Witam
Panowie bo nie moge w historii znalezc
jak szybko i bezpolesnie wymienic reflektor strony pasazera?
co musze rozebrac i zdjac, czy bez kanalu sie obejdzie?
bardzo prosze o podpowiedzi i sugestie
pozdrawiam
Witam
Panowie bo nie moge w historii znalezc
jak szybko i bezpolesnie wymienic reflektor strony pasazera?
co musze rozebrac i zdjac, czy bez kanalu sie obejdzie?
bardzo prosze o podpowiedzi i sugestie
pozdrawiam
Trzeba do tej operacji zdjąć zderzak przód lub chociaż postarać się go odsunąć ze strony która Cię interesuje. Jedna śruba jest pod zderzakiem.
Jest:
Maserati Quattroporte V
Były:
AR Spider 916 / Maserati Quattroporte V / Maserati 3200 GTA / AR 159 SW JTDm / AR 156 GTA / AR 159 SW 1,9 JTDm / AR GTV 3,0 V6 24V / AR 147 1,6 TS / AR 166 2,4 JTD / AR 156 SW 1,9 JTD / Lancia Lybra SW 1,9 JTD
Czyli tak ze 2 godziny???
Mniej więcej tak wyjdzie.
Jest:
Maserati Quattroporte V
Były:
AR Spider 916 / Maserati Quattroporte V / Maserati 3200 GTA / AR 159 SW JTDm / AR 156 GTA / AR 159 SW 1,9 JTDm / AR GTV 3,0 V6 24V / AR 147 1,6 TS / AR 166 2,4 JTD / AR 156 SW 1,9 JTD / Lancia Lybra SW 1,9 JTD
W eLearn jest opisana taka operacja - bez opuszczenia/zdjęcia zderzaka się nie obędzie. Kiedyś zdejmowałem w 156 i zdjąłem bardzo szybko. Trochę dłużej trwało założenie go z powrotem, bo chciałem wszystko jak najlepiej spasować.
Klimucho
a możesz wkleić z ELEARN lub przesłać mi na emaila, bo niestety nie mam ELEARN
A ja mam pytanie trochę z innej beczki, mam nadzieje, że autor tematu się nie obrazi, czy jest może miejsce gdzieś pod reflektorem by umiejscowić odpowiednio przetwornice pod HID ? Z tego co wiem to w 156 jest taki kwadrat pod reflektorem pod przetwornice.
Bez zdejmowania zderzaka faktycznie się nie obejdzie, ale kanał nie jest potrzebny.
w oryginalnych reflektorach ksenonowych właśnie tam znajduje się przetwornica, więc miejsce jest, musisz tylko pomyśleć jak przetwornicę przymocować do reflektora. Druga sprawa to taka, że w tym przypadku wymieniając żarniki na nowe będziesz musiał za każdym razem demontować zderzak.
Pozdrawiam.
- Rafał
eLearna ściągałem chyba stąd http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...for-brera.html
Niestety nie mam możliwości wklejenia lub przesłania, bo wymieniłem laptopa, a eLearna sobie nie skopiowałem
- - - Updated - - -
Jak kupisz przetwornice typu slim, to upchniesz je w reflektorze i nie trzeba wtedy wycinać dziury w zakrętce. Mi po kilku próbach udało się je tam upchnąć.