jest jakiś polski dystrybutor? Chodzi mi zakup całego zestawu a nie podzespołów z których musiałbym sam budować system![]()
jest jakiś polski dystrybutor? Chodzi mi zakup całego zestawu a nie podzespołów z których musiałbym sam budować system![]()
Born to be wild.
takie same przewody są do kazdej wersji silnikowej? w 3,0 są inne zaciski niż w 2,0TS
Born to be wild.
Wygląda na to, że tak.
no to jak linki załatwiliśmy to może ktoś się wypowie na temat klocków Black Diamond Fast Road. Trochę tańsze od greenów i redów. Greeny mają taką średnią reputację...ponoć lubią sobie pękać przy ostrym hamowaniu
Born to be wild.
Black D to żadna firma. Tylko marketing. Green to najzwklejsze klocki. Peknac może każdy, wpadniesz w kałuże i już. Red to na zimno słabo.
RBF jest wysoce higroskopijny. Do dupowozu bez sensu chyba ze wymiana co pól roku.
Ostatnio edytowane przez Marcin_M ; 09-02-2013 o 21:03
to co z takich trochę lepszych klocków to zostaje ferrodo i brembo? Teraz mam chyba TRW i strasznie piszczą na dohamowywaniu. Chcę na wiosnę trochę przygootwać GTV na Track Day'e więc planuję lepsze klocki i tarcze, linki w oplocie i dobry płyn...bo rozpędzić się to żadne problem ale wyhamować przed łukiem to już trudniej![]()
Born to be wild.
Carbon lorraine. Hawk performance. Zadzwoń do P. Dr Leszka z hamulce.net. Sporo sie dowiesz przez telefon. I posłuchaj co radzi. Posłuchaj w sensie zastosuje sie do rad.
Jeśli chodzi o przewody to Hell robi tańsze a niczym się nie różnią
Klocki - każdy ma to co chceJedni polecają EBC Green stuff a inni Ferrodo, ja jeżdżę na Ferrodo i jestem zadowolony (w połączeniu z Mikodą nawiercaną/nacinaną na wszystkich kołach)
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
Cerbone lorraine bardzo dobre klocki w dobrych cenach. Bardzo polecane.