To musiał kupić auto z przebiegiem 600 000 km.
Do 400 000 km takie usterki nie maja prawa się pojawić![]()
To musiał kupić auto z przebiegiem 600 000 km.
Do 400 000 km takie usterki nie maja prawa się pojawić![]()
No ja dopiero od 5 (wszak mamy juz 2013)
Na fascie zrobiłem w rok ponad 50tyś. Nie wystukały się - dopiero dostały w dupe jak sie okazało na dziurze pod domem - tego juz nie wytrwały.
Przy takim przebiegu - mogę rok w rok zmieniać wahacze i za każdym razem mieć 218zl w kieszeni, albo i więcej bo fasty można wyrwać w cenie aluminium.
Problem z tym zawieszeniem to nie tylko wahacze. Ale w 156 mam wszystko nowe z małym wyjątkiem, poduszek stabilizatora .. .i mimo wszystko napiernicza mi to strasznie.
Wahacze to jest ogromny temat rzeka. I wiele o nich już było jest i będzie. Każda opcja jest znana i głęboko omówiona, no i każda ma swoje plusy i minusy.
Dla mnie - gdzie robie przy aucie sam, wymiana zawieszenia to jest jeden dzień w garażu, moge wymieniać fasty quapy itd.
Dla mechanika - jest to również jeden dzień w garażu - i do tego sowity zarobek.
Dla uzytkownika naprawiającego w warsztacie - to jest sowity wydatek z portfela.
Dla producenta = wzyscy jesteśmy dobrymi klientami.
Trzeba wybrać pomiędzy mniejszym złem i tyle.
147 powodów do zadowolenia
W moim przypadku nie robiłem nic przy wtryskach, sprzęgłach i turbinach. Może takie szczęście
Jako ciekawostkę mogę powiedzieć, że dla mojej żony synonimem auta niezawodnego jest właśnie Alfa. Ile to nasłuchała się o idących w tysiące złotych naprawach aut znajomych, właśnie wtryskach, turbinach itp. Dlatego gdy dwa lata temu tylna belka w jej Peugeocie powiedziała pa, pa decyzja mogła być tylko jedna - "Chcę mieć auto takie jak Twoje"I jest cały czas bardzo zadowolona
![]()
Jakoś nie chce mi się mierzyć że dwumas wytrzymał Ci 350 czy więcej tysięcy kilometrów! No sorrrrrrrrry!
ja ma swoja od 5 lat i 100kkm. przebiek na dzisiaj 220kkm potwierdzony. oprocz rzeczy eksploatacyjnych robilem:
- przeplywomierz
- zawieszenie przod komplet trw
- termostat
- poduszka pod silnikiem i drązek reakcyjny nad silnikiem
- osłona przegubu
- sprzeglo alternatora
i to wszystko wiec tragedii nie ma.
nie bez powodu mówi się , jeżeli alfa to tylko JTD
dopiero w nowych modelach są normalne silnik benzynowe
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard