Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: [33] ile spali

wynalazek
    Gość

Domyślnie [33] ile spali

Witam ile może spalić benzyny alfa romeo 33 z silnikiem 1,4 na wtrysku na trasie z Elbląga do Krakowa pokonując około 600 km gównie po drodze krajowej 1, z prędkością około 100 km/h
    Dzięki z góry za pomoc, nie mam licznika sprawnego i tylko na oko wiem ile pali. Prędkość na obrotomierzu na 5 biegu 3 tyś obrotów.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Solec Kujawski
    Auto
    33 Q4, 156 SW 2,4 JTD

Domyślnie

na pelnym baku spokojnie przejedziesz, wiesz my nie powiemy Ci ile Twoja pali bo nie znamy jej stanu itp bo byly wypadki ze 1.4 na 100 km palily 6 litrow

ViP Romeo
    Mieszka w
    Potworów/Radom
    Auto
    Alfa 33 Permanent 4, Alfa 166 2.4 Jtd, Alfa 156 SW 1.9 jtdm 16v

Domyślnie

Mojego brata 1.4 w czasach jak była troszkę w lepszym stanie paliła właśnie koło 6 litrów na setkę
    Alfa 33 Permanent 4
    Alfa 166 2,4 Jtd ---- Była
    Alfa 33 1,4 imola ---- Była
    Alfa 156 Sport Wagon 1,9 16v Jtdm

Strzala_1
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lejek20
    Mojego brata 1.4 w czasach jak była troszkę w lepszym stanie paliła właśnie koło 6 litrów na setkę
    u mnie moja imola pali 5,6 litra z Sokółki do Miedzyrzecza na zbiorniczku zalatuje i zostaje

rekord to ciagła trasa predkosc srednie 100km/h max do 130km/h momentami na zbiorniczku 823km (przy gwałtownych manewrach brakowału juz benzy ale na stacje dojechała jeszcze jakies 3 km)

wynalazek
    Gość

Domyślnie

Stan mojej jest ok, tylko opony 2 nowe kupie i jadę, tez mi się wydaje ze na pełnym baku dojadę

Spirit
    Gość

Domyślnie

To ja się podepnę i się zapytam, ile litrów ma zbiornik paliwa w 33 1.7 8V, i ile wam pali 33 po mieście?

Strzala_1
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Spirit
    To ja się podepnę i się zapytam, ile litrów ma zbiornik paliwa w 33 1.7 8V, i ile wam pali 33 po mieście?
    jesli dobrze pamietam to w 33 cos 50litrów a w p4 i q4 i sw po 55 litrów

co do spalania moja w miescie 1,7 16v około 12 ale da sie do 10 zejsc

wynalazek
    Gość

Domyślnie

Ja wróciłem już z urlopu. Trochę kilometrów się zrobiło i wydaje mi się że spaliła ponad 8 litrów. Jechała z 2 osobami i całym bagażnikiem oraz tylną kanapą wakacyjnych klamotów. Koła mam 15 cali i są szersze od standardowych (opony 195) więc opór większy. Kilometrów łącznie będzie gdzieś około 1600 i się chce dalej i więcej jechać.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia