Piękna ta Alfa. Jak można było ją porzucić?
Piękna ta Alfa. Jak można było ją porzucić?
Więc tak. Byłem dzisiaj u tego mechanika i dowiedziałem się trochę. Jest to Busso V6 2.0 Turbo. Samochód ma uszkodzony silnik - dokładnie to wał jest do wymiany. Nie znam szczegółów, nie jestem mechanikiem. Samochód należy do jakiegoś chłopaczka. Kupił sobie to auto, założył do niego gaz, pojeździł trochę i się silnik sypnął... Stoi od kwietnia nie ruszane. Formalnie jednak rzecz biorąc nie jest jeszcze na sprzedaż. Mechanik z którym rozmawiałem mówi, że szczerze wątpi że właściciel ostatecznie zrobi ten samochód. W każdym razie dzwonił do niego jakieś dwa tygodnie temu i dowiedział się, że na razie jest opcja że właściciel będzie go robił - przynajmniej wyraża taką chęć. Jest na etapie poszukiwania silnika V6 2.0 Turbo. Mechanik znalazł mu V6 3.0 na podmiankę ale się nie zdecydował, bo chciał mieć oryginał, tak jak było od nowości. Mam obiecane, że jak się sprawa wyklaruje to mnie poinformuje, co ostatecznie z autem będzie się działo.
Czyli tak na prawdę umrze śmiercią naturalną na tym parkingu skąd dostanie wał a tym bardziej dobry silnik.
- - - Updated - - -
Takie jest moje zdanie.
a szkoda bo miałem chrapke na nia
o co k'mon???
Jak sobie załatwisz wał korbowodowy z panewkami to będzie ,jeśli to jest przyczyną usterki silnika!
Tak jak mówię, jak ta Alfa będzie do sprzedania to ja będę miał dość prędko informację, bo tego mechanika prosiłem, żeby poinformował mojego teścia od razu. Ale wydaje mi się, że tak jak pisze ANET, znaleźć silnik 2.0 V6 Turbo to nie jest taka prosta sprawa. A inna sprawa, że trzeba chcieć go ZNALEŹĆ, a nie chcieć go SZUKAĆ![]()
Oby właścicielowi nie odeszła ochota do przywrócenia jej do życia bo to na prawdę ładny egzemplarz!
Mariuszoles pilnie potrzebuje do ciebie nr telefonu podeslij na priva dzieki
o co k'mon???