Centralny otwiera czyli rygiel wyskakuje?
Centralny otwiera czyli rygiel wyskakuje?
Tak rygiel normalnie wyskakuje przy otwieraniu i chowa się przy zamykaniu
i słychać w drzwiach ze centralny je otwiera czyli centralny w tych drzwiach działa bo go słyszę
A nie mozesz otworzyc od srodka czy od zewnatrz?? Jak od zewnatrz do moze precik spadl z klamki a jak od wewnatrz to moze blokada rodzicielska??![]()
Miałem dokładnie taki przypadek u siebie. Okazało się, ze wyskoczyło z zamka cięgno zewnętrznej klamki i delikatnie podparło dźwigienkę w zamku. Aby sie dostac tam musisz wyjechać z siedziskiem z tyłu, zdjąć tapicerkę i odblokować zamek ręką.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Ok czyli teraz powiedzcie jak zdemontować kanape
mam nadzieje ze tylko siedzisko bo nie chce mi sie całego tyłu rozkręcać ;/
Siedzisko pociągasz do góry i wyciągasz. Co do oparcia to nie pamiętam dokładnie, bo dawno to robiłem, ale to będziesz widział. Druga sprawa to odkręcenie oparcia to raptem dwie śruby.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Aha no to jak się ociepli albo pogoda trochę polepszy to się za to wezmę![]()
demontaz siedziska i oparcia w 166 jest prosty. Siedzisko - siedzi na dwóch zaczepach mniejwięcej na środku siedziska od przedniej krawedzi. Wkładasz rece i mocno szarpiesz do góry. Wyskoczy, odciągasz kanape do siebie i wyciagasz. Oparcie jest na 2 śrubach. Odkręcasz ciągniesz do góry i to w sumie wszystko. Przy zakładaniu oparcia musisz tylko zwrócić uwage żeby wskoczyły na takie zasówki. Jak zobaczysz to bedziesz wiedział o co chodzi.
Koledzy a jak poradzić sobie z blokadą rodzicielską? Otóż od zewnątrz nie idzie otworzyć centralny ok bolec to samo za to klamka wew. idzie do pewnego momentu a potem stawia opór.
dojście do samego zamka bez zdjęcia tapicerki, bez jej demontażu jest niemożliwe a w twoim przypadku jedynie wyrwanie tapicerki ponieważ, masz przynajmniej trzy śruby, których nie jesteś w stanie odkręcić a tym samym nie jesteś w stanie jej unieść aby zdjąć ją z kantu drzwi przy szybie. pozostaje rozerwanie tapicerki i próba odblokowania zamka od wnętrza i zdjagnozowanie co mu dolega