Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Alfa 159 2.2jts Kraków

Chicki
    Gość

Domyślnie Alfa 159 2.2jts Kraków

Buongiorno!
    Witam Was Alfacholicy! Chciałbym dołączyć do waszego grona poprzez zakup Alfy 159 w wersji sedan z mocnym (ale niestety nie V6) silnikiem benzynowym. Najlepszą opcją wydał mi się silnik 2.2jts więc zacząłem poszukiwania samochodu z owym silnikiem. Znalazłem jeden interesujący pojazd w Krakowie: http://dealer.mobile.eu/POLINAR#des_162546207 bardzo proszę wypowiedzcie się o tym konkretnym egzemplarzu ,ewentualnie doradźcie coś innego. Pozdrawiam Kurczak!

P.S. Proszę nie nabijajcie się tak bardzo z nowicjusza który nie za bardzo zna się na mechanice jako takiej.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    AUDI C6 2.4 V6 177 sedan

Domyślnie

Jak sie nie myle to ta sztuka stoi juz dosc dlugo. Popros Tomekkrk moze ci ja obluka, oferent ma komis blisko niego.

Użytkownik Świeżak Avatar Falarek
    Auto
    AR MiTo

Domyślnie

Jak dobrze kojarzę była już omawiana na forum parę miesięcy temu. Ktoś ją nawet oglądał ale coś było z nią nie tak. Tylko wtedy fotki inne były.

Chicki
    Gość

Domyślnie

Szukam i szukam i nie mogę znaleźć tego starego tematu.. W każdym razie zauważyłem że z Alfami 2.2 to dość krucho na rodzimym rynku wszędzie te "okazje w dizlu używane przez kobietę z przebiegiem 80k"..

wojtcem
    Gość

Domyślnie

ja ją oglądałem gdy jeszcze byłem napalony na benzynowe 159....wtedy tzn jakoś w maju stała w warszawie:
    auto po flotowe interii tzn TEJ interi.pl niby jeździł nią jakiś tam meneger ale jak podjechali to wyglądała jakby nią jeździł....ale po węgiel, BYLIŚMY W CARSERWISIE NA połczyńskiej i tam powiedzieli że przebieg WYGLĄDA na prawdziwy, malowany dach, maska (chyba - nie pamiętam), prawy błotnik i bagażnik, wymieniana przednia szyba, coś było nie tak z tylnym lewym hamulcem....niby wszystko robione w ASO ale na prawym błotniku wyszedł jakby placek lakieru bezbarwnego...?? pan serwisant powiedział że ma jakiś dziwny wyciek z silnika ale gdzieś z głębi więc nie potrafił tak na oko powiedzieć...fele poobdzierane wszystkie, skóry przednie nie wyglądały zbyt ciekawie...zapamiętałem że w ASO miała wymieniany łańcuch rozrządu...
    Generalnie mnie trochę wystraszyła - szczególnie malowany dach i ten lakier na błotniku oraz wyciek z silnika - jeździć już nie jeździłem bo wystraszony
    Niby wszstko do zrobienia - i pewnie skoro oddali do komisu to odpicowane już wszystko - ale skoro stoi tak długo to nie tylko ja się wystraszyłem...

Chicki
    Gość

Domyślnie

Dzięki wielkie za odpowiedź. Wygląda na to że będę musiał dalej szukać mojej Alfy...

Edit: Znalazłem inną ciekawą: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-4...C27748873.html ale nie jestem jakoś specjalnie przekonany. Cena wydaje się jakaś taka niska ,przebieg 22k/rok też dziwny jak na diesla. Dodatkowo nie wiem czy krótkie dystanse które pokonuję dziennie będą miały dobry wpływ na turbinę i całe eko-badziewie.
    Ostatnio edytowane przez Chicki ; 31-01-2013 o 22:49

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mar0s
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 SW 2.0 JTDm

Domyślnie

Polecam skorzystać z zasobów forum: przeglądnąć tematy w dziale "159", szczególnie ten: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...pie_ar159.html

Także... Zanim zaczniesz buszować po oto-moto, najpierw rozeznaj się, ile kosztują realnie dane modele w danym wyposażeniu, aby minimalizować prawdopodobieństwo trafienia na minę.

Pozdrawiam
    202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT

Chicki
    Gość

Domyślnie

Podjechałem jednak obejrzeć tą 2.2 ,blisko mam co mi szkodzi pomyślałem. Okazało się że przestali się tym zajmować więc jak co to nawet nie ma jechać po cokolwiek z ich oferty.