali tyle LPG co benzyny - masz czym się martwić, bo jeździsz na za ubogiej mieszance.

Radzę koledze poczytać o Holenderskich instalacjach Vialle a szczególnie V Gen. Podważając słowa specjalistów w dziedzinie tych instalacji, gratuluję wiedzy.

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Radzę koledze poczytać o Holenderskich instalacjach Vialle a szczególnie V Gen. Podważając słowa specjalistów w dziedzinie tych instalacji, gratuluję wiedzy.
    Oj kolego spałeś Ty na fizyce oj spałeś
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Romeo Avatar Aster156
    Auto
    Ford Ka MKII, Citroen C3 II

Domyślnie

W mojej AR sekwencja Landi zamontowana została w 2006 r. W dwulitrowym TS-ie zużycie gazu kształtuje się w granicach 10-12 l/100 km. Oprócz "rozjeżdżających" się od czasu do czasu map paliwowych nic złego się nie dzieje. Silnik obecnie ma najechane ponad 186 tys. i jak na razie jest ok. Zużycie oleju przy normalnej eksploatacji nie przekracza 1,5 - 2 litry na 10 tys. Myślę, że dobrej jakości, prawidłowo dobrana "pod silnik" i prawidłowo ustawiona instalacja LPG pozwoli na długie użytkowanie samochodu bez szkody dla trwałości jednostki napędowej. Oprócz okresowej wymiany filtrów do tej pory instalacja jest bezobsługowa.

Jest 156 2,0 TS, miała być GTV V6 2,0 TB, a jest ... kolejna 156 V6

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Zbrosławice / Gliwice
    Auto
    Kilka

Domyślnie

Dziękuję za gratulacje. Oczywiście dostrzegam ironię, więc odpowiem że niestety nie jestem w stanie zrewanżować się podobnym komplementem :-)

virtual11
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał arcykor Zobacz post
    Ja moją Alfą zrobiłem 60 tys i jest wszystko ok. Instalacje zalozyłem po zakupie autka. Lepiej jest kupić bez LPG i założyc nową instalke nie bedzie żadnych problemów jeśli bedzie dobrze założona. Co do ogólnego przebiegu to uważam że nnie ma to znaczenia jesli silnik i osprzęt jest zadbany. Zakladałem LPG do BMW które mialo na liczniku 370tys i problemów nie ma. Gdyby ktoś potrzebował to moge polecić dobrych gazownikow w Dąbrowie Górniczej na Granicznej 10
    Witam wszystkich bardzo serdecznie....

Arcykor mogę prosić o namiary na Gazowników z DG ?

Co przemawia na korzyść tych a nie innych fachowców ?

Pozdrawiam

Mieszka w
    Chełmża kole Torunia
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał SebastianS Zobacz post
    Dziękuję za gratulacje. Oczywiście dostrzegam ironię, więc odpowiem że niestety nie jestem w stanie zrewanżować się podobnym komplementem :-)
    Pewnie będzie jeszcze okazja

http://www.auto-heart.bydgoszcz.pl/vialle.html Z właścicielem tej firmy przedyskutowałem wiele godzin, wie wszystko na temat instalacji Vialle.

Na chwilę obecną Alfa pali mi 11,7L/100km gazu jak i benzyny przy zużytej w 50% głowicy
    Ostatnio edytowane przez ArturR_1975 ; 17-02-2013 o 17:34

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia